Az Európai Bizottság alapos figyelemmel kíséri a magyar felhatalmazási törvény tervezetét – jelentette ki Christian Wigand, az Európai Bizottság szóvivője szerdán.

Az Európai Bizottság tagjai is tárgyaltak szerdai ülésükön a jogszabálytervezetről, ami az elmúlt időszakban komoly aggodalmakat vetett fel

- tette hozzá Christian Wigand.

Eközben az Európai Parlamentben is egyre nagyobb viharokat kavar a tervezet – írja az Index.

Kedden kritikus hangú közleményben reagál az Európai Parlament alapjogi bizottsága (LIBE) a felhatalmazási törvényre, amivel a kormány előre meg nem határozott ideig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány elleni vészhelyzetet, és rendeleti kormányzást tenne lehetővé erre az időre. A bizottság elnöke, Juan Fernando López Aguilar arra szólítja fel a bizottság tagjait, vizsgálják meg, a magyar kormány törvényjavaslata nem sérti-e az Európai Unió demokráciára, jogállamiságra és az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó alapelveit.

Tisztában vagyunk vele, hogy a tagállamok felelőssége biztonsági intézkedéseket hozni ilyen nehéz időszakokban, de ezeknek az intézkedéseknek sosem szabad a demokratikus, emberi jogi és jogállami alapokat veszélyeztetnie

- áll a közleményben.

Deutsch Tamás, az Fidesz EP-delegációjának vezetője elfogadhatatlannak és felelőtlennek tartja Juan Fernando López Aguilar sajtóközleményét. A közlemény miatt Deutsch levélben fordult az EP elnökéhez, David Sassolihoz, melyben azt írja:

Gyalázatos, hogy a halálos koronavírus járvány közepette, amely több millió európai életét fenyegeti, az Európai Parlament szakbizottsága ahelyett, hogy idejét és intellektuális képességeit a megelőzés és az európai emberek életének védelmében hasznosítaná, hazugságokon alapuló, gonosz pártpolitikai csatározásokban vesz részt.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Twitter-oldalán pedig arra emlékeztet, hogy miközben Spanyolországában 40 ezer koronavírusos beteg van, a LIBE elnöke mégsem a honfitársai miatt aggódik, hanem mással – a magyar koronavírus-törvény jogi aggályaival – foglalkozik. Ez Hidvéghi szerint szégyenletes.

A felhatalmazási törvényt a néppárti osztrák Othmar Karas képviselő is aggályosnak tarja. Az EP egyik alelnöke saját honlapján azt írja:

Orbán a koronavírussal visszaélve sújt le a demokráciára

A magyar parlament jövő hétfőn szavaz ismét a koronavírus-törvényről, mivel hétfőn nem sikerült megszerezni a képviselők négyötödének támogatását a jogszabályhoz, amely határozatlan időre lehetővé tenné a kormány számára, hogy az országgyűlés kiiktatásával, rendeleti úton kormányozzon.

Forrás: Index, 444

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd 

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Bizony oda kell figyelni nehogy kólikát kapjanak a mohóságtól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
flex
Már az európai bizottság is foglalkozik vele.
Már késő.
ómió
@Aki Én: Megint magaddal "csetelsz", bolsiék fajbarma?
ómió
@Eladott Ország: Már azt se tudod elolvasni, bolsiék fajkreténje, hogy kik a diplomás kommunisták? Pedig a nevükben is benne van: DK = Diplomás Kommunisták! És velük "koalíciózik" a teljes "ellenzék"! Ergo, a többi is az! Hiába kenegetnéd, hazudozgatnád másra!
Eladott Ország
@ómió: A "diplomás kommunista" kifejezést, a közönséges bűnöző csúti cigány és politikai prostituált használta legelőszőr, holott ő besúgó spicili és KGB-s ügynök is volt. Nos az ilyen gerinctelen, parazita, szarházi járatja még a mocskos pofáját b+!
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
i.pinimg.com/564x/7b/15/85/7b1585edcd6abed4bbb56424b9c79e44.jpg
ómió
@Eladott Ország:Attól lett volna besúgó spicli meg kgb ügynök, mert te meg az aljas bolsevik tetübandád ezt hazudja rá? Valami aljasabb, de egyben hihetőbb kamu nincs a bolsi hazugságlexikonban? De - a hazugságodnál nem leragadva - akkor a DK-s efftársaid kicsodák? Pláne Internacionálé-éneklés közben meg, amikor a neobolsi Európai Egyesült Államok megalakításának támogatásáról delirálnak? Ilyenkor talán "kereszténydemokratának" hazudják magukat, vagy minek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.