A felhatalmazási törvény körüli hercehurcával kapcsolatban kérdezték Török Gábor politológust az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Török Gábor: "Nem lennék meglepve, ha előrehozott választások felé vinnék az országot"

Az elemző a videóinterjúban úgy fogalmazott, az ellenzék belesétált Orbán csapdájába. Szerinte a felhatalmazási törvény

nem a diktatúra bevezetéséről szól, hanem leginkább arról, hogy a Fidesz már azon gondolkodik – megint jóval az ellenzék előtt járva –, hogy mi lesz 2022-ben.

A törvényt direkt úgy szövegezték meg – például ezért nem határozza meg a rendkívüli jogrend időkorlátját –, hogy az ellenzék ne szavazhassa meg, és a kormánypártok elmondhassák, hogy az ellenzék miatt nem volt olyan sikeres a válságkezelés.

Ez „felelősségátruházó, ellenzékhibáztató politika”, politikai csapda, amibe „a hisztérikus ellenzék belesétált” 

- fogalmazott Török Gábor.

Azt is hozzátette, Orbán felismerte, hogy a válságnak még ebben a viszonylag korai szakaszában van esélye arra, hogy politikai előnyt szerezzen. Tudja, hogy nagyon mély, brutális gazdasági válság előtt áll az ország, és egy ilyen nagy visszaesés közben vagy után nagyon nehéz lesz visszaszereznie a népszerűségét. Ezt a lehetőséget nem vette észre az ellenzék.

Ha ez a járványveszély viszonylag hamar, 3-6 hónapon belül véget érne, én azon sem lennék meglepve, hogy ha ezután a kormány már azon gondolkodna, hogy nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és mondjuk egy sikeres válságkezelés után előrehozott választások irányába vinné az országot

- vélekedett a politilógus.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Rossz eszmefuttatás. Nincs se szabad se demokratikus választás. A kormány felhatalmazta magát hogy parlament és határidő nélkül cselekedjen.
Ez nyílt diktatúra, ami ellen cselekedni minden józan életű magyar
Kötelessége!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A pol.korrektséghez azért hozzátartozik:
A politikai hisztit a Fidesz csinálta, hiszen több módon is időben meg tudta volna hosszabbítani a kihirdetett "felhatalmazási törvény" rendeleteket.

pl. Miért nem szavazta meg a házszabálytól eltérő tárgyalását annak a két törvényjavaslatnak, amely szintén a rendeletek meghosszabbításáról szólt. Az egyik május 31-ig, a másik június 30-ig. Tehát, a Fidesz ugyanúgy nem szavazott meg két javaslatot, ami ugyanerről szólt...:)
Edmond Dantes
A Fidesz azzal magyarázza,hogy a törvény,vagyis a határidő nélküli rendeleti kormányzás nem sérti a demokráciát,mert a szükségállapot végét nem a kormány,hanem a parlament fogja kihirdetni.Így akár egy hét után is hatályon kívül helyezheti a parlament a törvényt!!! Ilyen még nem történt velem,fuldokolva röhögtem.
namihami
Én pedig attól félek, de nagyon, hogy ha ez a lehetőség belátható távolságba kerülne, az egy Orbán által kirobbantott polgárháborúba torkollna.
A megszerzett konc, valamint annak a megszerzését bizonyító adatok a Fidesz teljes vezérkarának és holdudvarának totális és súlyos bűnügyi vizsgálatához és elitéléséhez vezetne. És akkor már a kishalak is elő mernének állni (és mentesség okán) vallomást mernének tenni. Ez pedig a totális belharccal lenne egyenlő. Az pedig a polgárháború lánykori neve.
A honvédség és a katonaság (nem a vezetés) elfoglalt helyzete döntené el a harc kimenetét.
Ezért, véleményem szerint, az orbáni (stb.) egérút már régóta előkészített tény.
gazdag dezső
Óriási összegeket kapott már is a virus elleni küzdelemre az ország belföldi,és külföldi támogatásokból ! Sok-sok millióról van szó! Nem érteni ,hogy miért nincsen még mindig elég Szájmaszk az országban ,és miért nincsen lehetőség arra ,hogy már ketdeti állapotban kiszűrhessék a fertőzötteket,és ezzel nagyon is elejét vehetnék a további fertőzéseknek .Ki fog majd elszámolni ,hogyan a pénzekkel ?? Miért is nem a megelőzésekre,előzetes vizsgálatokra tesznek hangsúlyt ?? Mintha nem is akarnák fékezni a járvnyt !! Mi ez !?? Ez a stáb rosszab mint egy jó háziorvos,semmi komoly hasznosat nem tesz !! Vagy megvan adva,hogy mit tehetnek ??TISZTIFŐORVOS ASSZONY ABSZOLÚT LAIKUS SZAKMAI TUDÁSA ???
Lepényleső
Talán meglepőbb volna ha egyáltalán lennének választásoknak nevezett színpadi előadások?
Jozefina
Török Gábor is már tévedett néhányszor!!! Szerintem az ellenzék érzi a helyzet súlyosságát, kérdés, hogy a 133 bátor ember közül lesz-e még bátrabb, akik ezt felfogják és nem szavazzák meg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.