Csütörtökön először tartották online a kormányinfót.

Gulyás Gergely szerint a kormány érdeme, hogy nálunk sokkal kevesebb fertőzött vanFotó: MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy 

a kormány minden olyan intézkedést, amelyet a környező országok is megtettek, lényegesen előbb hozott meg, mint a többi ország, ezért a fertőzés mértéke jóval kisebb, mint Európa legtöbb országában.

(Arról nem beszélt, hogy Magyarországon ötödannyi tesztet végeznek, mint a hozzánk hasonló méretű Ausztriában, és jócskán le vagyunk maradva Csehország, Szlovénia és arányait tekintve Szlovákia és Románia mögött is)

Remélhetőleg a fertőzés terjedésének üteme továbbra is lassabb marad, de az elkövetkező napokban, hetekben ugrásszerűen nőhet a fertőzöttek száma – közölte: Hozzátette ugyanakkor, minden feltétel adott, hogy kontroll alatt tarthassák a járványt, az egészségügyi ellátórendszer felkészült a lehető legtöbb beteg fogadására.

A miniszter köszönetet mondott az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozóknak, azt mondta, az ő munkájuktól függ a védekezés sikere.

Közölte: a lélegeztetőgép a legfontosabb eszköz a védekezésben, ebből jelenleg 2500 darab van Magyarországon.

A kormány mindent megtesz, hogy ez a szám a lehető leggyorsabban növekedjen, külföldről is vásárol eszközöket, de mivel a jelenlegi helyzetben "a szabad piac a szabad rablásra hasonlít", az a biztos, ami már megérkezett az ország területére, így csak erről számolnak be

- mondta. Hozzáfűzte: sok céggel, országgal tárgyalnak folyamatosan.

A legtöbben tünetmentesek

Kifejtette: a fertőzötteknél nagy különbségek mutatkoznak, 80-90 százalékuk tünetmentes hordozó, de vannak, akik kórházi kezelést igényelnek. Kevés olyan eset van, ahol a koronavírus az elsődleges halálok, jellemzően ez egy mellékbetegség, amely egy fő betegség miatt válik halálokká – magyarázta.

Gulyás Gergely kitért rá: csütörtökön videokonferencia keretében egyeztetnek az EU állam- és kormányfői.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben a Brüsszel által ismertetett tervek Magyarországnak a legkevésbé kedvezők, mert nem pluszforrásokat irányoz elő, hanem már létező pályázati források lehívását könnyíti meg, márpedig Magyarország a legjobb pályázók között van, már csaknem az egészét lekötötte a forrásoknak

- mondta.

Megjegyezte: az egyeztetés egyetlen témája a koronavírus elleni védekezés.

Közölte továbbá: magyar kormány azt indítványozza, hogy védőeszközöket vámmentesen lehessen behozni az EU területére az unión kívülről.

A Miniszterelnökség vezetője kiemelte azt is, a kormány gazdasági intézkedéseinek célja, hogy a gazdaság működését a lehető legnagyobb mértékben fenntartsák, és megvédjék a munkahelyeket. Arról döntöttek, hogy

teljes hiteltörlesztési moratóriumot hirdetnek, és 2021-től a törlesztőrészletek sem emelkedhetnek

- emlékeztetett.

Hozzátette: remélhetőleg az az összeg, ami ennek köszönhetően marad a családoknál, a gazdaság életben tartását, erősítését, a fogyasztás növelését szolgálja.

Gulyás Gergely arról is beszélt a kormányinfón, hogy a kabinet megtárgyalta a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben hozott, de eddigi parlamenti döntés hiányában lejáró intézkedések sorsát, és talált megoldásokat, elsősorban az intézményfenntartók közreműködését kéri, illetve a szakminiszterek saját hatáskörben intézkednek.

A történtek előzménye, hogy az Országgyűlés hétfőn nem adta meg azt a lehetőséget a kormánynak, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot már másnap elfogadhassa a Ház. Így következett az a nehézség, hogy a veszélyhelyzetben elsők között meghozott intézkedések 15 nap után lejárnak. Tizenöt nap elteltével ugyanis a parlamentnek kell meghosszabbítania a döntéseket – fejtette ki.

Az pedig az Országgyűlés hatáskörének kiüresítését jelentené, ha a kormány újra és újra 15 nappal meghosszabbítaná ezeket a lépéseket

- magyarázta a tárcavezető.

Ezért az érintett intézkedéseket számba véve úgy döntöttek, hogy kérik: a várhatóan jövő keddi parlamenti döntésig az egyetemek és főiskolák zárva tartását a fenntartók rendeljék el, és a bölcsődék, valamint az óvodák esetében is azt kérik a fenntartóktól, rendeljenek el addig szünnapot.

A határzár fenntartását Pintér Sándor belügyminiszter saját hatáskörben fogja megoldani az EU-s szabályoknak megfelelően. A március 30-án lejáró ítélkezési szünet kérdésében pedig Varga Judit igazságügyi miniszter tárgyal majd Senyei György Barnával, az Országos Bírósági Hivatal elnökével a megoldásról – közölte Gulyás Gergely.

Más témában a miniszter tudatta:

a kormány lezárta a Mátrai Erőmű megvásárlásával kapcsolatos tranzakciót.

Az MVM Magyar Villamos Művek megvásárolja az erőművet és a Geosol Kft.-t is tulajdonló Status Power Invest Kft.-t – tájékoztatott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a kormány nemzetstratégiai érdeknek tartja az erőmű klímavédelmi szempontoknak megfelelő technológiai átalakítását.

A cégcsoport vételára 17,44 milliárd forint volt – közölte.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az erőmű kulcsfontosságú szerepet tölt be a magyar villamosenergia-ellátásban, a villamosenergia-termelésünk 16 százalékát adja. A munkahelyek megőrzése, a térség gazdasági stabilitása szempontjából is kulcsfontosságú az erőmű működése – fűzte hozzá.

"Politikai támadást" indított az EU

A miniszter kérdésre válaszolva a koronavírus-járvánnyal összefüggő bírálatokról elmondta: az EU-tól minden segítséget köszönettel vesznek, azt is tudomásul veszik, ha Magyarországnak jelentősebb segítséget nem nyújt az unió. Azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják, hogy a védekezést akadályozzák, illetve olyan intézkedéseket kifogásoljanak, amelyeket számos más ország meghozott.

Ez egy politikai támadás, amit olyan időben próbálnak a magyar kormánnyal szemben megindítani, amikor összefogásra van szükség az unió egészében. "Az EU jobb, ha nem csinál semmit, vagy még jobb lenne, ha a védekezésben nyújtanak érdemi segítséget"

- fogalmazott Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely hozzátette: sokan vannak az EP-ben és az EU-s intézményekben, akik gyűlölik a kormányt, tőlük viszont azt kérik, hogy amikor egész Európa a járvánnyal szembeni védekezéssel van elfoglalva, akkor tegyék félre ezt a "hobbijukat", és ne Magyarországgal foglalkozzanak.

Arról, hogy több polgármester részleges kijárási tilalmat rendelt el, illetve ezen gondolkodik, azt mondta: az államnak van lehetősége kijárási tilalmat, korlátozást elrendelni.

A meghozott intézkedéseket a kormányhivatal jogorvoslati eljárás során felülvizsgálja

- jelezte.

Arra a felvetésre, hogy a Magyar Helsinki Bizottság jogásza iráni mintára az enyhébb bűncselekményeket elkövetők fogva tartási szabályainak lazítását, börtönökből való kiengedését javasolta, közölte: szomorúan látják, hogy ilyen hajmeresztő javaslatokkal nemcsak a bizottság, hanem szerdán az ENSZ emberi jogi főbiztosa is előállt. A magyar kormány ezeket elutasítja, a szigorú büntetőpolitika híve, ha valakire végrehajtandó szabadságvesztést szabtak ki, akkor azt végre is kell hajtani – rögzítette.

Arra, hogy a katonaság és a rendőrség meg tudja-e oldani a déli határ védelmét, igennel válaszolt. Megfeszült erővel végzik a határvédelmi feladatokat, a határ előtti hosszú kilométeres sorok a magyar hatóságok tevékenységével soha nem voltak összefüggésbe hozhatóak.

A határon mostanra a helyzet rendezettnek tűnik, néhány helyen van egy órát meghaladó várakozás, akik jogosultak Magyarországra belépni, ezt viszonylag gyorsan megtehetik

- jelezte.

Több vizsgálat lesz

Gulyás Gergely megerősítette, a szűréseknél a WHO-protokollt alkalmazzák, minél több tesztet igyekeztek beszerezni, így nem látta akadályát, hogy a fertőzések mértéknek növekedésével egyre több vizsgálatot végezzenek el.

B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő negatív teszteredmény után ment be a parlamentbe

- közölte egy másik felvetésre. Megjegyezte: még így is 3-4 méteres távolságot tartott a képviselőktől.

A kérdésre, hogy ha az Alkotmánybíróság esetében lehetőség van elektronikus ülésezésre, a parlamentnél miért nincs, azt mondta: az alkotmány egyértelművé teszi, hogy a jelenlévő képviselők biztosítják a határozatképességet. Ehhez alkotmánymódosítás kellene, ami önmagában négy hét lenne, és ilyen előterjesztés nincs az Országgyűlés előtt – jelezte. Hozzáfűzte, azt kérik: ne politikai hisztériakeltés legyen ebből, ha van ilyen igény, tárgyaljanak róla.

Arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester rendeleti úton történő városirányítását az ellenzék nem kifogásolta, a miniszter azt mondta: a kettős mérce befejezésére kérik az ellenzéket.

Nem vitatják, hogy a főpolgármesternek erre joga volt, az is tény, hogy Láng Zsolt kormánypárti frakcióvezetővel egyeztetett

- jegyezte meg.

A kormány célja, amennyire lehetséges, hogy összefogásra buzdítson, és világossá tegye, egy ilyen helyzetben a védekezés érdekében még az ellenfeleikben is partnereket kell látni – mondta.

"Nem lehet anyagi korlát"

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról, hogy milyen további, a védekezéshez szükséges eszközöket várnak még, azt mondta: minden lehetséges forrást biztosítanak a védekezéshez. Nincsen és nem is lehet anyagi korlát – jelentette ki. Hozzátette:

minden erejükkel azon vannak, hogy a kialakult világpiaci versenyben, minél több eszközt tudjanak a magyar embereknek biztosítani. A beszerzésről, az eszközök elosztásáról az operatív törzs utasítása alapján döntenek.

Hosszú védekezésre készülnek, a cél, hogy lassítsák a járvány terjedését, felelősséggel kell az eszközökkel gazdálkodni, de ahol szükséges, ott rendelkezésre fognak állni – közölte.

Egy a járvány lehetséges tetőzésével kapcsolatos kérdésre Gulyás Gergely azt közölte: abban bíznak, hogy a magyar virológusok és matematikusok közös munkájával meghatározható, hogy a tetőpont mikor jön el és milyen eszközökre van szükség akkor.

Különböző becslések vannak, nagy a bizonytalanság, és ma azt lehet mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés.

Ez azonban nem számon kérhető ígéret, hanem a tudomány pillanatnyi állásának megfelelő prognózis – tette hozzá.

Szintén kérdésre arról is beszélt, akár súlyosabb korlátozó intézkedések bevezetése is szükségessé válhat a járvány miatt, ha erről születik kormánydöntés, azonnal tájékoztatnak róla.

A munkanélküliség növekedéséről azt mondta:

úgy tűnik, már márciusban megszűnhet 30-40 ezer álláshely, az április pedig még rosszabb lehet, ezért sajnos csak az a kérdés, "hány százezres lesz" a munkanélküliség.

A kormány célja, hogy aki most munkanélkülivé válik, az mihamarabb találjon magának új állást, és a gazdaság újraindítása után jó remény van arra, hogy az álláskeresők ne évekig legyenek munkanélküliek – mondta, hangsúlyozva, hogy a magyar gazdaságban strukturális problémák nincsenek.

A gazdaság idei növekedését megjósolhatatlannak nevezte, de még a tavalyi 5 százalékos bővülésnél is nagyobb sikernek tartaná, ha idén nőne a gazdaság.

A járulék- és kata alóli mentességgel napi rendszerességgel foglalkozik a kormány, és a héten is újabb ágazatokra fogják kiterjeszteni

- mondta a miniszter.

A hitelkártyákhoz tartozó és a folyószámlahitelekre vonatkozik a törlesztési moratórium, a már követeléskezelőknél lévőkre viszont nem – közölte.

Gulyás Gergely megerősítette továbbá, hogy Pintér Sándor belügyminiszter mindkét koronavírus-tesztje negatív volt.

Az érettségik ügyében a kormányszóvivő azt mondta, jelenleg nem látnak olyan tényezőt, ami akadályozná a vizsgák megtartását.

(MTI)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ekkora barom hogy lehet miniszter? A többi országokhoz képest jóval kevesebb teszt eredménye ez a hamis eredmény. Miért hazudik a pofánkba ez a köcsög? Minden mondatuk a kampányról szól ehhez használják bábúnak az összes magyar embert. Megbocsájthatatlan bűn.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
Gondolod nektek hátat fordit ? majd ha elmúlt akkor, mert igy kissé öndicséret amire azt szokták mondani...
solidedge
Ekkora barom hogy lehet miniszter? A többi országokhoz képest jóval kevesebb teszt eredménye ez a hamis eredmény. Miért hazudik a pofánkba ez a köcsög? Minden mondatuk a kampányról szól ehhez használják bábúnak az összes magyar embert. Megbocsájthatatlan bűn.
Eladott Ország
WHO jelentés: Mert nálunk végezték el ezidáig Európában a legkevesebb tesztet!
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Forrás: koronavirus.gov.hu 2020. március 25. reggeli adatai
lusta
Halleluja. Akkó hogy is vagyon ez a halalozási aránnyal? Ugyanis a kevés fertőzött számhoz igen magas halálozási szám tartozik.
Tudom, tudom. Ezt is meg fogják magyarázni. De akkor is annál rosszabb a tényeknek.
Eladott Ország
@lusta: A halálozási arány nálunk a legmagasabb. Ez a jogászok szégyene hazudozik össze vissza, de a mai internetes világban ez nem megy. Ennyi esze sincs ennek a fideszes baromnak!
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Anna24
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
simmering73
Magyarország 261 fertőzöttre 10 halott
Bulgária 243 fertőzöttre 1 halott
Mert Magyarország jobban teljesít. Igaz, hülyegyerek?
Clavigo
Értem,,,,, Akkor tehát Orbán elvtárs privát Nemzethyy Tébolydájában,,, ,nem az egészségügyi dolgozókon múlik a járvány kezelése -megállítása... Köszönöm Gulyás Ner- társ.
Pálinkás Pál
Ezt a hazug barmot...annak hogy a duma közben nem röhögi el magát,egy magyarázata van ,hogy klinikai elmebeteg!!!
Farkas Tibi
A normális társadalmi életet már 10 év alatt módxesen szétbaxták ,ezért nem terjed a dög vírus úgy mint máshol ,veszélyes volt a hatalmukra úgyhogy kitaláltak vélt vagy valós ürügyeket hogy a társadalmi találkozóhelyeket szép sorban kinyírják .
Gratulálunk ! Sikerült ! :-(((((
Nyírfa
Ezt kemény meló volt elolvasni, mert sem logika, sem értelem nem volt benne, csak mellébeszélés, bűnbakolás, hadova a köbön. Gulyás Gergely csücsöri száján - olyan mint egy óvodás - úgy ömlik ki a hazugság, mint a víz a Niagarán, amikor jó formában van.
Nekem az tetszik a legjobban, amikor a szabadrablásról és a szigorú büntetőpolitikáról beszél. Az előbbiben nagyon is otthonosan mozog, az utóbbiban meg, reményeim szerint, fog.
SystemError
Nem hiszem el, hogy megcsinálják...:(

Mindenki döntse el, hogy egy éppen robbanó bomba erősen exponenciális szakaszát mennyire lehet megtörni a valóságban..? Röviden a bomba robbanni fog, rá lehet tenni egy pokrócot, rá lehet dobni egy fazekat. Sokat számít, de gyújtópont körül végbe fog menni a reakció. Tehát exponenciális szakasz mindenképpen lesz a dologban és csak "befogni" lehet a szelét. Ebben lehet számítanak majd a mostani intézkedések(mert eleve nem másnapra jönnek a hatások..)

Köszönöm innentől nem érdekel a kormány média ezen része sem...és javaslom, hogy mindenki "ésszel és logikusan átgondolva" védje meg szeretteit!. Két féle lefolyás a halálozások száma és a gazdasági recesszió keresztjével. Látjuk, hogy melyik választották az eleje óta...:(
Farkas Tibi
Az emberek a kormányközeli szeszt áruló dohányboltok környékén szittyóznak rendületlenül .
Mocskos munka volt ,valljuk be :-(((((((((((( Szemét Orbán és bandája ! Takaroggyatok !!! :-(((((((((((((((((
Farkas Tibi
Télen +fagynak ,nyáron + sülnek és ez a barom nem veszi észre hogy nem ott van ennek a szomjoltó tevékenységnek
a megfelelő helye . Fullmarha a bukott focista , a felcsúti hamiskártyás koleszterinveszélyes igazi hamisítatlan Felcsútról terjedő Magya vírus !
Nessy
@SystemError: Rajtam kitört a mazochizmus és jó ideig hallgattam, de amikor a lojális média "alákérdéseire" válaszolt, Gyurcsány,emútnyócév, gonosz ellenzék etc kikapcsoltam a tv-t. Tényleg nem tudja ez a jótét lélek, hogy immáron tíz éve ők kormányoznak, ők csinálták a többször módosított Alaptörvényt, amire most hivatkozik a digitális parlamenti üléssel kapcsolatba! Most nem tudják három nap alatt módosítani, mint eddig vagy nyolc alkalommal a "gránit szilárdságút"??
Farkas Tibi
Emléxem ez a barom megye 2 ben játszott ,meccs végén összeült a két csapat és zaba, pia ez volt a szinvonal ,
meg sem izzadtak 90 pec alatt . Nem csoda hogynincs semmi baja , aki valóban odarakta magát annak ma minden baja van
nem győzik kezelni . Ennyit arról hogy a stadion is egészség ügyi intéznény . Neki az volt mert jól megkímélte magát megye 2 ben ,szép okosan aminél 1 ifi utánpótlásbajnokság színvonalasabb volt akkor .
Sámannus
Tudjuk mégszaros mibű építi a balatoni birodalmát, és várja hogy megdöggöjjünk.
ágimami
Elolvastam, de a végén olyan hányingerem lett az egésztől, hogy már itt sem vagyok!!!:DDD
namihami
Hát persze, Gegely fiam! Ki másnak lenne az érdeme?
Hiszen a Vezéred áll ott az ágyak mellett, a mentőkben, az orvosi rendelőkben, a patikákban...és hadd ne soroljam tovább.
Viszont a fenti emberek állnak a média előtt és titkolják el a valós ---ÉRTED, az IGAZ ---tényeket az ország/világ elől. Ők hazudnak arról, hogy mennyi a védőeszköz, mennyi az elvégzett teszt...és megint a hasonlók.
Ezekkel etetheted a csürhét, de úgy egyébként, már túl sok a szavaidat meghazudtoló tény. Ez a tájékoztató nektek kell, nekünk már csak arra szolgál, hogy előttünk igazolja (???) az általad és hasonló szófosók által felvett fillérek ""valódiságát"".
A többi pusztán rizsa...
tudode
Annyi stréber jogÁSZ-t, ügyvédet, stb-t nem hordott a föld a hátán, mint ahogy 2011 óta átmentek kustiba ezek a TANULT FIGURÁK, már ami összefoglalóan a 10. éve tartó ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGOT illeti, hiszen
.
a végzett hallgatók által az oklevélátadáskor letett, illetve a kari évnyitókon használatos eskü szövegének elfogadásáról
.
https://www.ajk.elte.hu/file/KT_hat_170502.pd...
A) A jogász szakon végzett hallgatók által tett eskü szövege:
.
„Én,…………………, esküszöm, hogy Magyarország alkotmányos rendjét és törvényeit megtartom, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem iránt, annak Rector Magnificusa és Szenátusa iránt mindenkor illő tiszteletet tanúsítok. Ebben az ünnepi órában a tudomány és az igazság szolgálatára szentelem magamat, és arra törekszem, hogy tudományomat az Eötvös Loránd Tudományegyetem tisztességére, embertársaim javára, népem és hazám dicsőségére előbbre vigyem.”
.
Ennyi megélhetési ÉHENKÓRÁSZ nem a társadalmat, ezt a félresikerült falusi gyereket szolgálják, JOGI ESKÜJÜKET is megszegve!
.
Fujj!
szép új világ
Akkor az is a kormány érdeme, hogy a halálozási arány kb tízszerese, mint a környező országokban!
Macskaszem
Észak-Koreában nincs egyetlen beteg sem. Lehet, jövő héten már nálunk se lesz.
Farkas Tibi
Mindenki vésse észbe ,ez a barom aki elérte hogy 10 évig Mo miniszterelnöke legyen, ez egy senkiházi szarházi
ló és disnószarral teli utolsó utáni tetű falu lakója téveszmés szülötte aki kokonkrétan lenyúlta a Puskásörökséget és
építetett a xar tetű falujába ami a Magyar football történetében létezése óta mindvégig jegyzetlen volt egy megahipertűzveszélyes stadiont a saját birtokán . Ha szavazásra kerül a sor ,erre a senkiházi nagyképű xemétre szavaztok ?
Már aki ,tisztelet aki nem .!
Nessy
Árulja már el Propeller, miért kell az MTI cikkeit teljes terjedelmében közölni, míg egyébként elég egy kattintás a teljes cikk elolvasásához? Pláne ha ilyen hosszú!
Aki Én
Ez a sajtótájékoztatónak gúnyolt szar is csak egy ócska, lebutított propaganda show lett. Nincs egy igaz szavuk, egy őszinte megnyilvánulások. Ezek tényleg az ország elsőszámú kártevői, hazaárulói.
CsipkeRózsa
Aki teszt, ill. vizsgálatok nélkül halt meg, utólag nem néztek koronavírus tesztet. Ki tudja, közülük hányan voltak koronások?
cikicakk55
Nem olvastam végig a cikket,mert amennyiben végig olvasnám,nem korona vírus fertőzésben hunynék el,hanem agyvérzésben. Ezek a mocskok és a nyilatkozataik engem speciel kifejezetten irritálnak,mert annyira nyilvánvaló,hogy hazudnak. A járvány lassú terjedését az Egészségügyben dolgozóknak,az önkénteseknek és a civil segítőknek köszönhetjük és nem a kormánynak. Mi a francért kéne már nekik teljes hatalom,hisz eddig sem rajtuk múlt,hogy nálunk csak 9 halott van( A mai statisztikát nem láttam) Mindenki látja,aki még nem lett teljesen agymosott,hogy nem a vírus legyőzése a fő célja a kormánynak,hanem a hatalmuk megerősítése,bebetonozása. Legjobb példa rá,hogy bár az ellenzék nem akarja és a lakosság nagyobb legalább 3/4 része nem akarja,hogy átvegyék a teljes kormányzást,még is megfogják tenni. Bízom benne,hogy ez végre az EU-t is felébreszi csipkerózsika álmából,hisz 10.éve lopják az EU-s pénzeket,tudják is,még is csak húzzák az időt és a döntéseket. Az biztos,hogy nyilatkozhat bár melyik Fideszes bár mit én biztos semmit nem hiszek el. Szerencsére a környezetemben élők is így gondolkoznak,ezért aztán itt Hódmezővásárhelyen nyugodtan folyik az élet tovább.
Béla333
Gulyás Gergely másodállásban vírus szakértő. Neki mindent el lehet hinni, ő aztán ért a korona vírushoz!

"Gulyás Gergely szerint a 65 éven aluliak nyugodtan megfertőzhetik egymást. Ne hallgassanak rá!"
""Azt is látjuk és tudjuk mondani, hogy valójában mi, akik itt a teremben jelen vagyunk, még ha a hölgyek kortalanok is, nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek, ha valaki nem beteg egyébként" - közölte Gulyás Gergely a heti rendes kormányzati sajtótájékoztatón egybegyűlt újságírókkal. "
https://444.hu/2020/03/19/gulyas-gergely-szer...

Ez egy nagyon okos gyerek...
kereső
@Béla333: szaporitani kéne. Nem mondom mivel...Nem normális.
Pálinkás Pál
"de a napi ötezer tesztet csak a tüneteket mutató embereken végzik el, miközben a tünetmenteseket is ellenőrizni kellene"
Látod tahó Gulyás...napi 5 ezer teszt...igaz Lombardia, nem orbánisztán...
teuton
Aki ezt elhiszi, az csak fideszbirka lehet!
1. Nem tesztelnek eleget.
2. Nincsenek valos, hiteles adatok a fertözöttekröl, azt titkositottak.
3. Amit nem lehet elhallgatni, az a halottak szama. Marpedig a halottak szama az allitolagosan betegekhez kepest Europaban a legmagasabb, tehat a propaganda HAMIS; HAZUGSAG!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ki van pofásodva Karigeri. Hízott vagy 2 kilót, egyem meg...
A Kormánynak semmiféle érdeme nincsen, 2 hete be kellett volna vezetni a teljes karantént!
Ha nem mondják meg a valós számokat, attól még tudjuk, hogy mi a pálya. Eddig is orbitális módon hazudtak, 30 éve. Miért lenne most másképpen bármi is?
Borsodi
Ha ennyire rendben van minden mért is akarnak annyira egyedül dönteni? Az a baj,hogy már azt sem hisszük el amit kérdeznek.@solidedge: Minden adottsága meg van,hogy miniszter legyen!
Józsipapa
ennek a gyereknek nem mondták,hogy az " ÖNDICSÉRET BÜDÖS " ???
moareka
Most a Hadházy féle tábla jutott az eszembe!
Eladott Ország
Az, hogy a magyar adatokhoz, illetve arányokhoz valószínűleg a gyalázatosan alacsony szűrtségi arány is besegít, az egy külön történet. De vegyük a négy százalék körüli értéket. Még ez is azt jelenti, hogy a tünetes fertőzötteknek is 96%-a meggyógyul. Egy, csak a lakosság mintegy felére, kétharmadára kiterjedő fertőzés esetén ezt az arányt megemelik azok, akiknél ki sem alakul tünet, illetve nem is fertőződnek meg.
http://kanadaihirlap.com/2020/03/26/covid-19-...
dr. prédikátor
Hazudsz te mocsok geci ,nem a valós adatokat hozzátok nyilvánosságra!!!hazugság minden ami a szátokból elhangzik.ti csak a pánikhangulatot fokozzátok, bizonytalanságba tartva az embereket!!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Putyin elvtárs ajándéka

persze nekünk ez nem igazán meglepő

Mint az ismert az elmúlt napokban – nálunk legalább is – az egyik leghangsúlyozottabb hír volt a digóknak nyújtott orosz és kínai segélyszállítmányok.
A themoscowtimes.com „80% of Russia’s Coronavirus Aid to Italy ‘Useless’ – La Stampa” című cikke számol be róla, hogy: „Eighty percent of Russian supplies are totally useless or of little use to Italy. In short, this is little more than a pretext,”!
Igen a küldemény jelentős hányada 4/5-e - ezt direkt a fírkászok miatt írtam ide =))- lényegében használhatatlan.
Ha nem komoly dologról lenne szó, akár azt is mondhatnánk: pont mint az M3 metró szerelvények baráti „felújítása” nekünk!!! =))
Eladott Ország
@RonaGyuri: Az Észak-Magyarországi napilap mai számában, (ingyen online módon nem olvasható) öles betűkkel szapulja, Hidvéghi Balázs az EU-t, hogy csak kritizálja a kormány és nem segíti, csak Oroszország és a szegény Kuba. Arról viszont keményen hallgat, hogy eddig az EU 7,5 milliárd forintot adott. Gondolom, hogy a többi fideszes megyei napilap hasonlóan, sőt ugyanazon formában és képpel tálalja az eseményeket, Orbán durva beszólásáról az EU felé nem is beszélve.
laszlobihari
mond te nagyon hülye, muszáj reklámozni, hogy mennyire minuszos az IQ-d?
Nyírfa
@Béla333: tegnap, 16.59

Tehát Gulyás Gergelyt szabadon lehet fertőzni, oda-vissza, keresztül-kasul, legfeljebb egy kicsit benáthásodik. Ő dolga, ki mint veti ágyát. Azért a többiek, vigyázzanak magukra, és maradjanak távol - biztonságos távolságban - Gulyás Gergelytől, mind fizikai mivoltukban, mind mentálisan.
Nyírfa
@RonaGyuri: Szegény orosz nép, mi lehet náluk, ha a vezetőjük nem szégyell élet-halál helyzetben használhatatlan segélyszállítmánnyal ékeskedni. Ez várna ránk Orbánnal, az EU nélkül.
Macskaszem
Az a helyzet, hogy a boncmester a tüdőgyulladást meg tudja állapítani, de a koronavírushoz teszt is kéne, az meg a kúrmány szerint luxus egy halottnak.
evacica
Csak azt nem értem, hogy hogy a fenébe tud ennyit hazudni egy ember! Persze minden nekik köszönhető, de leginkább a nyomor a demokrácia és a jogállamiság felszámolása és az ország vagyonának elrekvirálása!Ezeknek tényleg vastag bőr van a képükön! Gerikét nézve ahogy szenvtelen arccal közli a főnök napi hülyeségeit! Hiába pénzért ez is mindenre hajlandó!
Yoda69
Akkor észak korea a legsikeresebb ország a világ legjobb kormányával. Ott ugyanis egyetlen fertőzött sincs.
(Aki elkapta a vírust azt kivégezték, a tetemet pedig elegették. )
Lepényleső
Ugyan ki másé is lehetne? Talán az egészségügyi dolgozók ezért nincsenek megfizetve,hiszen a kormány
tevékenysége gyógyír mindenre,az embereket jórészt tartva szegénységbe?
Yoda69
gulyas, te udvari bolond!
Akkor arra adj magyarazatot a halalozas rata nalunk miert 5-10x akkora mint mint a kornyezo orszagokban!
Nem veszed eszre hogy itt valami nem stimmel a matekkal?
Folyamatosan becsapjatok az embereket a szamokat illetoen, es ezt maga orban is beismerte. Jo lenne mar vegre szembenezni a valosaggal es tenni valamit, mielott kiirtjatok a magyarsagot a Karpat-medencebol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.