Amíg a koronavírust egy fertőzött átlagosan 2-3 embernek adja tovább, addig egy influenzás beteg kettőnek. Ugyanakkor a gyorsan fertőző kanyaró esetében ez a szám már 20, ami jól mutatja, hogy a koronavírus terjedési sebessége nem sokkal nagyobb, mint az influenzáé, az eddigi adatok szerint pedig a halálos áldozatok száma sem sokkal több. Indokolt akkor a világot eluraló pánik?

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: Pálinkás Pál
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
A szülési sérült gyermekem vettem észre, mert hetek óta, nézve a tévé adásokat, valószínű a csutitévét, olyan félelemben él, hogy alig lehet megnyugtatni!
.
Ami a disznóság (elfogadhatatlan), a törvényen felüliek a laikus társadalmat még büntethetőek is azok által, akik ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBA sodorták az országot, amelyre a honfoglalás (na nem a 2011-es) óta nem volt példa, és a megélhetési jogászok hallgatnak mind a sír, mert őfélesége megfélemlítette őket azzal, hogy AKI TISZTESSÉGESEN VISELKEDIK (amúgy csuti módra) azt kihozzuk a CSATATÉRRŐL, de aki nem arra LŐNI fogunk!
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n%3A+aki+tisztess%C3%A9gesen+viselkedik+kihozzuk+a+csatat%C3%A9rr%C5%91l&oq=Orb%C3%A1n%2C+Aki+&aqs=chrome.2.69i57j35i39l2j69i65l2.6669j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Patás örDÖGÉKNÉL ez a módi!
Pálinkás Pál
@tudode: Sajnos egyre értetlenebbül állok a dolog előtt...a járványt senki nem vitatja,de mint a mellékelt számok mutatják...messze túlreagálják a hatóságok...hogy a csúti miért ,az egyértelmű,diktatúrát akar...de a világ többi politikusa??? Vagy tudnak valami olyat amitől zabszem van a seggükben,vagy elhülyült mindegyik... ami elszomorító,bárki utánanézhet az elmúlt 13 évben ez a legkevesebb áldozattal járó influenza járvány...itthon 10 halott...a 2014-es járvvány idején januárban 5000 -rel többen haltak meg ,mintt másik években...akkor nem volt vészhelyzet,most a 10-nél van???
csak kérdem...
simmering73
Influenza mortalitása 0,1%, koronavírus Magyarországon 4%,Olaszországban 10%,világátlag 4,5%. Tényleg nem indokolt a pánik.
Pálinkás Pál
@simmering73: akkor megint elmondom agyhalott...mert már mondtam párszor...az ismert fertőzésekből 4 százalék,ezt hajlamosak vagytok elfelejteni,mint ahogy azt is,hogy a korona az emberek 80 %-án tünetmentesen átfut!!! és ha már a pániknál tartünk,,,... mindenhol csak az ismert fertőzésekről vannak adatok, a simán kihordókról nem,mert ha olvastad volna a cikket,legtöbb ember még orvoshoz sem megy,mert észre sem veszi hogy átesett a koronán.
tudode
Valahol olvastam, vagy a wikipédián, vagy másutt, hogy ez a koronavírust már 1960-ban izolálták, de nagyon rafcsi vírus lehet, mint az influenzia, mert változik, vagy mutállódik, hasonlóan a gyermekbénuláshoz, amely, ha jól emlékszem Magyaroszáon tizenhatezer áldozatot szedett, akik közül pl. volt aki szájjal festett, és még ma is köztünk élnek, és szinten tartják őket, állandó orvosi felügyelet mellett!
.
Számomra érthetetlen az, hogy egy buszvezetőnek pályaalkalmassági vizsgát kell tennie, de az egyre silányabb politikusoknak nem. Sőt van olyan is kishazánkban, aki kibújik még a nemzetbiztonsági átvilágitáson is, elég gyatra felkészültséggel
.
24.hu/kozelet/2018/10/29/ujra-megkerdeztek-orbant-miert-nem-esett-at-atvilagitason/
.
Arról nem is szólva, hogy mindenféle természeti csapásra, veszélyhelyzet bármely formájára kész terveknek kellene lenni, és nem ötletelgetni, és hadicselezni azon, hogy meglovagolják pl. a felbukkant koronavírust, és törvényesített TELJHATALMAT bugázik/nak maguknak ki, visszaélve a laikus társadalom tájékozatlanságával annak tudatában, hogy őfélesége érinthetetlen még a feltámadott vírustól is!
Jozefina
Pánik azért van, mert erre még nincs ellenszer!!?? Gondolom én!
ÉS ov kihasználja, hogy megkoronáztassa magát!!!??
Pálinkás Pál
@Jozefina: Vírusfertőzésre sosincs ellenszer...vakcina fejleszthető,megelőzésre...gyógyszerekkel tüneti kezelés lehetséges.../lázcsillapítás...stb/...de magát a vírust csak az immunrendszer tudja legyőzni antitestekkel.../ami a vakcina lényege.../ gyenge fertőzéssel antitesteket generál,hogy mire megkapod a fertőzést már a szervezet védekezni trudjon!!!
nos végeredménybe a legnagyxobb pánikot az okozza hogy a politikusok csúsztatnak rendesen,mindenki a saját szája íze szerint...ha már egy vírusjárvány kitört,akkor csak lefutni tudod hagyni...
legjobb példa rá a sertésinfluenza...mai napig nincs gyógyszer rá,pedig évtizedek óta szedi az áldozatokat,szerencsénkre inkább az állatokból...
Pálinkás Pál
@Jozefina: bocs kifelejtettem,pánik meg azért van mert a csapból is ez folyik...tedd a szívedre akezed,ha nem lennének ezek a rendeletek észre sem vennéd a járványt!!!
Pálinkás Pál
@tudode: pontosan fogalmazol...orbánnak ez a felhajtás most létfontosságú...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.