Háromszázra nőtt az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, de ismét több a gyógyult is – írta a koronavirus.gov.hu péntek reggel.

39 új eset: háromszázra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, több a gyógyult is

Mint írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az eddigi 28-ról 34-re nőtt a gyógyultak száma is.

Összesítésük szerint a Magyarországon azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 286 magyar állampolgár.

Az oldal adatai szerint a betegségbe mostanáig tízen haltak bele. Kórházi karanténban százan vannak, a mintavételek száma 9275.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat – írta az MTI.

Csütörtökön 261 volt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és 28 a gyógyultaké.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Most jelentette be a minisztterelnök, hogy holnaptól (03.28, szombat) kijárási korlátozást rendelt el...
Yoda69
@Jozefina: Ennyit tudnak. A tobbi sacc per kb.
orban elzseszte az elejetol kezdve a vedekezest, hogy nem teszteltek. Tobb ezer fertozott is lehet az orszagban mara, akik kileterol es helyerol fogalmuk sincs. Egyvalamit tudnak csak biztosra, a virusban elhunytak szamat, es ez kiugroan magas. Pont azert mert rengeteg fertozottrol nem tudnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.