Hosszú küzdelemre kell számítanunk a koronavírus ellen: több területen is védekeznünk kell – írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán péntek hajnalban megjelent bejegyzésében. A külgazdasági és külügyminiszter közölte: az egészségügyi védőfelszerelések biztosítása érdekében Magyarország a Türk Tanácshoz is fordult, és két országtól, Törökországtól és Üzbegisztántól már kaptunk is segítséget.

Az egészségügyi területen a védekezés egyik legfontosabb feladata, hogy legyen elég védőfelszerelés – hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó: a Türk Tanácshoz fordultunk és két ország már segített is

Szijjártó Pétert Szófiában ellenőrzik

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Emlékeztetett, hogy ennek biztosítása érdekében Magyarország nagy mennyiségben rendelt eszközöket Kínából, ahonnan az elkövetkezendő napokban és hetekben tucatnyi repülőgéppel több száz tonnányi felszerelés fog érkezni.

Emellett az elmúlt napokban a Türk Tanácshoz is fordultunk, és azután, hogy a török kormány engedélyezte 8 tonna, maszkok alapanyagaként használatos textil Magyarországra szállítását, ma Üzbegisztán felajánlásaként érkezik összesen 150 ezer védőmaszk – tette hozzá.

"Nagyrabecsülés és köszönet jár a török és az üzbég kormánynak a segítségért: a bajban mutatkozik meg, hogy ki az igaz barát!" – írta Szijjártó Péter.

A miniszter bejegyzéséhez mellékelte Sardor Umurzakov, Üzbegisztán miniszterelnök-helyettesének neki címzett levelét, amelyben azt írta: Üzbegisztán baráti országként és a Türk Tanácsban partner tagországként Magyarország mellett áll ezekben a nehéz időkben. Az üzbég miniszterelnök-helyettes támogatásáról biztosította Magyarország népét, jó egészséget, összefogást és bátorságot kívánva.

(MTI)

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ingyen adják vagy pénzért? Ha már baráti összeborulásnak lehetünk a tanúi.
Szijjártó , akin természetesen a többiekkel ellentétben nincsen maszk, ezzel az ömlengő hálálkodással nemcsak szembe köpte az EU-t, ahová zabálni jár, hanem ki is jelölte a maga helyét a világban.
Kedves Üzbégek, a tiétek, vigyétek, szívesen adjuk! Tartsátok is meg, örökre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@fideszes gyökér: tegnap, 11:46; Kakaduék megvédték az indentitásukat maguknak, nekünk meg a nyugdíjminimumot, családi pótlékot, és az európai éhbért, rabszolgatörvénnyel dúsítva, hogy vakuljon a paraszt!
cdn.blog.hu/te/tenytar/image/tumblr_nx1w2cxo5u1qbgoyio1_500.gif?width=500
Lepényleső
Az Unio 2 000 milliárd Ft-tal,állításuk szerint. Annak már lába kélt?
Sámannus
Előbb bevizsgálják mert nem bíznak benne. Jó okuk van rá feltételezni, hogy ez két perc múlva okádni fogja a vírust.
Van ám olyan is ami után szájat is kell ám mosni, mert az fertőzőbb.
@Lepényleső: Azzal dicsekednek hogy lőrinc má a balatoni villáira költötte.
Eriksson
@Yoda69: 04:43
Elolvastam a cikket, s nekem az jött le belőle, hogy összességben nem a kínai eü. szállítmányokat reklamálják, hanem kizárólag a Bioeasy nevű cég termékeit.
Yoda69
@Eriksson: Akkor azt is olvashattad, azokat meg nem vizsgaltak be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.