Budakeszin több házhoz is becsöngetett a páros azzal a mesével, hogy hóeltakarítást vállalnak, azonban amikor egy üres házhoz értek, ott inkább betörtek és vitték, amit értek. Egy szomszéd kiszúrta őket, végül a fővárosban kapcsolták le a rendőrök a bandát.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy budakeszi férfi vette észre március 23-án délután, hogy a szomszédja házának ablakából két férfi ugrott ki tömött szatyrokkal. A szomszéd értesítette a rendőrséget, és megadta a gépjármű típusát, rendszámát, valamint hogy merre indultak el. 

Hólapáttal mérték fel a betörők Budakeszin, hogy ki van otthon – végül lebuktak

Hólapáttal mérték fel a betörők Budakeszin, hogy ki van otthon – végül lebuktak

Fotók: police.hu

A menekülési útvonalon megindult járőrök Budapesten a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron látták meg a kérdéses járművet. 

"Befarolva eléjük esélyt sem hagytak a további menekülésre. A két férfit elfogták, a lopott holmik egy részét megtalálták a kocsi hátsó ülésére dobva kesztyűk, elemlámpa és csavarhúzó társaságában. A zsákmány másik, három szatyornyi példánya a helyszínen maradt, futás közben eldobálták az udvaron, ahogyan az ablak befeszítéséhez használt csavarhúzót is a hóban találták meg a rendőrök.

Kiderült, mire megtalálták az alkalmas házat több helyre csengettek be meséjükkel: egy hólapáttal vállaltak volna takarítási munkát – persze az igazi ok annak feltérképezése volt, hogy üres-e a ház. Az egyik ingatlannál azonban senki nem jött ki, így az oldalsó ablakon bemásztak, összeszedték amit értékesnek gondoltak (pénz, ékszerek), ám amikor kifelé mentek a szomszéd meglátta őket, ezért a nehezebb táskákat eldobálták.

L. Zoltán előállítása közben kísérletet tett ugyan a zsebében rejtegetett lopott óra eltüntetésére, ám hiába próbálta a rendőrautó hátsó ülése és háttámlája közé gyömöszölni, a járőrök észrevették.

A 24 éves budapesti illetőségű B. Márió, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó 27 éves társa, L. Zoltán ellen – fogva tartásuk mellett – lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság"

- olvasható a közleményben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nyugodtan mázsálják meg őket ! Jó vastagon.
nezelodo
Na ezek nagyon hülyék! Pont azt ígérték, amit életükben nem tettek még, a munkavégzést! Pedig messziről lerítt gondolom róluk, hogy nem munkásalkat egyik sem.
Láttunk már ehhez hasonlót, marokra fogott villáskulccsal egy fazont akinek úgy állt a kezében az a szerszám, mint a nevezetes hölgynek a sarkon a liliom.
jesz
Márió...pedig a neve alapján olyan kedves ember lehet...ki hitte volna, hogy "ez" egy rosszcsont...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.