Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel, az egészségügyi törvény által rá ruházott jogkörében, a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedések érdekében normatív határozatot adott ki csütörtök késő este – közölte a kormányzati koronavírus-oldal.

Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel – az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 74. § (2) bekezdés a) pontjában és a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 2. § (2) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva – normatív határozatot adott ki.

A határozat megtiltja

- a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű Magyarország területére történő belépését,

- a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban Magyarország területére történő belépését,

- a felsőoktatási intézmények hallgatók által történő látogatását.

A határozat kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek.

A határozat lehetővé teszi a humanitárius folyosó nyitva tartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek.

A határozat a rendőrséget a fenti feladatok végrehajtásában való közreműködésre kéri fel, Müller Cecília utasítása azonnal végrehajtható.

Magyarán az országos tisztifőorvosnak – és így a kormánynak – nem volt szüksége arra, hogy megvárja a kormány által a parlamentnek benyújtott koronavírus-törvény jövő heti elfogadását, az Orbán Viktor által elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések mindegyike fenntarthatóvá vált – teszi hozzá az Index.

Forrás: Index

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
miért volt olyan, aki komolyan gondolta/elhitte, hogy ennek a vírus lett volna az oka? Csak ürügy volt! Ha magadtól nem tudnád pl. az ide rendelt NER-társak egyértelművé tették: a kormány vakhitű követését megtagadok megrendszabályozása a cél! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
nocsak-nocsak...hát mégis lehet vírustörvény nélkül is vírus ügyben intézkedni??? no fidesztrollok,magyarázat??? miért is kell a korcsnak a korlátlan felhatalmazás???
laszlobihari
@simmering73: most kapta meg az engedélyt a gazdájától.
Jozefina
Ez a nő ilyesmire nem képes, maximum aláírta!!!???
Qqberci
"polgári légijármű Magyarország területére történő belépését,"

Légtérzárat rendel e la bányarém?... Átrepülés???...
Lepényleső
Ugye van megoldás a diktatúra térnyerésére,csak egy kicsit kell neki tenni érte?
Nessy
Ime a sokadik bizonyíték, hogy a "felhatalmazási törvény" nélkül is minden értelmes, értelmetlen intézkedést meg lehet hozni törvényesen!
Igaz ennek a törvénynek semmi köze a járványhoz. Hogy miért kell? Döntse el mindenki önmaga, ha tud józanul gondolkozni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.