Az egész lakosság védelmét szolgálja a szombattól életbe lépő kijárási korlátozás – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília tanácsokat is adott a gyermekes családoknak. Mint mondta, a gyerekeknek szükséges mozgásteret meg kell adni, ki kell őket vinni a szabadba, de ezt is ellenőrzött módon tegyék, ne csoportosan.

Müller Cecília kiemelte: az intézkedést nagyrészt a sérülékeny csoportok, az idősek védelme és a járvány terjedésének megfékezése érdekében vezették be.

A 65 év felettiek számára kijelölt vásárlási idősáv ellenére arra kérte az időseket, ha tehetik ne hagyják el otthonaikat, vegyenek igénye családi vagy önkormányzati segítséget.

A sajtótájékoztatón Müller Cecília a kisgyermekes családoknak is szolgált praktikus tanácsokkal.

Biztosítsanak elegendő mozgásteret a gyerekeknek

- mondta.

Természetesen le lehet vinni a gyerekeket az utcára. Kell a mozgás, futkossanak föl-alá. De az a kérésem, hogy ne csoportosuljanak, nem ajánlom, hogy a gyerekek összeverődjenek az utcán, főképpen nem, ha valaki valamilyen tünetet mutat. Ha lázas a gyerek, köhög a gyerek, semmiképpen ne vigyük utcára. A gyerekeket, akik nem egy háztartásban laknak, tartsuk távol egymástól

- tette hozzá.

Azt is javasolta, hogy a "nagyobbacskákkal" akik már érdeklődnek a világ történései iránt, a szülők beszélgessenek el. Felidézte, hogy számos gyerekrajzot kap, köztük vírusosat is.

Kérem, hogy a felnőttek feszültsége ne ragadjon át rájuk

- mondta.

Azt is elmondta, hogy a kijárási korlátozások idején is lehet sétáltatni a házi kedvenceket "célirányosan, a szükséges ideig, nem csoportosan".

Az alábbi vágott videót az Index közölte, az MTVA és az RTL Klub felvételei alapján:

Forrás: 444, Index, 24.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
ez a nő semmivel sem ostobább, mint a többi fideszes "szakember"!
vacsi
Én pl. az unokáimmal levelezek. E-mailen, amit eddig nem tettünk, mert találkoztunk személyesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.