Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően hétfőtől minden kórházban kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint az erről szóló kormányrendeletet kihirdették a Magyar Közlönyben.

Az intézkedés célja, hogy a kórházakat ilyen módon is felkészítsék a tömeges megbetegedéssekkel járó jelentős többletteherre és biztosítsák a betegellátáshoz, valamint az egészségügyi dolgozók védelméhez szükséges egészségügyi eszközökkel való felelős, átlátható és nyomon követhető készletgazdálkodást.

A kórházparancsnok részére Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára a miniszterelnök megbízólevelet állít ki. A megbízólevél kiállítását követően a kórházparancsnokot a belügyminiszter rendeli ki az intézményhez.

A kórházparancsnokok munkáját az országos kórházfőparancsnok irányítja, aki szintén a miniszterelnöktől kapja megbízását.

Kiemelték: a kórházparancsnok orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot, és nem hozhat döntést.

Orbán Viktor parancsnokokat küldött a kórházakba

Feladata, hogy koordinálja a betegellátáshoz és a járványügyi intézkedésekhez szükséges egészségügyi eszközök, felszerelések, berendezések, gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek nyilvántartását, felügyelje a készletgazdálkodást és gondoskodjon annak megfelelő védelméről, akár a készleteket őrző biztonsági szolgálat kijelölésével, valamint rendőrök és katonák bevonásával. A kórházparancsnoknak a járványveszéllyel összefüggő szabályok betartására és az egészségügyi készlet megóvására vonatkozó javaslatát a kórház vezetője köteles végrehajtani.

Az országos kórházfőparancsnok folyamatosan tájékoztatja a belügyminisztert a kórházi egészségügyi készletekkel kapcsolatos adatokról, így segítve az operatív törzs munkáját, hogy minden kórházra lebontva naprakész adatokra alapozva történjenek az egészségügyi beszerzések és intézkedések – áll a sajtóközpont közleményében.

(MTI)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Félnek, hogy megdézsmálják a kórházak készleteit. Most már csak azt kellene tudnia ezeknek a parancsnokoknak, hogy éppen Orbán és bűnbandája lopta meg az egészségügyet és nem kicsit, de nagyon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
A kormányhatározat linkje helyesen:
.
A Kormány 72/2020. (III. 28.) Korm. rendelete
a kórházparancsnokról és az egészségügyi készlet védelméről
.
magyarkozlony.hu/dokumentumok/19f1d27b1584ffb22ff468a3635013b9f1813b5e/megtekintes
Gauntlet
Aha! ők lesznek a "tizedes meg a többiek"!
namihami
@justhpeter: Erre céloztam a zárójeles ---földműves--- szóval. Számpmra döntő különbségű a kettő. A földműves az egy szakma (mezőgazdaságból élő), a paraszt (fideszes potentát vagy rajongó) egy !!minőség??!!.
(lásd viselkedés, a zemberek semmibevétele és hasonlók)
CsipkeRózsa
@Anna24: Menj szabadságra, vírusjárvány van, most nem koronázhatsz senkit! Orbánék ellenőríznek!
Jozefina
A korház személyzetén múlik minden. Hacsak egy napra nem mennek be már az is valami!!! Orbán vissza fogja hívni pitbuljait ez esaetben!!! Összefogás kell a diktatúra ellen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.