A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását reggel 8 órától.

Katonai járőrök tartatják be a kijárási korlátozást az országban

Szombaton – a városok sajátosságait is figyelembe véve – Budapest, Cegléd, Szigetszentmiklós, Székesfehérvár, Szolnok, Debrecen, Hódmezővásárhely, Győr, Tatabánya, Salgótarján és Kaposvár piacain segítették katonai járőrök a rendőröket, és velük együttműködve gondoskodtak arról, hogy az állampolgárok egyrészt megismerjék a bevezetett szabályokat, másrészt betartsák a rendelet rájuk vonatkozó előírásait.

Emlékeztettek arra is, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a Magyar Honvédség több, a rendőrség munkáját és a civil társadalmat támogató feladatot lát el.

(MTI)

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szergej Szergejevics és Ivan Ivanovics járőröznek este, ellenőrizendő a kijárási "korlátozást". Egyszer csak meglátnak egy sötét alakot: Szergej lekapja a gitárt és lelövi. Mire Iván: Miért lötted le, még van 10 perc a kijárási tilalomig! Szergej: Tudom, de ismerem, messze lakik, nem ért volna haza tízig...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
A történelem egy valamire megtanította az embereket: milliós tömegek ellen édes-kevés a karhatalom.
Jozefina
Nekik persze jut maszk!!!
Cecilia asszony megmondta, hogy a maszkot nem kell viselni!!!
Akkor ők kik elöl veszik el a védőeszközt???!!!
Szgyelheti magát az egész fidesz-kdnp!!!
Qqberci
Szergej Szergejevics és Ivan Ivanovics járőröznek este, ellenőrizendő a kijárási "korlátozást". Egyszer csak meglátnak egy sötét alakot: Szergej lekapja a gitárt és lelövi. Mire Iván: Miért lötted le, még van 10 perc a kijárási tilalomig! Szergej: Tudom, de ismerem, messze lakik, nem ért volna haza tízig...
fahrenheit451
Civilekkel szemben, milyen jogon?
A határt rendőrök, önkéntesek, meg biztonsági őrök "védik" (mi közük hozzá - a határvédelemhez?), a magyar embereket meg katonai jelenléttel terrorizálják a jóllakott - ingyenélő semmirekellő - napközisek?
Nooooorrmális?

Én lehet, hogy ellen fogok állni...
Nyírfa
Piacokon ellenőrzik a vásárlókocsis nyugdíjasokat az empatikus fegyveres katonák, nehogy a kabátjuk alatt csempésszenek be egy 65 év alatti karanténszegőt. Mert, ha igen, akkor majd móresre tanítja Viktor az értetlen népséget.
Yoda69
Rajottem miert kell a katonai jelenlet az utcakon es a korhazakban.
Mivel orbanek elcsesztek a jarvany kezeleset a kezdetetol - nem teszteltek, barki bejohetett az orszagba a sulyosan fertozott teruletektol, Kinai, Olasz, Ausztri stb - igy mara tobb ezer fertozott lehet szanaszet az orszagban. Ezt meg probaljak takargatni, de tul sokaig ertelemszeruen nem lehet, mert aki megfertozodik az vagy meghal az utszelen, vagy korhazba kerul, Nos ez a szam robbanas szeruen fog emelkedni a kovetkezo napokban, hetekben, ami tomeg hiszteriat es panikot fog kivaltani. Erre kell a katonai jelenlet es a kijarasi tilalom, megfekezni a duhodt embereket.
O1G tonkretetted Magyarorszagot!
RonaGyuri
Hablaty és a valóság, avagy Zotyóka néztél már tükörbe

Miközben a kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára drámai hangú szózatot intézet a nemzethez, NER-társai …

www.facebook.com/kormanyzat/videos/210944746783147/

Kovács Zoltán videóüzenetében hagsúlyozta, hogy: bár ők (értsd a kormány) minden szükséges intézkedést meg fognak hozni, azonban ez kevés:
„De mindez nem elegendő, ha nem kapunk segítséget Önöktől, minden magyar állampolgártól. Hiszen a szabályok betartása, az nem elsősorban az operatív törzs érdeke, nem is a kormány döntésének kérdése, hanem minden magyar ember érdeke”!
Érthetjük ezt úgy is, hogy aki nem tartja be az a magyar emberek érdekei ellen cselekszik?
Nem ,ez nem egy költői kérdés volt!
Ajánlom mindenki b. figyelmébe a nepszava.hu „Könyökpuszi, vállveregetés: a kormánypárti képviselők tesznek a távolságtartásra” című dokumentált összeállítását.
„Miközben naponta ezerszer halljuk, hogy maradjunk otthon, az idősek ne menjenek sehova, az ősz hajú fiataldemokratákról lepereg a figyelmeztetés.” – írja, pedig a helyzet ennél sokkal rosszabb
justhpeter
@Yoda69: Tévedés. A sok dühödt embert semmi nem fékezi meg. Amikor a sok dühödt ember összegyűlik ők fognak pánikszerűen menekülni.
Jozefina
Orbán a magyarokra küldte a pitbuljait!!! Rendőrség, tek, katonaság!!!?? Próbáljon valaki bármit is szólni!!!
Érdekes módon ezekre jut védőmaszk!!! Bár Cecilia asszony a magyarokat azzal kábítja, hohy a maszk nem véd meg semmitől, egészséges embernek felesleges hordania!!!
Akkor a járőrözők kik elől veszik el a maszkot??? Az egészségögyben és a szociális ellátásbaban dolgozók elöl!!! Ezért nincs elég felszerelés a korházakban, háziorvosoknál és sajnos betegednek meg sorban!!!
Nagyon nagy káosz van orbán fejében!!?? Háborúban áll saját népével szemben??!!
Málna
@Jozefina: A te fejedben van káosz. Ez a maszk, ami a katonákon van, csak arra jó, hogy a katona ne fertőzzön meg senkit. Őt magát nem védi meg a vírustól.
ómió
Anarcholiburnyákokkal nem lesz egyszerű!
Nyírfa
@Yoda69: ma, 4.28

Ez nagyon valószínű. Hogy felnőtt ember létükre mennyire nem értik a felelősség mibenlétét, látványosan mutatja, hogy a mai napig utazgatnak, személyes találkozókat forszíroznak, melyeken maszk és kesztyű nélkül jelennek meg, testközeli kapcsolatban. Valaki a saját köreikből, akinek még nem ment el a józan esze, szóljon már nekik, hogy a saját életükkel virtuskodhatnak, de másokéval nem, különösen, hogy ők, szerencsétlenségünkre, egyelőre Magyarország vezetői.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.