Az Országgyűlés hétfőn meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében és lehetővé teheti, hogy a kabinet további, a törvényektől eltérő rendeleteket alkosson a veszélyhelyzet ideje alatt.

A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlament egynapos ülése hétfőn 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A képviselők az első két napirendi pontban a két elfogadásra váró előterjesztéshez benyújtott módosító javaslatokat tárgyalják.

A Ház elsőként a kormány azon javaslatáról szavaz, amely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) józsefvárosi bővítését teszi lehetővé egy állami telekcserének köszönhetően.

Ezt követően döntenek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról, amely a veszélyhelyzet idejére lehetővé tenné, hogy a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében. Az indítvány elfogadása garantálja, hogy a kabinet koronavírus elleni fellépés érdekében eddig hozott rendeletei is hatályban maradhassanak.

Mindkét előterjesztés elfogadásához a jelen lévő képviselők legalább kétharmadának támogatására van szükség.

A határozathozatalok után az azonnali kérdésekre két óra, az interpellációkra pedig egy óra áll majd rendelkezésre, míg a kérdések harminc percben hangozhatnak el.

A Ház ülése várhatóan napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez lesz az ország veszte??!!! Teljes diktatúra következik, orbán egyszemélyben rendeletekkel kormányozhat beláthatatlan időig!!! Hacsak a 133 kemény emberből néhányan mégsem szavaznák meg!!!?? Ők lennének az ország hősei!!!
Jozefina
Ez lesz az ország veszte??!!! Teljes diktatúra következik, orbán egyszemélyben rendeletekkel kormányozhat beláthatatlan időig!!! Hacsak a 133 kemény emberből néhányan mégsem szavaznák meg!!!?? Ők lennének az ország hősei!!!
human
Tehát mégsem cselekvőképtelen a kormány. Nahát.
lampa laz
Azért vetette be a hadsereget is a csuti napóleon, h átvegye a hatalmat minden felett.
ómió
A bolsi gáncsok dacára? Akkor jöhet az efftársi sivalka!
namihami
@Jozefina: ""Hacsak a 133 kemény emberből néhányan mégsem szavaznák meg!!!?? Ők lennének az ország hősei!!!""
Ezektől várod? Már azért se valószínű, mert abban az esetben a többi azonnal úgy anyagilag, mint erkölcsileg azonnal tönkretenné egy életre. (lásd fideszes ügyvéd elvált felesége) És, ha ez véletlenül mégis bekövetkezhetne, akkor még ott van a Ti Hazátok nevű fideszes harmadik hadoszlop, amelyik majd pótolja az esetleges(?) veszteséget. Annyi voksvesztés pedig már tényleg nem lehet, amennyi velük nem pótlódna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.