Nagyjából zökkenőmentesen indult a sávos bevásárlási rendszer. Ugyanakkor gondok keletkezhetnek a szombati nyitva tartás miatt, amikor a bolt egy része kora délután bezár.

Súlyos gondok forrása lehet a szombati bevásárlási szabály

Szombaton életbe léptek az új bevásárlási szabályok, amelyek értelmében az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon bevásárlási sávokat hoztak létre. Ezeknek az a lényege, hogy elválasszák a veszélyeztetettebb, 65 évesnél idősebb populációt a fiatalabbtól.

A megoldás értelmében a 65 évnél idősebb személyek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlásaikat, ebben az időben csak ők vásárolhatnak az üzletekben, piacokon. Ezen az idősávon kívül viszont ők nem tartózkodhatnak ezeken a helyeken.

Szinte zökkenőmentesen indult a dolog. A vásárlók többsége felkészült erre, persze volt, aki nem tudott erről- mondta az Indexnak az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Vámos nagyobb atrocitásokról nem hallott, viszont sok olyan vásárlói tapasztalatról értesültek, amely alapján leszűrhető, hogy az emberek alapvetően ahhoz vannak hozzászokva, hogy szombaton bármikor el tudnak menni vásárolni.

Nagyon sok 65 évnél fiatalabb vásárló nem kel korán, ezért az új rendelkezések szerint csak délután tud boltba menni. Viszont sok hely bezár a déli, vagy a kora délutáni órákban, ez a sáv tehát jelentősen lerövidült, ami miatt némi torlódás alakult ki. A torlódás miatt pedig kérdéses, hogy az emberek közötti megfelelő távolság mennyire tartható – részletezte az OKSZ főtitkára.

Vámos szerint mérlegelni kell a szombati vásárlási sáv eltörlését vagy korlátozását.

(index.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Mindenki mástól elvárjuk, hogy helyt álljon. Egészségügy, kereskedelem.
Akkor annyi alkalmazkodást, megszokástól való eltérést igazán mi vásárlók is mutathatnák, hogy be lehessen tartani a szabályokat.
Vegyük már észre, hogy nem csak mi vagyunk, vannak mások is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: és akkor mi van??? talán nem tudod elrejteni magad a neten??? ha nem ,akkor csak csútinak tetsző dolgokat posztolj!!!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Nem is akarom elrejteni magam. Nem írok semmi olyat, ami bántó, nem fröcsögök, nem okádok le másokat. Orbánt nem szeretem, ez nem titok. A többit se szeretem, ez sem titok. Azt meg végképp nem szeretem, ha valaki megmondja nekem, mit írjak le és mit nem.
Pálinkás Pál
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: tökéletesen egyetértek veled,ezért szavazzák meg az új rémhír törvényt...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Én is látom a hátul ütőket. Szerinted mit tehetünk ellene? Igen, pont azt.
Pálinkás Pál
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: most már semmit...évekkel ezelőtt kellett volna,de a mi here ellenzékünk legalább annyira életképtelen ,mint a fidesz...csak cserélgetik egymást a hatalomba,de ugyanaz a salak marad!!
terlasz
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Avagy , te nem értetted a válaszomat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.