A főváros a budapesti egészségügyben és szociális ellátásban dolgozókat magánlaborban fogja szűrni koronavírusra, írja Karácsony Gergely a Facebookon.

Főpolgármester: a főváros hétfőtől magánlaborban kezdi szűrni a budapesti egészségügyi-szociális dolgozókat

A főpolgármester posztjában azt írja, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mellett a Magyar Orvosi Kamara is arra figyelmeztet, hogy a koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében többet kell tesztelni, így szerinte szűrni kell azokat, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal.

A főváros ezért szombaton megállapodott egy magánlaborral a szűrővizsgálatok feltételeinek megteremtéséről, ahol akár már hétfőn elkezdődhetnek a szűrések.

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, vannak egészségügyi dolgozók karanténban, és vannak pozitív esetek is közöttük. Azt viszont nem mondta meg, hány emberről van szó, ahogy arra sem válaszolt, hogy vannak-e köztük olyanok, akik későn diagnosztizált beteg miatt fertőződhettek meg.

(index.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Én is helyesnek tartom de ha ezt a kormány kezdeményezi a zellenzék a csillagokig szökött volna hogy így akarják eltüntetni a pénzeket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
Vajon hol vannak most azok, akik eleddig Kamugerinek és ALKALMATLAN-nak titulálták?
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: ááááá...most a halfarok inaktív...nem kapott még utasítást...lehet nem tudja mit kéne írnia!!!
csipetke
Végre egy politikus,aki tudja,hogy mit kell tennie.A fővárosnak nyilván nincs annyi pénze,hogy mindenkit szűrjön,de már az is tökjó,hogy legalább azokon elvégzik,akik az első vonalban kűzdenek.
Valamelyik műsorban nyilatkozott egy Dél-Koreában élő magyar nő.Ott sok mobilállomás van,három sátorból áll,ingyen bemehet bárki.Az első sátorban leadja a delikvens az iratait,a másodikban mintát vesznek,a harmadikban visszakapja az iratait,felírják a telefonszámát,és 1 órán belül értesítik,hogy pozitív,vagy negatív. Így megy ez egy jól működő egészségügyben,ahol a kormánynak valóban fontosak az emberek.Mi évtizedekre vagyunk ettől..
Jozefina
Ha van rá lehetőséga, akkor dicséretes Karácsonytól, hogy él is vele!!! Remélhetőleg sok eredménye lesz!!! Nagyon jó lenne ha minél több esetet meg lehetne előzni, vagy a korai kontaktusokat mielőbb felderíteni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.