A koronavírus-járvány és a kijárási korlátozások ideje alatt picit furcsa módját választotta Varga Judit igazságügyi miniszter annak, hogy megemlékezzen a 30 évvel ezelőtti, 1990-es demokratikus választásokról. A tárcavezető Facebookra posztolt képén egy korbeli Fidesz-plakát látható, amely két csókolózós jelenet ábrázol: a felső részen az egykori szovjet pártfőtitkár Brezsnyev és az NDK vezetője, Erich Honecker látható, míg alul két fiatal Fidesz-logókkal. A montázshoz Varga Judit azt írta: „A héten volt 30 éve, hogy a magyarok először választhatták meg szabadon képviselőiket. A három évtized alatt sok minden változott és átértékelődött, de a jelszó változatlan “Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!” Ha pedig 1990-es választások, az április 8-i második fordulót követően így alakult az akkor 386 fős parlamenti patkó: MDF 164 képviselő, SZDSZ 93, FKGP 44, MSZP 33, Fidesz 21, KDNP 21, Agrárszövetség – Nemzeti Agrár Párt egy, és további pártok 9 mandátum.

Forrás: magyarhang.org
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A három évtized alatt sok minden változott és átértékelődött, de a jelszó változatlan “Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!”
Pálinkás Pál
Biztosan nagyon képben volt a 90-es választásokon 10 éves Varga Judit!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.