A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az MTI-vel vasárnap.

Közleménye szerint a kormány átfogó tájékoztató akciót indított annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár értesüljön a kijárási korlátozás legfontosabb részleteiről. A kabinet televíziós kisfilmek, külterületi plakátok és internetes videók közzétételén túl telefonhívások segítségével is megkeresi a magyar állampolgárokat.

A kormány ezekben a hanghívásokban arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus már az ország bármely pontján jelen lehet, ezért tovább kell csökkentenünk a személyes érintkezések számát.

A lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni.

A kabinet arra is felhívja a figyelmet, hogy a 65 évnél idősebb állampolgárok csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerboltokat, piacokat és gyógyszertárakat, és ezeken a helyeken ebben az időszakban mások nem tartózkodhatnak. A hanghívásban az is elhangzik, hogy ezek a szabályok a járvány lelassítását célozzák – közölte Dömötör Csaba.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Nekem ne a maffia határozza meg,hogy mikor megyek a boltba!Arra itt a feleségem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Köszike, én tudom magamtól is mi van. Tanultam ezt és dolgoztam is benne. Tudom, hogy mivel állunk szemben, bár eddig csak elméletben... telefonálgatással, légbe akasztott bírságokkal nem mennek semmire...Tetszik érteni?
Nyírfa
@Mirabilis: Ezek szerint téged már hívtak.
Nyírfa
@Nessy: Van olyan település, ahol ezt a polgármester megcselekedte. Kalap emel - akkor is, ha fideszes.
peterkelemen
Nem telefonra és óriási plakátokra kell elbaszni a pénzeket hanem azonnali készpénzt kell adni minden magyar embernek!!!
justhpeter
Vagyis megint csak a kommunikációs kampány dühöng ezerrel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.