A hétvégén öt újabb Wizz Air-repülőgép hozta Budapestre a magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket Kínából.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel 3 millió 270 ezer darab arcmaszk érkezett Pekingből Budapestre

-közölte a Wizz Air. A magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket ugyanis ismét a légitársaság szállította haza – teszi hozzá az Index.

Emlékeztettek, hogy szombat reggel három Wizz Air-különjárat érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a fedélzetén a hazai egészségügyi személyzetnek szánt 27 tonnányi védőfelszereléssel. A három gépük még csütörtökön szállt fel, és miután leszállt tankolni Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban, az éjjeli órákban ért Sanghajba. A berakodás után irkutszki és nur-szultani tankolással repültek vissza Magyarországra. Ugyanígy hozták haza az újabb szállítmányt is.

A hét elején a magyar kormány megbízásából a légi társaság az Egyesült Államok több városából repíti haza azt a több mint 450 magyar állampolgárt, akik a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, a különböző államok által bevezetett utazási korlátozások miatt más módon nem tudtak hazajutni.

Forrás: Index, Népszava

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Épp most nézem a híradóban,hogy a palkovics által magasan kvalifikált felszerelésnek nevezett Kínából érkezett többtonnányi cuccal igen komoly gondok vannak.A hírolvasó mégse mondhatta,hogy egy kalap sz@rt se érnek,viszont gondolom,ezt adták a kínaiak szaré-húgyé...
Pálinkás Pál
És ebből azért legalább a tizede használható lesz???
namihami
És az egyik ""családhoz közeli"" már el is kezdte árulni...
peterkelemen
Szart sem érnek ezek a maszkod ráadásul ezeknek minimuma fele használhatatlan. Megy a fideszes mutyi a kínaiakkal ezerrel.
csipetke
@Horizont: 19:22 Aszonta a fényességes,hogy azért nem vezetik be a kötelező maszk-használatot.mert félő,hogy nem jut mindenkinek.Elég,ha a mittoménmelyik fideszes államtitkár rokona árulni tudja a neten sokszoros áron.Azé kiváncsi lennék,hogy az honnan van..
flex
A kínai, gyorsan kialakult teszt- és maszkgyártási folyamatokról kérdeztük Odze György írót, aki diplomataként 2002 és 2006 között Pekingben teljesített szolgálatot, de végül olyan látleletet kaptunk, amitől elképesztő kép rajzolódott ki előttünk gazdasági és politikai összefonódásokról, valamint a világjárvány törvényszerűségéről.

hirklikk.hu/kozelet/nagy-ara-van-a-kinai-segitsegnek/361893/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.