Újabb videót tett közzé Orbán Viktor a Facebookon, a címe "Tizennyolcadik nap. Körkapcsolás. Egyetlen magyar sincs egyedül!" A kormányfő ezzel csatlakozott a DAC futballklub felhívásához, ami a nemzeti összetartozásról szól a koronavírus idején is. A kormányfő által a koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet tizennyolcadik napján megosztott összeállításon magyarországi és határon túli futballszurkolók körkapcsolás-szerűen éneklik el az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című dalát. A videón feltűnik a magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitánya, az Olaszországban tartózkodó Marco Rossi, valamint a nemzeti tizenegy csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs, aki az Egyesült Arab Emírségekből jelentkezett az összeállításhoz. 

Dunaszerdahely focicsapata, a DAC felhívást tett közzé a szurkolókhoz szombaton, hogy a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel – vagyis 16:50-től – énekeljék el közösen a klubhimnuszt, a Nélküledet. Mindenki a saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából.

Köszönjük a kórházi rendelők teljes személyzetének, patikusoknak, rendőröknek, katonáknak, bolti eladóknak, pékeknek és mindenkinek, aki napi szinten erején felül dolgozik értünk! Természetesen köszönet azoknak is, akik otthon ülnek, betartva az utasításokat, ezzel segítve az ő munkájukat!

- írták.

Fogjunk össze, mutassuk meg az összetartozás erejét – hiszen mi mind egy vérből valók vagyunk!

- szólt a felhívás. Az éneklésről készült felvételek megosztására is buzdították az embereket a közösségi médiában.

Vasárnap délután Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelent meg egy videó.

Az elején drónról mutatják Budapestet, miközben Orbán Viktor elmondja, hogy kijárási korlátozás van, két hétig ne hagyjuk el az otthonunkat, csak ha nagyon muszáj, munkavégzés és alapvető szükségletek ellátása miatt. Aztán tényleg körkapcsolás következik, mégpedig focis tematikában: szurkolók éneklik a kamerába a Nélküledet, ebből vágtak össze egy videót. Ferencváros, Újpest, Kispest, Dunaszerdahely, Kisvárda, Zalaegerszeg, sok csapat szurkolói megjelennek. Szerepel Curtis, Marco Rossi, Dzsudzsák Balázs, Világi Oszkár is. Utóbbi üzent is az éneklés előtt.

Forrás: Index, Origo

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Nevetséges! Egy vérből valók. Anyád való a te véredből, de nem én. Felcsúti mészáros 800 milliárdot basztál el sportlétesítményekre és ebben még nincsen benne azok a súlyos milliárdok amiket a falábú focistákra pazarolsz! Az egészségybe kellett volna és nem elherdálni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@peterkelemen: Az " egy vérből valók vagyunk szöveget egyszerűen ellopták, mert ugye R. Kipling már a Dzsungel könyvében már megírta.
RonaGyuri
Emberek, csoda történt

bár az igazat megvallva egy csöppet sem váratlan a dolog

A mostani helyzettel kapcsolatban sokkalta több a rejtély, mint a valós tény, azaz keveset nagyon keveset tudunk a járványról. Főleg ami a valós és releváns dolgokat illeti. A legtöbb elvben érintett szakma képviselői óvatosan „többszörösen feltételes” módban fogalmaznak.
Kivéve a mi derék gyevi bírónkat az M1 különleges szakértőjét, aki ahogy szokta határozottan, ellentmondást nem tűrő módón és persze pontokba szedve oktatja ki a dolgokról a nagyérdeműt.
Igen Nógrádi Gyuri-bácsi most is tudja a frankót! =))
justhpeter
Ennek a tahónak csak ilyen ízléstelen dolgokra telik ? Számára csak a foci és a katonásdi számít ?
ómió
Igen. Az őket kitagadó most "taccson" parkol!
Nyírfa
Tényleg nem vagyunk egyedül, Viktor. Mindenekelőtt velünk van az igazság. Aztán az EU, Soros György, tehetséges és - figyelj! - tisztességes ellenzéki politikusok, no, nem mindegyik, de vannak annyian, hogy elleszünk velük utánad, ami, ne vedd zokon, de nagy megkönnyebbülés és lehetőség lesz ennek az országnak.
Ja: és nekünk vannak barátaink. Barát. Tudom, neked ez újság.
Szóval, ne aggódj, nem vagyunk egyedül. Egy kérés: légy oly szíves, tartsd magad távol tőlünk, nem csak másfél méternyire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.