Hiába várt a háziorvos által igényelt koronavírustesztre, a családja szerint csak két nap elteltével érkezett mentő ahhoz a 67 éves férfihez, akit négy napja már lélegeztetőgép tart életben mélyaltatásban az egyik budapesti kórházban – számolt be az RTL Híradó.

Felesége az RTL Híradónak elmondta, hogy Törökországban jártak, ahol akkor hivatalosan még nem voltak megbetegedések. A férfi most mégis kétoldali tüdőgyulladással küzd, ez azonban csak későn derült ki, annak ellenére, hogy az asszony szerint háziorvosuk már hétfőn továbbította koronavírusteszt-igényüket a mentőknek, mivel a férfinak magas, olykor 40 fokos láza is volt.

Férje eközben a háziorvos által felírt lázcsillapítót és antibiotikumot szedte – mondta el a beteg felesége.

Végül szerdán éjfélkor ment ki hozzájuk a mentő az asszony elmondása szerint, és felhívta a Szent László Kórház immunológusát, aki viszont azt mondta, a férfit nem kell beszállítani a kórházba, mert a tünetei nem utalnak koronavírusra – hangzott le az RTL Híradóban. Három órával később a 67 éves férfi már félrebeszélt felesége elmondása szerint, ekkor a mentők az intenzív osztályra szállították, ahol megállapították a kétoldali tüdőgyulladást, koronavírustesztje pozitív lett, a keringése összeomlott, és lélegeztetőgépre kellett tenni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta:

a mentők általi végzett mintavétel nem sürgősségi beavatkozás, a leadott címeket logisztikai terv szerint keresik fel, és minden megyében több mentő végzi a tesztelést.

Forrás: 24.hu, RTL Klub

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Legalább elmondták volna neki, amíg eszméleténél volt, hogy a Viktor senkit sem hagy egyedül, biztos azonnal meggyógyult volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Legalább elmondták volna neki, amíg eszméleténél volt, hogy a Viktor senkit sem hagy egyedül, biztos azonnal meggyógyult volna.
surdilloFUJT
@nezelodo: Nem hát,hanem sürgősen belökik az árokba!!!
Nyírfa
Pedig a háziorvos észnél volt. Sajnos, csak ő. Az immunológus olyan Káslerfajta lehet. Nagyon remélem, az úr életben marad.
Sámannus
Jó tudni, hogy miért kell a katonaság. A lágerben különben nem lesz rend. Nehogy má csak úgy meggyógyuljon valaki az időben érkező kezeléstől.
peterkelemen
Orbán egészségügyi rendszere. Most legalább ország-világ látni fogja, hogy igenis már eddig is t9bb sebből vérzett. Össze-vissza hazudoztak.
Pálinkás Pál
Azt ha valóban olyan veszélyesen terjed a fertőzés,ahogy állítják...akkor miből gondolják hogy egy megyében pár mentő elég??? Tisztán látszik hogy az egészségügy,mint minden alaposan le lett nullázva orbán országlása alatt.../bocsánat,stadionok épültek/...
justhpeter
Ezért kell komolyan venni Orbánt és az ő operett törzsét ?
ómió
Pedig egy vírusteszttel most tuti, kutya baja nem lenne! Efftársilag!
ómió
@Horizont: Mert 2 nap alatt már kigyógyították volna abból, amire nincs vakcina! Ugye? Kár, hogy nálad "csak" az értelem nem megy!
surdilloFUJT
@ómió: @ómió: Isten barma,napihülye,látszik,hogy kisegítőben 8 év alatt elvégeztél 2 osztályt!!!Csinálj magadnak kistesót te agyatlan agymosott!!!
Jozefina
Kvázi nem olyan jól mennek a dolgok, mint azt kócos Cecília megpróbálja elhitetni!!! A a Szent László Kórház immunológusát azért megkéne kérdezni, hogy mi a alapján adta a véleményét!!!???
ómió
@Horizont: Bolsevik mocsoktúltengésben szenvedsz? Ilyenkor szoktad azt másokra zúdítani? Passzold át az efftársaidnak!
ómió
@surdilloFUJT: Nálad is ugyanaz a szimptóma, mint fentebb Horizont efftársadnál? A víruson felül még ez is? Ajjaj!
Málna
@Horizont: 11:05 Nem ÉRTE nem ment a mentő két napig, hanem tesztet csinálni nem mentek két napig. Nem mindegy.
Málna
@Horizont: De nem arra vártak két napig, hogy bevigye a mentő, hanem hogy megcsinálják a tesztet. És nem azért hagyta ott a mentő, mert csak mentőszállító volt. Tudod, értő olvasás...:-)
ómió
@fideszes gyökér: Nem! Az Böszme efftársad népzsebije volt! Nem tudtad?
ómió
@Horizont: Attól, hogy nálatok, efftársaknál ez úgy megy, másokra is kiterjesztenéd? Csak őrizd a "tradíciót"!
Málna
@Horizont: Nem tudom eldönteni, hogy tényleg nem érted vagy csak terelsz. Az utóbbira tippelek, úgyhogy feladom, nem írom le mégegyszer.
Málna
@Horizont: Megnéztem. Arra vártak két napig, hogy kimenjen a mentő tesztet csinálni. Nem arra, hogy bevigyék a beteget a kórházba.
ómió
@Horizont: Ráció hiányában nálatok nem marad más, csak az acsarka!
Málna
@Horizont: "2 napig nem ment érte a mentő." Ezt írtad 11:05-kor. Szóval nekem ne magyarázd a hülyeségedet.
Azt már meg sem kérdezem, miért lennék ezért lelketlen vagy mi ebben a seggnyalás, hiszen nyilván csak terelés akart lenni részedről. Nem jött be.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.