Hiába várt a háziorvos által igényelt koronavírustesztre, a családja szerint csak két nap elteltével érkezett mentő ahhoz a 67 éves férfihez, akit négy napja már lélegeztetőgép tart életben, mélyaltatásban az egyik budapesti kórházban.

Két nap múlva érkezett mentő a 67 éves férfihoz, azután a keringése összeomlott, koronavírus-fertőzéssel az intenzívre került

Felesége az RTL Híradónak számolt be arról, hogy Törökországban jártak, ahol akkor hivatalosan még nem voltak megbetegedések. A férfinek korábban nem volt szervi baja, most mégis kétoldali tüdőgyulladással küzd, ez azonban csak későn derült ki, annak ellenére, hogy az asszony szerint háziorvosuk már hétfőn továbbította koronavírusteszt-igényüket a mentőknek, mivel a férfinek magas, olykor 40 fokos láza is volt (és a vérnyomása is felment).

Férje eközben a háziorvos által felírt lázcsillapítót és antibiotikumot szedte. Végül szerdán éjfélkor ment ki hozzájuk a mentő az asszony elmondása szerint, és felhívta a Szent László Kórház immunológusát, aki viszont azt mondta, a férfit nem kell beszállítani a kórházba, mert a tünetei nem utalnak koronavírusra.

Három órával később a 67 éves férfi már félrebeszélt,

ekkor a mentők az intenzív osztályra vitték, ahol megállapították a kétoldali tüdőgyulladást, koronavírustesztje pozitív lett,

a keringése összeomlott,

és lélegeztetőgépre kellett tenni. Látogatni nem lehet, a feleségét pedig azóta sem tesztelték, ő azonban karanténban tartja magát.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
A címben " eltévesztett " két hét azért jellemző...
jesz
a címen énis megdöbbentem...jó lenne javítani, mert ez igen rémhírszagú...

Aztán a folytatásban az káosz...
..ha vége lesz a vírusveszélynek, akkor néhány akadékoskodót lapátra tesznek?
ómió
Pedig egy vírusteszttel mennyivel "beljebb" lehetne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.