A 444.hu többször próbált választ kicsikarni a kérdésre. Az (el)hallgatás falába ütköztek.

A kormány körömszakadtáig titkolja a fertőzött egészségügyi dolgozók számát

Az egészségügyi dolgozók kulcsfontosságúak ezekben a hetekben, hónapokban – írja az oldal cikkének írója. Ezután kézenfekvő a kérdés, miért titok Magyarországon az, hogy hány egészségügyi dolgozók fertőződött meg a vírussal?

Próbálták megtudni az Operatív Törzstől több alkalommal is, de nem válaszoltak. Sokadik kísérletre vasárnap Müller Cecília annyit mondott,

vannak egészségügyi dolgozók is, akik pozitív leletet produkáltak, természetesen az ő szoros kontaktjaik jelen pillanatban nem dolgoznak.

Konkrét számokat nem árult el.

A kormányinfóra is elküldték a kérdést, hogy hány egészségügyi dolgozó lett fertőzött, de a kormányszóvivő ezt nem olvasta be Gulyás Gergelynek, így válasz nélkül maradt. Nem kaptunk választ a Nemzeti Népegészségügyi Központtól sem erre a kérdésre. Ahogy az Emberi Erőforrások Minisztériumától is hiába vártunk tájékoztatást.

Az egészségügyisekre vonatkozó legutolsó, összefoglaló hivatalos adat nem éppen a legfrissebb, még március 17-i. Ez sem a fertőzöttek számáról szól. A járványügyben feltűnően ritkán megszólaló egészségügyi államtitkár, Horváth Ildikó a parlament népjóléti bizottságának ülésén árulta el, hogy 45 egészségügyi dolgozó volt karanténban éppen akkor. Őket azért kellett megfigyelés alatt tartani, mert nem megfelelő védőöltözetben kezeltek koronavírusos beteget.

Nem tudni, közülük végül hánynak lett pozitív a tesztje.

További részletek itt: 444.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Nem csak az egészségügyieket titkolják, hanem a többit is. Ahol kevés a teszt, ott kevés emberről derül ki, hogy fertőzött, és, hogy mért halt meg pont tüdőgyulladásban. Sok olyan fertőzött van, akinek alig van tünete, de attól keményen fertőz, nem lenne szabad szabadon járkálnia. Ausztriában naponta többet tesztelnek, mint nálunk összesen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Nem csak az egészségügyieket titkolják, hanem a többit is. Ahol kevés a teszt, ott kevés emberről derül ki, hogy fertőzött, és, hogy mért halt meg pont tüdőgyulladásban. Sok olyan fertőzött van, akinek alig van tünete, de attól keményen fertőz, nem lenne szabad szabadon járkálnia. Ausztriában naponta többet tesztelnek, mint nálunk összesen.
Pálinkás Pál
Persze hogy titkolóznak...még a végén kiderülne hogy teljesen alkalmatlanok bármire is...de ez kellett a 2 millió húgyagyú választóiknak...ami nem is érdekelne,csak mi is szívunk miattuk!!!
Klubtag
Kedd nulla órától meg még hivatalosan is megtagadhatják a válaszadást, mert felhatalmazzák magukat erre.
Egyébként pedig ha valamiért kizárólag ez a kormány a felelős, akkor az az egészségügyi dolgozók soraiban megtörténő (megtörtént) tragédiák legnagyobb része. Engem nem érdekel, hogy mi van külföldön...ebben az országban ez a kormány tette, vagy nem tette(teszi) a dolgát, ha és amennyiben...
jesz
Egyre jobb...azt mondta valamelyik megmondó, hogy a hazatérő kamionosoknak is karanténba kell vonulni...-oszt kijalófasz fogja az árut fuvarozni? he?.. -karantén, oszt nincs vita!-volt a válasz némi zavaros tekintettel...

A másik, hogy az agyonhajtott eü. dolgozóknak nincs lehetőségük normális étkezéshez. Hó végén pénze sincs arra sok ápolónak, hogy befizessen üzemi étkezésre, legalább egyszer meleg ételt ehessen...így marad a zsömle, benne párizsi, melyet úgy fogyaszt el, ahogy sikerül...-mondta egy eü. szakszervezeti megmondó...
jesz
@Macskaszem: valahol itthon egy 286 fős idősek otthonában 8 fő vírusost találtak(véletlenül) Őket elkülönítették, a többi rendben...

Ezek tényleg azt hiszik, hogy ha az ápoltak között nem találtak több panaszost, akkor ott a fertőzés nem létezik?
csipetke
Az lenne a minimum,hogy az egészségügyi dolgozókat tesztelik,legalább azokat,akiknek tüneteik vannak,köhögés,láz.
De teszt helyett az én gyerekemnek is azt mondták,hogy maradjon otthon 2 hétig,aztán azt,hogy legyen 3 hét,az a tuti,mert teszt nuku.Ez orbán hazavágott egészségügye.Pedig ha az egészségügyiek kidőlnek,itt pusztulunk meg sorban.Nem akar az ember vészmadárkodni,de nem lenne meglepő,ha bekövetkezne,ami az olaszoknál.És a puhos egyelőre a hatalmáért kapadozik,nem a kijárási tilalmat vezeti be.
csipetke
Ja,és valamelyik szomszédországban a kormány,és a képviselők lemondtak a fizetésük 30%-ról,amit az egészségügyiek kapnak meg.Ez a genyó banda arra volt képes,hogy idehozassa a nagyrészt selejtes védőfelszerelést,amit más országban nem vettek át,mert sz@rt se ér.De nem hallani,hogy legalább ebben a helyzetben 3 forinttal is többet kapnának az EÜ-sök
Nessy
Logikus, hogy titkolják, hiszen az nyílt beismerése annak, hogy a kormány impotens módon mindenre költött az elmúlt hónapban, kivéve használható felszerelésre! Pedig egy állandóan"harcoló" miniszterelnök tudhatná, hogy fegyver nélküli katonákkal nem lehet csatát nyerni! Már pedig itt most ez történt / történik!
Yoda69
Mivel vedoeszkoz nelkul kezeltek a koronavirusos betegeket, nem lennek meglepve ha mostanra az allomany 50-75%-a fertozott lenne.
De sebaj, majd kozmunkasokkal potoljak a kieso egeszsegugyi dolgozokat.
Giovanni Alba
@Anna24: Utolsó, mocskos, alávaló szemét alak az, aki(ami) még ilyenkor sem tud leállni a reklámmal. Mondd, leköpött már a tükröd? Ugye jó ideje csak emlékezetből sminkelsz?
ómió
Pedig olyan "tüchtig bolsi" módon lehetne velük riogatni, hogy ihaj!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Már Januárban és Februárban is nagyon sokan jelentkeztek tüdőgyulladással a háziorvosoknál. Ez kimaradt a híradásokból. Ahogy sok minden más is.
Macskaszem
@Giovanni Alba: Rohadna meg az a moderátor is, aki jóváhagyja már hetek óta a kurvák reklámozását. Persze lehet, hogy százalékot kap a tetű, mert van amit simán letilt, de ez lehet, hogy az ő biznisze, azért maradhat.
kissé felnőttem
Lassan lassan mind kieshet a sorból. akkor a szuperkorház is megáll.
kissé felnőttem
Aki itt a válaszokra vár az még mindig álmodozó.
Józsipapa
ORSZÁGOS KÓRHÁZ FŐPARANCSNOK tart
tájékoztatót...
RÖHEJ !!!
Aki Én
@ómidióta: De így inkább olyan "tüchtig bolsi" módon lehet eltitkolni, tagadni, félreinformálni, hazudozni...
Yoda69
Muller a tisztiforvos megint bebizonyitotta mennyire nem ert hozza:
www.portfolio.hu/gazdasag/20200330/tisztifoorvos-a-teszteles-nem-befolyasolja-a-jarvany-terjedeset-a-negativ-teszt-sem-garancia-semmire-422888

Kerdezze mar meg Del-Koreai kollegajat, ok hogy tudtak ilyen gyorsan megfekezni a jarvanyt.
De segitek neki: teszt, teszt, teszt MINDENKINEK
Rockxy
de az mekkora élvezet má, hogy a kormánynak leszakatt a körme!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.