Ismét tájékoztatott az operatív törzs, ez hangzott el a mai napon.

Van gyerek is a hazai fertőzöttek között – ezek hangzottak el az operatív törzs mai tájékoztatóján – ÉLŐ

Minden korosztályra kiterjednek a hazai fertőzések, gyerekek is elkapták a koronavírust, mondta Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a világban terjedő sok teszt igazolatlan, és csak korlátozottan alkalmasak a vírus kimutatására. Elmondta, hogy a megbízható, laboratóriumi vizsgálatokat nem tudnak minden esetben végezni, az hosszadalmasabb folyamat, amiknek szükségességéről az orvosok döntenek.

A mintavételek száma fokozatosan növekszik, már több mint 13 ezer tesztet végeztek. Még mindig a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk, a fertőzések egyenletesen oszlanak el az országban, tehát konkrét gócpontok egyelőre nincsenek.

Müller Cecília továbbá ismét figyelmeztetett a szabályok betartásának fontosságára. Külön felhívta a figyelmet, hogy az idősek a legjobban teszik, ha otthon maradnak.

Elhangzott, hogy habár a legtöbb lakos érti és értékeli a rendőri intézkedéseket, vannak, akik nem tartják be őket: 739 alkalommal került sor rendőri intézkedésre.

A teljes tájékoztató itt nézhető meg:

Kép: Magyarország Kormánya/Facebook

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@tudode: "Akötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 10. § d, db pontjai és a fenti szabályok figyelembe vételével 40 éves életkor alatt térítésmentesen tüdőszűrő vizsgálat nem végezhető, továbbá foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat céljából történő mellkas röntgen vizsgálat végzésére is csak orvosi beutalóval kerülhet sor, a 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet 2. melléklete alapján meghatározott 1700 Ft térítési díj ellenében."
Valóban, kibírhatatlan összeg az az 1700 ft egy évre. Most az MRI meg a CT vizsgálatoktól tekintsünk el, legalábbis a magánoktól.
Málna
@division: Ha jól tudom, kb. másfél doboz cigi ára. De lehet, hogy egy dobozé.
solidedge
Magyarázta a hölgy hogy a teszt azért sem jó mert azt a hamis képzetet generálja hogy negatív eredmény esetén az egyén megúszta a koronavírust. Nos akkor a mellrák szűrés is felesleges, mert valaki úgy gondolja hogy a jövőben is megúszta a daganatot?
dr. prédikátor
@division: Ha nem tudnám hogy ki vagy talán még hinnék is neked!!!De elég régről "ismerek INNEN A PROPELLERRŐL!!!Egy fideszes soha nem fog megváltozni!!!
division
@dr. prédikátor: Teljesen valóban nem, de kritikusabb azért lehet az idők során:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.