Jakab Ferenc szerint még jönnek bőven nehézségek.

Szakértő: biztos, hogy lesz még egy kitörési pontja a vírusnak

A Pécsi Egyetem virológusa szerint biztos, hogy lesz még egy kitörési pontja a koronavírusnak. Jakab Ferenc az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában többek közt azt mondta, jó intézkedéseket hozott a kormány, az emberek pedig fegyelmezettebbek.

A virológus leszögezte: nem lehet megjósolni, hogy mikor fogunk átlépni a tömeges megbetegedések fázisába.

Jakab elmondta, hogy azok, akik átesnek a betegségen, rövid ideig védettséget kapnak a kórokozóval szemben. A másodlagos betegségek ugyan ronthatnak a helyzeten, de az allergiáról nem gondolja, hogy súlyosbíthatja a fertőzést.

A virológus szerint nem kell nagyon nagy változást várnunk a meleg hatására, ugyanis a matematikai modellek azt mutatják, hogy a receptorkötést és a vírussejt-kapcsolatot nem fogja befolyásolni, a vírus terjedését kicsit lelassíthatja, de a járvány ettől még nem ér véget.

Forrás: 24.hu

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A tömeg a 2/3- ot is érinti??!! Akkor hajrá!!??
Yoda69
Nem a meleg hanem a napsugarzas öli meg a vírust. UV sugarzasnak kitett felületen a vírus 5 perc alatt elpusztul mig sötét nyirkos helyen napokig is életképes marad.
verőce21
Korábbi szomorú tapasztalatok szerint, eddig még minden járványnál, egy átmeneti enyhülés után, jött egy még pusztítóbb fertőzéshullám...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.