Hétfőn közölte a Nyílt Társadalom Alapítvány, hogy Soros György 1 millió euróval támogatja Budapestet a koronavírus elleni küzdelemben.

Megszólalt Karácsony Gergely Soros György adományával kapcsolatban
Fotó: MTI/Mónus Márton

Soros azt írja, hogy mindenki veszélyben van a járványban, de sokakat különösen fenyeget, úgy mint az idősotthonokban élőket és a hajléktalanokat, akikből egyre több lehet, mert sokan veszítik el a munkájukat. Szerinte emiatt

az önkormányzatok, amelyek amúgy is szűkös keretből gazdálkodnak, most hatalmas szociális problémákkal találják majd szembe magukat.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán azt írja, jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek.

Az adományt a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre, továbbá a kerületi járóbeteg- és alapellátásban dolgozó orvosok és ápolók, valamint a szociális intézményeink munkatársainak vírustesztelésére szeretnénk fordítani.

Nagy könnyebbséget jelent az adomány, mert a fővárosnak és a kerületeknek is jelentősen csökkennek a bevételei, miközben nyilvánvalóan többet költünk, van olyan kerület, ahol megsokszorozta a polgármester a szociális juttatásokat – helyesen és felelősen

- írja Karácsony, hozzátéve, "Soros György adományáról, mint minden beszerzésünkről be fogunk számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytattuk a szükséges tárgyalásokat, megkötöttük a megállapodásokat."

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Valóban nemes gesztus és egy hazáját féltő ember el is kell,hogy fogadja.Ebben a nehéz helyzetben vannak még rendes emberek akik segítenek,nem csak mondják.Akkor most ki is a mumus?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Yoda69: És már attól "lop", hogy te meg a bolsevik tetübandád azt hazudja rá?
Béla333
A Propi szerkesztőség és Maria26 akcióba lépett: lesöpörték a terítékről a kényes cikkeket és a hozzászólásokat Maria szexpartneres hirdetésének a terítésével!
Ez is elég aljas húzás...
verőce21
Karácsony Gergely a főpolgármester-választási kampányban még azt ígérte, megválasztása esetén klimatizálják a 3-as metró vonalát. Ez a mai napig nem történt meg, de nagyon úgy tűnik, nincs is ilyen szándék.
Beült hőmérővel a választások előtt egy metrókocsiba és megállapította, hogy közel 35 fok van. Ígéretet is tett a szerelvények klimatizálására, aztán választás után, ez az ígéret a 2020-as költségvetés összeállításáig el is olvadt. Kiderült: olcsó kampányfogás volt csupán a hőmérőzés.
verőce21
A következő agymenése az lesz Kanigerinek, hogy mindenki csak egy megállót utazhat...! :)
Gyütt Mönt
@durbincs: azt olvastam, hogy te lennél a bedegeci, másutt meg hogy nem vagy bede. Akkor simán geci vagy?
Gyütt Mönt
@durbincs: azt olvastam, hogy te lennél a bedegeci, másutt meg hogy nem vagy bede. Akkor simán geci vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.