Felsőbb utasításra nem viselhetnek maszkot a vérellátó szolgálat munkatársai – írja a Magyar Hang egy, a lap birtokába jutott levél alapján.

Nem viselhetnek védőmaszkot az Országos Vérellátó Szolgálat dolgozói
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az e-mailt az OVSZ szakmai főigazgató-helyettese, Nagy Sándor írt még március 12-én, és az áll benne, hogy

"mivel az egészségügyi intézményekben, kórházakban alkalmazott maszkok célja megakadályozni, hogy viselőjük tovább terjessze a vírusokat, baktériumokat, nem pedig az, hogy az egészséges embereket megóvja a fertőzéstől", ezért az OVSZ munkatársai nem viselnek szájmaszkot.

Ugyanazon a napon egy másik írásos iránymutatást is megkaptak az intézmény vezetői, amit tolmácsoltak az alkalmazottaknak:

"Donorokkal foglalkozó munkatársak szájmaszkot nem viselhetnek! Ez egy egészséges környezet, kockázatos emberek távol tartva, úgy véradói, mint munkáltatói oldalon."

- olvasható a levélben,

A 24.hu információi szerint az OVSZ szájmaszkot tiltó intézkedése nagy ellenállásba ütközött a dolgozók részéről, akik azt az ígéretet kapták, hogy újratárgyalják a kérdést, azonban március 12. óta a helyzet nem változott, és továbbra sem viselhetnek maszkot.

Az OVSZ honlapján is olvasható, a véradóknak több kérdésben is nyilatkozniuk kell például arról, hogy az utóbbi egy hónapban jártak-e külföldön vagy kapcsolatba léptek-e fertőzött személlyel. Csak az önbevalláson alapuló előszűrés után lehet belépni a véradás területére. Hivatalos tesztet azonban senkin sem végeznek, sem a véradókon, sem az OVSZ dolgozóin.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Bayer Zsolt felesége a vezetője az OVSZ-nek. Ez mindent elmond.
Az ott dolgozók magukra hallgassanak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Sámannus: Viselkedj, mert dádá lesz! Ne félj, nem fertőzlek meg, mert van rajtam maszk!
https://cdn.myshoptet.com/usr/www.heliumking....
Pegero
Tiborcz két lélegeztetőgépet, Mészáros Lőrinc bankja, az MKB, (háromszor annyit, mint Sorors György) 1 milliárd forintot adományozott a koronavírus elleni harcra! Most Gyurcsány Ferenc következik! Nyúlj a zsebedbe Fletó!
Sámannus
@Pegero: Őssze-vissza hadovál nálatok mindenki.
Pegero
@Sámannus: Nagy jövőt nem jósolok nektek!
Sámannus
@Pegero: én sem nektek, ez a téma ugyanis ismert mindenki számára. A maszk mindig is védelmet szolgája bárki viseli. Ez történelmileg igaz. Ahol a "portyázók" intézik a beszerzést ott más a szitu ott árulók zsiványok tyúktolvajok diktálják a szabályokat csak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. May 30., 07:27
Vádat emelhetnek Árpa Attila ellen
Itthon - 2020. May 30., 07:50
Figyelem: változik a MÁV menetrendje