A rendőrség eljárást indított egy törteli lakos ellen, aki büntetőfékezéssel szívatott egy mentőt, majd kis híján balesetet okozott.

Majdnem balesetbe hajszolta a mentősöket egy magyar autós – bűnbánó levelet írt
Fotó: police.hu

Az eset március 28-án este történt Martfűnél, amikor a  meg akart előzni egy mentőautót, ezért a járműve távolsági fényszórójának felvillantásával továbbá hangkürttel többször jelzést adott a sürgősségi ellátást végző autó sofőrjének.

Miután a 23 éves férfi megelőzte a mentőautót,

büntetőfékezett a sérültet szállító gépjármű előtt, aminek a vezetője csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy erőteljesen lassítania kellett.

A rendőrök elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a jogsértőt, akit gyanúsítottként kihallgattak.

A Szolnoki Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Á. András ellen, akinek a rendőrök a helyszínen elvették vezetői engedélyét – írta közleményében a rendőrség.

A férfi később levelet írt a mentősöknek, melyben azt állítja, hibázott, de nem büntetőfékezett.

Sziasztok! Én voltam az elkövető. Viszont a cikk nem fedi a teljes valóságot, és több apróbb részletet nem tartalmaz, de ez nem mentesít fel semmi alol. A mentős csak megkülönböztető fényjelzést használt, de tisztába vagyok vele, hogy így sem lett volna szabad megelőznöm. Viszont a legfontosabb, hogy büntető fékezés nem történt amivel gátoltam volna a mentő előrehaladását, és eszem ágában sem volt a mentőst hátráltatni. Az bosszantott fel leginkább, hogy miért haladt ilyen lassan (50-60 km/h) miközben sérültet visz. Viszont amit rendkívül szégyellek, hogy a kihalgatáskor közölték hogy beteg sérülséséből adódóan csak ilyen sebbességgel tudott közlekedni. Ez sokkolt, és szó szerint borzalmasan éreztem magam. Beismerő vallomást tettem, elismertem hogy hibáztam, viszont a cikk nem fedi a valóságot. Eszem ágában sincs kitérni a felelőség alol, vállalom a következményeket, hiszen Én hibáztam! Elfogadom Mindenki véleményét, mert ha az én hozzátartozóm ült volna abban a mentőben, én is hasonlóan vélekednék Hozzátok! Ilyet nem szabad csinálni, ezt megtanultam egy életre. Bocsánatot kértem minden érintettől, mert aki hibázott, az egyedül én voltam, és megédemlem a következményeket!”

- írja Ábrahám András.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Aszongya: Á.András az elkövető. Aztán később: Ábrahám András bocsánatot kért..hú de hamar jófiú lett. Ez a vadbarom simán egy seggfej, akinek a bocsánatkérésétől nem szabad elájulni...
Ráadásul lekezelően írja a 26 soros levelét. Elegendő lett volna három soros, tiszteletet sugárzó levél...ami ettől több az már bűncselekmény. Nos ez a faszi hajlamos a közlekedési bűncslekményre, tehát ha lehet évekig ne vezethessen, de akkor is úgy, hogy előtte újból megszerzi a jogsit rendes tanfolyamon.

Méghogy a mentő 50-60 km es sebességgel haladt...hülyegyerek! Ilyen sebességnél miért kell a hangjelzés?
Oposit
Kemény gyerek meg akarta leckéztetni a mentőst, mert az "csak" 50-60-al ment villogóval. Hát mit képzel az a mentős, hogy őt így akadályozzák a nagyon fontos útjában?

Biztos befékezett a gyökér, ha a mentősnek vészfékeznie kellett 50-60-al.
Örökre elvenném a jogsiját az ilyen korcs szarnak.
balos
Nem is értem!Az ilyenről már egy sima stresszes helyzetben is kiderülhet(Vizsgáztató is bünős),hogy alkalmatlan fasz a vezetésben!Az autók ma már rosszabbak,mint a fegyver,mert még az ilyenek is vezethetik!
nemkati
@balos: A vizsgáztató messze nagy ívben tesz rá, hogy valaki alkalmas-e, a lényeg mennyi csúszik a zsebébe. Az ilyen vezetők felelősségre vonásánál én a vizsgáztatót is felelősségre vonnám. Ehhez az kell, hogy a vizsgáztatók képzésébe bele kéne venni valami olyasmit is, hogy meg tudja állapítani a vizsgázóról, mennyire agresszív, vagy felelősségteljes vezető lesz. És ne adja meg vizsgát olyannak, aki ilyen szempontból alkalmatlan. Na meg a vásárolt jogsikat is fel kéne deríteni.
balos
@nemkati: Teljesen igatad van!Kismotoron tanultam és a srác akivel kezdtem egy barom volt!A 3. baromságára kirúgta az oktató!Pedig ebből élt!Igaz ez még 89 előtt történt!
Maria26
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.