Keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatinak közlése, látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is, a technikai átállás miatt néhány órára a www.koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető, közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek.

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb. Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük, írják.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelik, hogy összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek. Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.

Keddre újabb ember halt meg Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, így 16-ra emelkedett a halálos áldozatok száma. Az igazolt fertőzötteké 492-re nőtt.

Forrás: 24.hu, Index

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Oposit
Úgyis kozmetikázott az egész ország. Ki hiszi majd el?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@Eladott Ország: Aki meg fiatal és makkegészséges volt, az nyilván tüdőgyulladásban fog meghalni, nem a vírusfertőzéstől.
flex
Miközben
hvg.hu/itthon/20200331_Kiszivarogtatas_gyanuja_miatt_fegyelmi_indul_a_jaszberenyi_polgarmester_ellen_a_koronavirusos_tajekoztatoja_miatt?s=hk

Miért nem tudhatják az emberek, ha a településükön megbetegedés történt, és emiatt a szokásosnál is jobban vigyázzanak magukra és másokra?

Addig ez a ló másik oldala. Legközelebb kitalálják, hogy fényképet és családi videót is közzétesznek róluk? Számok kellenek és területi adatok, amit elsumákolnak.
Jozefina
Elég sokáig tartott a megvilágosulás!!!
Eladott Ország
@Macskaszem: ma, 12:09; Vagy elvitte a tüdőrák, minek dohányzott, vagy miért pet palackkal, festékes nyílászáróval, olajos ronggyal fűtött stb.
nezelodo
Jól van, menni fog ez fiúk, még pár hónap és belejöttök. Annak idején Csernobilról is a Svédektől szerzett először tudomást a világ ehhez szoktunk, ti meg abban szocializálódtatok. Ezt sem kell elkapkodni, csak idegesítenétek vele a népeket.
terlasz
@simmering73: Pedig nagyon fontos az elhalálozottak általános egészségi állapota is. Ebből lehet következtetni a veszélyeztetettebb csoportokra, akikre nagyobb figyelmet kell szentelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.