Néhány napja már Velence is meghozta ezt a döntést.

Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, avagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni

– rendelte el Lengyel Róbert polgármester, közösségi bejegyzésének tanúsága szerint. A rendelet április 2-ától lép hatályba – írta meg az Index.

Hozzáteszi:

Ennek alapvető célja, hogy a megelőzésre vonatkozó szabályokat betartó polgártársaink – köztük az üzletekben és hivatalokban dolgozók, a vevőkkel és ügyfelekkel közvetlenül érintkezők – biztonságát növeljük azokkal szemben, akik a mai napig kevéssé figyelnek oda másokra, így önmagukon és családtagjaikon kívül a környezetükre is fokozott kockázatot jelenthetnek. Pl. akik szájmaszk (helyettesítő textil) nélkül állnak a bolti sorban, kellő távolságot nem tartva, mások nyakába lihegve, akik köhécselnek, tüsszögnek maszk, sőt, alkalmanként tenyérbe temetkezés nélkül.

"Utóbbiak, ha bemennek valahova, ezen túl tiszteljék a mások egészséghez való jogát, avagy ne menjenek be embertársaik közé, ha mégis felrúgják e helyzetben a társadalmi együttélésünk ezen alapvető szabályait, számoljanak a lehetséges következményekkel" – írja.

A siófoki önkormányzat 5000 darab szájmaszkot vásárolt, ezeket siófoki üzletekben, hivatalokban ingyen hozzáférhetővé teszik azoknak, akik maszk nélkül érkeznének.

A polgármester felhívja a figyelmet, hogy

belépéskor egy személy csak egyetlen maszkot vegyen majd magához, ne tekintse senki általános beszerzési helynek a lerakatokat, mert a készletek végesek és gondolni kell másokra is.

Nem Siófok az első magyar település, ahol kötelezővé tették a szájmaszkot, néhány napja már Velence is meghozta ezt a döntést, amiről ITT írtunk.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.