Kovács Zoltán közölte: a rendkívüli intézkedések összhangban vannak az uniós szerződésekkel.

A rendkívüli helyzet és az annak okán hozott rendkívüli intézkedések összhangban vannak az uniós szerződésekkel, valamint a magyar alkotmánnyal – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitter-üzenetében az Európai Bizottság elnökének a tagállamok által hozott rendkívüli intézkedésekről kiadott nyilatkozatára reagálva kedden.

Ursula von der Leyen nyilatkozatában egyebek mellett azt írta: a kormányoknak gyors és hatékony fellépéshez szükséges eszközökkel kell rendelkezniük az állampolgárok közegészségének védelme érdekében. Rendkívül fontosnak nevezte, hogy az intézkedések meghozatala ne az uniós szerződésekben meghatározott alapelvek és értékek rovására történjenek. Aláhúzta azt is, hogy az intézkedéseknek szükségesnek és arányosnak kell lenniük, érvényességüket korlátozni kell, "nem tarthatnak határozatlan ideig".

Az államtitkár Twitter-üzenetében kiemelte: a magyar kormány "teljes mértékben egyetért" az Európai Bizottság elnökével, ezért a meghozott intézkedések kizárólag a koronavírus-járvány elleni küzdelemre irányulnak. Tiszteletben tartják az Európai Unió értékeit, a jogállamiságot és a sajtószabadságot – tette hozzá Kovács Zoltán.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"...az intézkedéseknek szükségesnek és arányosnak kell lenniük, érvényességüket korlátozni kell, "nem tarthatnak határozatlan ideig".
Az államtitkár Twitter-üzenetében kiemelte: a magyar kormány "teljes mértékben egyetért" az Európai Bizottság elnökével, ezért a meghozott intézkedések kizárólag a koronavírus-járvány elleni küzdelemre irányulnak. "

Rémhír terjesztés: ez a Kovács Zoltán ritka egy cinikus és RÉM sötét egy pali!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
Már az első mondatában hazudik,hisz az magyar alkotmányt hatályon kívül helyezték és bevezették az alaptörvény nevű valamit.Ezek után nem is olvastam tovább.
kulabombaafityiszre
Már az első mondatában hazudik,hisz az magyar alkotmányt hatályon kívül helyezték és bevezették az alaptörvény nevű valamit.Ezek után nem is olvastam tovább.
Pálinkás Pál
Kovács...""teljes mértékben egyetért" az Európai Bizottság elnökével,"...ez lehet az állásodba kerül!!!
human
Ismeritek a skorpió és a béka tanmesélyét?

Egy nap a skorpió át akart kelni a folyón. A folyó viszont széles volt, nagy sodrással, a skorpió pedig nem tudott úszni. De meglátta a parton üldögélő békát, és megkérte rá, hogy a hátán vigye át a túlpartra. A béka belement, de csak azzal a feltétellel, hogy a skorpió nem fogja megmarni. A skorpió ígéretet tett, felmászott a béka hátára és elindultak a vízben. Mielőtt még a folyó felét elérték volna, a skorpió belemélyesztette fullánkját a béka hátába. A béka még maradék erejéből megkérdezte a skorpiót:
- Miért tetted ezt? A szavadat adtad, és mégis megszúrtál.. így most mindketten megfulladunk.
A skorpió így felelt:
- Nem tehetek róla.Ilyen a természetem.
Nessy
És mi van a "korlátlan idővel"?? Kovács NERtárs, most ne gyere a dajka mesével, mi szerint a nem létező Alkotmánynak a kormány által kinevezett "bírái' kontrollálják a kormányt! Mert ezt a legközelebbi demens otthon lakói, meg pár hívetek hiszi el.
Zsopiale
Ki a tetves putris cigánykurva anyját érdekel ennek a náci szarbángeci fosszopó parazita hazaáruló fogyatékos aljadék söpredék tolvaj geci patkánynak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.