A kormány szerint a munkavállalók kormány nem tervezi, hogy a bérgarancia szabályainak kiterjesztésével védje meg a munkavállalókat a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet gazdasági hatásaitól - derül ki Schanda Tamásnak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkárának az MSZP-s Szakács László írásbeli kérdésére adott válaszából

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Gondolkozik, ismeri a valóságot, aki ekkora baromságot tud mondani ebben a helyzetben??? Hol a csudába találjon valaki állást, amikor sorba állnak le a nagy üzemek, a vállalkozások, a kisvállalkozások a csőd szélén egyensúlyoznak, ameddig tudnak.
Csak az autóipar leállása sok ezer kisebb nagyobb beszállítót küldött padlóra, maradtak munka és bevétel nélkül! Nem minden vállalkozás lett milliárdos pár év alatt ! Talán lenne szíves mindjárt címeket is mellékelni, ahol el lehet helyezkedni! Azért egy szalag munkás nem igazán képezheti át magát otthon pár hét alatt szakorvossá, vagy szakápolóvá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsodi
@Mirabilis: Kalandvágyból külföldön,mert itthon eddig se volt csak közmunka ami röhejes.
tudode
A béna hápi kormány fogja be, és üzengessen a táncos nagynénikéjének akkor, amikor
.
---- Ezres nagyságrendben jelentek meg frissen utcára került emberek a fővárosi hajléktalanellátásban
.
444.hu/2020/03/31/ezres-nagysagrendben-jelentek-meg-frissen-utcara-kerult-emberek-a-fovarosi-hajlektalanellatasban
.
Rément a szürkéjükre a koronavírus, és elhomályosította a pisLÓGÓJUKAT netán, talán, biz'a!!!
division
@Mirabilis: Nem Orbán az oka a világjárványnak.
Nessy
Gondolkozik, ismeri a valóságot, aki ekkora baromságot tud mondani ebben a helyzetben??? Hol a csudába találjon valaki állást, amikor sorba állnak le a nagy üzemek, a vállalkozások, a kisvállalkozások a csőd szélén egyensúlyoznak, ameddig tudnak.
Csak az autóipar leállása sok ezer kisebb nagyobb beszállítót küldött padlóra, maradtak munka és bevétel nélkül! Nem minden vállalkozás lett milliárdos pár év alatt ! Talán lenne szíves mindjárt címeket is mellékelni, ahol el lehet helyezkedni! Azért egy szalag munkás nem igazán képezheti át magát otthon pár hét alatt szakorvossá, vagy szakápolóvá.
volvós
buzischandatomika ...takarodj a qrwanyád redves...ba !!!
division
@Mirabilis: Majd látjuk, mi lesz a vége. Nyilván azt mondják más országokban, amit az emberek hallani szeretnének, de mi van akkor, ha egy évig is elhúzódik ez az egész? Sajnos megvan rá az esély, itt már csak gyógyszer vagy a vakcina segíthet, nagyon úgy néz ki. Jelen helyzetben az lenne a legfőbb lépés, hogy a cégvezetők, vállalkozók adjanak legalább 2-3 havi fizetett szabadságot a dolgozóiknak (én is azt tettem), és reménykedni kell abban, hogy ennyi idő alatt mégis javul a helyzet. A magam részéről 4-5 hónapot be tudok vállalni, többet már nem, mert van egy családom, akiket életem végéig el kell tartanom. Sajnos ez van, egy világjárvány ezzel is jár.
division
@Mirabilis: Majd visszatérünk rá úgy 18 hónap múlva:
www.szeretlekmagyarorszag.hu/18-honapig-is-eltarthat-es-mindent-megvaltoztathat-a-koronavirus-jarvany/
Te pedig hidd csak el, hogy ez így is működik egy olyan szituációban, amikor összeomlik a gazdaság.
Nessy
@division: A többi ország vezetője sem, mégis a GDP 5 - 8 %-t költik járványügyre! Mi 0,5%-t! Tényleg "mindenben számíthatunk a kormányra"!? Legalább is verbális szinten, nap, mint nap!
simmering73
Ha elveszíti a munkáját, találjon gyorsan újat. Na ilyen hülye kormánya se volt még ennek az országnak.
Nessy
@division: Tudod, nem minden kisvállalat áll ilyen jól! Két - max. három hónapnál tovább nagyon kevesen tudják ezt megtenni. Különösen ahol olyan kinnlevőségek vannak, amik néha nehezen behajthatók. De gondolkodni kell az újra induláson is! Alkatrész, és egyéb dolgoknak rendelkezésre kell állni ahhoz, hogy dolgozni tudjon. A vállalkozás tevékenysége sok mindent meghatároz! Tény, hogy indulás után lesznek, akik éjjel nappal dolgozhatnak, ha lesz mivel, lesz kivel ,csak addig mi lesz? Ezeknek a problémáknak a megoldásában nem lenne egy hangyafülnyi tenni valója a kormánynak? Nem mese délutánnal, szankciókkal, katonasággal.
division
@Nessy: Még nem tartunk ott szerintem, hogy a kormánynak a jelenleginél komolyabb lépéseket kellene tennie ez ügyben. Később már igen, ha az lesz a forgatókönyv, amitől nagyon sok tudós tart.
division
@Mirabilis: Ez a járvány nem a máról szól, csak valamiért nem tudod felfogni. Segíteni fog a kormány, amennyiben eljön az ideje, de ha nagyon elhúzódik ez az egész, akkor nem lehet mit tenni, aki ma is erős lábakon áll, az marad, aki gyenge, elbukik. Ez így volt mindig is. Majd kitalálnak valamit erre a forgatókönyvre azok, akik uralják a világot.
lusta
@division: Drága sztrovacsek, később már késő lesz.
Nessy
@division: Mától a kormányé az ország, a hatalom, de a dicsőséget kifelejtették a törvényből, és azt nehéz lesz értelmes, és időben meghozott jó döntések nélkül megszerezni!!
Ahogy Váci Mihály írta: " Nem elég a jót akarni, de tenni, tenni kell!"
Nessy
@division: vannak döntések, amelyeket időben, előre látóan, most kell meghozni! Mert most "ha elszabták, hát elszabták,utólag már szabhatják"! (Hofi)
Qqberci
@Mirabilis: Majd mikor szakvizsga nélküli jogász miniszterelnöki gyakorlattal állást keres...
division
@lusta: @Nessy: Nehéz a jelenlegi helyzetben jó döntést hozni. Még az is lehet, hogy két hónap, és sehol a vírus, pont mint a sars esetében. Annyit meg ki tud húzni bárki, aki eddig eddig sem élt mélyszegénységben, aki meg igen, annak úgysem változik semmi, nem lehet fizetést adni annak aki eddig sem dolgozott.
teuton
@division: Majd lesz valahogy, 2 honapig barki ki tudja huzni, mondod. Ja, aki 1-2 millat keres havonta, az igen, de a minimalberes , közmunkas es minimalnyugdijas is? De honnan veszed, hogy csa 2 honap lesz???
Es ha olyan erös labakon all a magyar gazdasag es ugy dübörög, hogy a fejlödese a nyugatit lepipalta, az allamadossag pedig csökkent, mindendele keleti kipcsak diktaturat meg Moldaviat lehet penzelni, akkor miert nem tud a kormany penzt adni azoknak, akik elvesztettek a munkajukat? NORMALIS munkanelkülisegelyt, mint barhol mashol Europaban, amiböl meg lehet elni??? Esetleg olvasgass utana, mit ad Aaz USA, Irorszag, vagy Nemetorszag MINDEN raszorulonak? Ja, ezek persze azok az orszagok, ahol ugye rothad a kapitalizmus es szegenyek az emberek... Igaz, ott milliardos oligarchak sem nöttek ki a földböl nehany ev alatt, mint a gomba esö utan...
nezelodo
"Aki elveszíti a munkáját, az találjon gyorsan újat - üzente a kormány"
"Akinek kifogy az autójából a benzin, üljön át egy másik autóba", üzente a Sanya bá', amikor fogalmuk sem volt mi van az utakon, és képtelenek voltak felriadni a saját bénultságukból. A bajbajutott utazók akkor is csak a "zemberekre" számíthattak. Most is kinyilatkoztatta a vezetés, és most sem lesz másképp, pedig a baj nem mérhető az akkori pár napos zűrzavarhoz. A rendkívüli felhatalmazásnak a szkeptikusok szerint nem a járvány megfékezhetősége miatt örülnek oly nagyon.
division
@teuton: Nem azt írtam, hogy két hónap lesz, olvass feljebb is kicsit, ahol pont azt írtam, hogy akár fél év, egy év is lehet. A két hónap csak egy szintén lehetséges forgatókönyv, kizárni nem lehet. Egyébként meg nem kell 1-2 millát keresni ahhoz, hogy két hónapot bárki lazán kibekkeljen, aki ennyi pénzből nem tudott legalább pár százezret félretenni havonta, az meg is érdemli.
kulabombaafityiszre
Munkahely keresése közben,ha kifogy a benzin az autójából,üljön át egy másikba.
Málna
@division: Ne feledd, albérletben is élnek emberek.
teuton
@division: Ritka nagy baromsagokat irsz, kb. olyant, mnint a >Zsiga nehany eve, hogy a havi 48ezerböl is meg lehet el ni. Bar ö ezt meg sosem probalta... Meseldd mar el, egy minimalberes vagy minimalnyugdijas hogy tud par szazezret összesporolni? Füvet legel, aluljaroban alszik (ja azt nem lehet, mert büncselekmeny!), szökökutböl iszik es ott mosdik es ujsagpapirral takarozik? Osztod az eszt ami nincs!!! Hallottal mar magyar melyszegenysegröl? Esetleg arrol, hogy Magyarorszagon 10x több ember fagy halalra, a legtöbben a sajat lakasukban, mint a 80millios es hidegebb Nemetorszagban???
division
@teuton: "Ja, aki 1-2 millat keres havonta, az igen"
Erre írtam, hogy nem kell ahhoz ennyit keresni, hogy valaki két hónapot lazán kihúzzon. Vegyünk egy 4-500 ezres keresetet alapul, esetleg a másik fél is keres olyan 200 ezret, ebből azért minden hónapban félre lehet tenni minimum száz ezret család mellett is, és az évek során már elég szép summa ott lehet a bankszámlán. Mi a fenéért kell állandóan csak azon emberekben gondolkozni, akik semmire nem vitték életük során? Ez a butaság inkább. Egy mélyszegény, munkanélküli eddig sem keresett semmit, nem kell neki új munkahelyet sem keresnie az elbocsájtások miatt.
csak úgy....
@division: az az érzésem,hogy te néha tudod aztán meg nem,hogy mit beszélsz!
te azokat nézed le,akik azok miatt mentek tönkre akikre fölnézel!? nem mindenki cigány és munkakerülö közülük , valamin elcsúsztak,ami nálad és a csemetéknél is benne van a pakliba!
a volt fönököm,valamikor több mint 600 embert foglalkoztatott és a nizzai kikötöben csak,hogy a yachtot parkoltassa ,havonta 30.000 dm et fizetett,gyerekeit amerikában tanítatta,szóval nem volt egy tehetségtelen buta ember! mindenét elveszítette,mondhatnám máról-holnapra és alig voltunk páran a temetésén.
division
@csak úgy...: Nem lenézés akart lenni, csak a tényeket vázoltam. Aki eddig sem dolgozott, hogyan lehetne szerinted elbocsájtani, fizetni továbbra is a keresetét, ami nem is volt? A főnököd nagy valószínűség szerint szórta a pénzt, nem tartalékolt, mondván úgyis van elég meg lesz is, ezt én úgy hívom, felelőtlenség.
Zsopiale
Jó akkor én legelőbb átülök egy másik autóba, és szedek gombát (ala Parragh), kérek tolmácsot, majd élvezem a két hét alatt megcsinált rendet... vitrines fehérorrú Árpival utazom az Adriára lölö jaktjára onnan átugrom Borkai kurvás drogpartijára közben korrepetálom helyesírásból Plagibát is és vak komondoron átpotyogok, ahol zsocival máris sorost szidva házi szarvasra lődözünk totya helikopterével elvitetjük és nixugribugri... minden összeállt most már...
SystemError
Ebben az országban rengeteg hónapról hónapra élő család van Eleve az emberek csak kis részének van online végezhető munkája... Mi lesz a többivel? Persze egy ideig majd a magyar cégek próbálják ezt önerőből megoldani, hogy ne veszítsék el a munkaerőt, de idővel racionális döntéseket fognak hozni...Miért kell egyedüliként Európában ilyen megalázó és kiszolgáltatott helyzetbe tenni embercsoportokat és a gazdasági szereplőket, hogy hetekig fogalmuk nincs mi lesz miközben ezt sikerült már régen kikommunikálni az EU többi operatívjának?
csak úgy....
@division: a volt ! fönököm egyetlen büne az volt,hogy megbízott azokban,akikbe nem szabadott volna! havonta milliókat keresett ,ok szórta a pénzt ...gondolod a méhszaros lölö ingyen parkoltatja a yachtot ,amit 10 éves "keserves" munkával keresett meg? különben csak azt szeretném megértetni veled,hogy úgy is lehet járni ,mint a volt fönököm.
persze,te nem nézel le senkit csak azokat,akik csórók pedig güriznek mint egy álat! egyszer kéne csinálnom egy ismerkedési estet,hogy lásd a saját szemeiddel azt,hogy mennyiböl éldegélnek ,tengödnek a napi 10-12 órát dolgozó emberek!
division
@csak úgy...: Egyáltalán nincs igazad, akik becsülettel dolgoznak, nem isznak, cigiznek, a családjukért élnek, soha nem néztem le, sőt...Szerinted amennyiben ilyen lennék, adtam volna ennyi fizetett szabadságot most? Nem, barátom, félreismersz most kissé. Akiket lenézek, vagy inkább megvetek azok nem ezek az emberek.
peterkelemen
Az 1956-os forradalom kutyafasza volt ahhoz képest, ami most készül. Orbánék helyébe már pakolnék, de ezek akkora szemetek, hogy előbb még pár ember lelövetnek, de az biztos,. hogy csúnyán fogják végezni és azok is, akik Orbánt a legkisebb mértékben is támogatják.
teuton
@division: Te tenyleg ennyire hülye vagy vak vagy??? A lakossag hany %a keres havi NETTO 4-500ezret??? Es hanyan vannak egyedül, nevelnek gyereket? Es "az evek soran", miiota tudtak havonta min. 100ezret sporolni, ha nehany eve egy bolti elado meg csak 80ezret keresett??? Nem lkehet mindenki megelhetesi politikus vagy ülhet közel a husosfazeknal! A lmagyarok 2/3a az atlag alatt keres, sokan a negyedet, csak a milliardosk huzzak fel a statisztikat! Azonnkivül egytarsadalomban aztt kell nezni, hogy a legalaso reteg is neg tud-e elni?! Ezert van a nyugati orszagokban olyan szocialis halo, hogy BARKI a sgelyböl is meg tudjon elni, mert az nem könyöradomany, hanem a tarsadalmi szolidaritas resze! A minimalber, munkanelküli es szocsegely ugy van megallapitva, hogy 1 szemely abbol meg tudjon elni. Ha valakinek keves a nyugdija, azt kiegesziti az allam a megelhetesi minimumra. A megnyilatkozasod, hogy ha valaki nem vitte semmire, akkor az ö baja, elmond mindent a szellemi erettsegedröl es kepessegedröl! Mert akkor ugye a testi vagy szellemi fogyatekosokat, a nem diplomasokat, a csökkent munkakepessegüeket, kronikus betegeket mind a Taigetoszra kell vinni, vagy haljanak ehen, hisz nem vittek semmire, nem tudnak havi 100ezret megtakaritani, nem tudnak tarsadalmi/allami segitseg nelkül megelni...Kivanom neked, hogy egy közlekedesi baleset folytan toloszekes legyel, ne tud semmit dolgozni, meg a segged sem megtörölni, de nem kapsz senkitöl semmit, mert az okozonak nem volt biztositasa es nincs penze... Akkor majd elgondolkozol talan a szolidaris tarsadalmon a sajat szarodban csücsülve...
division
@teuton: Látom, te sem látsz annál tovább, hogy aki jól él az csakis csaló lehet. Rossz ez a felfogás, mondhatni magyaros. Azon kívül azt sem ismered el, hogy vannak nagyon sokan olyanok, akik saját maguk tehetnek arról, hogy rossz helyzetben vannak. Neked is az egyik fő erényed a sértegetés meg a rossz indulat, ami szintén a magyarok sajátja. Gratulálok hozzá. Egyébként meg miattam ne aggódj, amennyiben engem valami baleset érne, anyagilag nem mennék tönkre, ez a része már biztosítva van a gyerekeimnek is felnőtt korukra, hanem lelkileg, de úgy nagy eséllyel rendesen. Korai volna még a tolószék számomra, a nyugdíjas kor még odébb van kicsivel.
kissé felnőttem
ez azért felér a hófuvásos üzenettel értelmi szintemen, akkor is lassan jutott el az agyakig, hogy lezárják az autópályákat és nem lett volna 70-100 Km dugó,a de anno azzal álltak elő ha kifogya benzin űljenek át másik autóba Ja ? Aki elveszti a munkáját... az találjon gyorsan újat.
Igen itt röpködnek az új munkahelyek csak meg kell élni meg kell látni na jó...ennyi
Zsopiale
@division: "akik becsülettel dolgoznak, nem isznak, cigiznek, a családjukért élnek"... Nem becsülettel dolgozni azt hogy lehet? Ha nem becsülettel csinálja valaki az már nem dolgozás, hanem bűnözés... Aztán az meg nagyon jó, ha nem isznak, csak akkor szomjan lehet halni... tehát azért muszáj legalább 1 liter folyadékot bevinni egy nap... az meg hogy emellett cigiznek, pláne nem jó.. mivel a kevés ivás sűríti a vért a nikotin meg ridegíti az érfalat... a sűrű vér így könnyebben röggé állva megrepesztheti az érfalat... ami akár halálos agyvérzésben is kulminálhat...
kereső
Ez egy végtelenül aljas, cinikus üzenet attól a kormánytól, amelynek ez a szlogenje:" Nekünk Magyarország az első"., még azt találom gondolni, hogy mindez csak az utolsó lukas két fillérig igaz, amely lenyúlható-és magánositható.
polar450
"Senkit nem hagyunk az út szélén"
A rezsim ajánlata: "aki keres - az talál"!
"Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb"!
division
@Zsopiale: Kár volt ki tudja hányadik nick névvel ide jönnöd azért, hogy próbálj okosakat írni, mert nagyon nem megy.
Béla333
" Aki elveszíti a munkáját, az találjon gyorsan újat "
Ez nagy mennyiségű észre valló megjegyzés...
vacsi
"a munkáltatókat kell támogatni abban, hogy a munkavállalóikat megtartsák a válságos időben is"
Miért is?! Ha nem megy a vállalkozás, a munkáltató (vállalkozó) becsukja a boltot. Nem lesz ugyan bevétele, de nem lesz kiadása sem. A pénzét meg beosztja, amíg a rend helyre áll. Itt az igazi vesztes a dolgozó, aki eddig sem volt túlfizetve, annyira biztosan nem, hogy hónapokat kihúzzon a "megtakarításaiból". Esetleg albérletben él, majd lehet munkanélküli. Legalább az elhelyezkedését kellene segíteni - persze, nem úgy, mint azt a munkaügyi központokban üldögélő nők tették!
kokopelli
@Béla333: ...nálad a pont!" (;-)) "...mert,ha nem jut kenyérhez valaki,egyen zsemlét,vagy kalácsot!" (;-))
Zsopiale
@division: ha ha ha... köhögött a köcsög bolha... én meg röhögök a köcsög bolhán...
Béla333
@vacsi: 17.55
És mi van akkor, ha megy egy vállalkozás, nem éppen egy Microsoft, de már hosszú évek óta ad munkát vagy 20 főnek.
A járvány miatt az idős dolgozói otthon maradnak, a fiatalok meg azért, mert félnek hazavinni a vírust! Home office nem lehetséges, mert termelő üzem. Ha nincs bevétel, nem lesz fizetés sem, így 1-2 hónap és vagy fizetésnélkülire mennek a dolgozók, vagy be is zárják?! Ha nincs segítség, akkor annyi, pedig mondom, már hosszú évek óta termel?!
Miért ne kellene az ilyen vállalkozásokat kisegíteni?
CsipkeRózsa
Sokat segítene most a sok ellopott milliárdok, a rengeteg túlárazás, a nagy alkotmányos költségek visszafizetése a kasszába. Mindenkinek jutna belőle.
division
@Béla333: Nem, fizetett szabadságra kell küldeni a dolgozókat. Mint már írtam, én két hónapra ezt tettem, pedig nem 20 ember van, és a fizetések sem alacsonyak.
Gauntlet
Apátok faxát! Meg vegye ki az összes szabadságát! Aztán dolgozzon 6 napot hetente 12 órában!
Béla333
@division: 19.23
Persze, csakhogy nem biztos, hogy egy vállalkozásnak van annyi tartaléka, hogy munka és bevétel nélkül 2 hónapra teljes fizetést tudjon adni a dolgozóinak. És ez nem bűn, hanem egy helyzet!
vacsi
@Béla333: Természetesen van ilyen is, nekem is van ismerősöm, aki hasonló cipőben jár. Én szívem szerint azt mondanám, hogy neki is kell segíteni, de a dolgozó az első - az én szememben legalábbis. Mármint az a dolgozó, aki valóban dolgozik! A baj csak az, hogy ha megindulna ez a fajta segítség, jönnének a nagyok - ahogy az lenni szokott - és minden pénzt elvinnének, mindenki orra elöl. Akkor aztán sem a kisvállalkozónak, sem a dolgozóknak nem jutna semmi!
nezelodo
@Zsopiale: tegnap 23:48. Jó a felsorolás, amiből az is következik, akik ezt az életet élik, azoknak fogalma sincs hogyan élnek pl vidéken az emberek, mint a vegyünk 500 ezres fizetést feltételező kolléga, vagy az a guruló gyümölcs, aki szerint akkor is kell bérlet és az nem plusz ktsg, ha nem jár gimibe a gyerek. Persze, kell bérlet a faluban a libalegelő és a bolt, vagy a vezér által visszaállított kis posta között járó "helyi járatra", olyan faluban, ahova a busz is csak kétszer megy naponta. Ja a beígért szárnyvonal visszaállítása is elmaradt a vidékfejlesztési programban, ahogy tanyafejlesztés is a gülütóni kerületében történt.
Béla333
@vacsi: 19.43
Ha a dolgozó az első, akkor miért nem segítik azt a dolgozót, aki (hogy az előző példánál maradjunk) már 20 éve dolgozik a példaként említett cégnél?! Neki az lenne a segítség, ha továbbra is ott tudna dolgozni, ahol eddig és azokkal a kollegáival, akikkel az elmúlt 20 éve együtt dolgozott!
division
@Béla333: Ez kétségtelen. Valamit mindenféleképpen kell tenni, ha nagy gondok lesznek netalán. Én azért bízom abban, hogy lecseng két - három hónapon belül ez az egész.
Béla333
@division: 19.49
Max kettő! Háromat már nem bír ki egy kis cég. Szólni kell a vírusnak, hogy május 15-én tűnjön a fenébe!
Nessy
Kéretik bővíteni ezen szép üzenetet a munkahelyek listájával! Napról, napra zárnak be kis vállalkozások, üzletek, állnak le nagy vállalatok. A gaz multi tovább bírja. Vagy megvárja pártunk és kormányunk, amikor a neki, illetve haveroknak kellő vállalkozás a végét járja, és akkor majd "megmentik", és beszállnak a cégbe, a tulajdonos meg, aki évtizedekig építette, beosztott lesz a saját volt cégében. Ugye Parragh elvtárs??
Béla333
Ez nyilván az Unió összes országára igaz, kivéve a magyart?!:

"100 milliárd euróval pótolná ki az EU a koronavírus miatt kieső fizetéseket"
"A SURE (angolul: biztos, bizonyos) program keretében a vállalatok kevesebb órában foglalkoztatnák az alkalmazottaikat, de továbbra is teljes fizetést folyósítanának a munkavállalóknak. A program célja, hogy megakadályozza a tömeges elbocsátásokat. A különbözetet a tagállamok fizetnék ki a cégeknek, és erre a fedezetet az a hitel nyújtaná, amelyet az EU ad a kormányoknak."
index.hu/kulfold/eurologus/2020/04/02/100_milliard_euro_eu_a_koronavirus_gazdasagi_csomag_fizetesek/
flex
Az új munkám, megölni Orbánt. Ingyért.
Rámozdulok a gecire, és addig nem nyugszom, amíg ki nem iktatom. Csúnyán.
flex
Érdekel az új munkám, átlag magyar?
flex
@Mirabilis: Megkapod, mint üveggolyót.
Zsopiale
Akinek nótája nincs, annak szíve sincs... akinek semmije sincs, az annyit is ér... akinek nincs melója, azonnal találjon újat... hujujujujujj... sejjhaj vityuka szopjad le a fütyikét...
creativehun
Persze,hogy nem adnak pénzt a dolgozóknak. Miből adnának?? Abból amit elloptak?? Na abból aztán nem fognak adni! Hetek óta szajkózom minden fórumon.,.persze tudom..kutya ugatás nem hallatszik az égig...nincs megoldva a munkanélküli téma ,nincs megoldva a kisgyerekkel odahaza maradó szülő szabadság kérdése ...nálunk már most is vannak akik fizetetlen szabin vannak odahaza a kis gyerekkel...nincs megoldva a munkahelyüket elvesztők helyzete de nincs megoldva azoké sem akik ugyan nem vesztették el de leállt a cég..és Ők most átmenetileg szabin vannak de ez nem megy így a világ végéig.. Nálunk a munkaügyi központ például zárva..csak elektronikusan elérhetők..dokumentumokat kell feltölteni stb stb...aha...mert mindenkinek van odahaz gépe..és ért is hozzá,hogy feltöltse az adatokat !? Na ne már..!!! Gyakorlatilag egyetlen elfogadható,komolyabb intézkedés nem született. Ez a jelenlegi kijárási korlátozás...ez is egy vicc kategória..lényegében a vásárlási idő ablakot kivéve senkit semmiben nem korlátoz. Nevetséges. ..és akkor azt olvasom,hogy a lakosság elégedett a kormány intézkedésével..meg a gyors reagálással??? Milyen gyors reagálással emberek??? Hát elment az a kevés eszetek is?! Hisz nem volt itt valójában semmifajta gyors reagálás! Maszk kérdés...Orbán Viktor már hetekkel ezelőtt bejelentette,hogy rendelkezésre áll a szükséges emnnyiség..aztán jött a hülye szöveg a kiküldött fürkészekről...aminek eredményeként jött összesen 3 repülőgép...majd a múlt héten ismét 3 . Basszus...hát ..egy repülőgép azért elég méretes. Roppant kíváncsi lennék..mi a sorsa akkor annak a 6 repülőnyi szállítmánynak..ha jelenleg sem kapni hivatalosan sem maszkokat sem fertőtlenítőket sem gumikesztyüket...DE... Mi azért kibaszottul felkészültek voltunk...gondolom...csak úgy...a szokásos unortodox módon!
flex
Jelen pillanatban már 15 európai ország kormánya ad direkt bértámogatást, Magyarországon azonban ennek semmi jele. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Schanda Tamás március 31-én még úgy nyilatkozott, hogy „aki elveszíti állását, azt abban kell segíteni, hogy mihamarabb újat találjon”. Az Orbán-kormány nemhogy bértámogatást nem szeretne adni a járvány következményei miatt bajba kerültek számára, azt sem tervezi, hogy az álláskeresési járadék idejét háromról kilenc hónapra emelje.

magyarhang.org/gazdasag/2020/04/03/a-nobel-dijas-kozgazdasz-szerint-is-a-munkavallalokat-kellene-tamogatni/

Emlékszel még, hogy ki voltak akadva a fideszes gyökerek, hogy Bajnai miatt 9, azaz kilenc ember öngyíkólkos lett. Aztán kiderül, hogy Bajnai nem hibás.
orbán viszont hibás, felelős, nem kilenc, hanem kilencvenezer ember halála miatt (és még nincs vége), de ez valamiért nem akasztja ki a fideszes gyökereket.

magyar emberek, senkit nem hagyunk az út szélén, családok éve, egyetlen magyar sincs egyedül, meg a kurva anyád!
SystemError
@division: Félig végigolvasva az eddigieket teljesen jogosak, amiket írsz. Én is pl mindenkinek azt kommunikálom, hogy most attól a "hegytől" félünk, amiket mindenhol megosztanak, de megoldás a vakcinával lesz.. A fiatalok most is az idősek miatt "stayathome", mert így van értelme a kapcsolati hálók miatt, hogy óvjuk a veszélyeztetett korosztályt. Őket viszont csak a vakcina védi fullra, tehát a 22-es csapdájában ezzel az egész társadalom. Azt gondolom már tisztán látszik egy grafikonon, hogy mi ellen harcolunk, hogy ellaposítsuk azt a "hegyet". Azért két szót mondjunk el a két végletről gazdaságilag... Mármint a csúcsos és lapos változatról, mert ebben van a lényeg..

Tényleg nagyon leegyszerűsítve
Ha gyorsan átmegy az országon, az kiüti az egészségügyet és akkor valószínűleg sokkal több ember hal meg, de viszonylag rövid ideig tart a gazdaság szempontjából és a gyógyultak 2-3 évig(ez még nem biztos) védetté vállnak. Tehát a gazdaság biztos pillérjei újra..Mehetnek vissza...

Ha elnyújtjuk, akkor kevesebb a halott, de minden letérdel anyagilag Szociális ellátórendszer teljes összeomlása is bekövetkezik és lássuk be nálunk a "szociális jólét" miatt fokozódó bűnözésre és ezáltal további "áldozatokra" is kell számítani. Ebben veled abszolút egyetértek, hogy ez az irány erősen szuicid egy idő után..

Nyilván a kettő között kell találni egy megfelelő határt és itt a hangsúlyokban van a lényeg. Ne haragudj, de én most meg sem hallom, amit politikusok mondanak, csak a funkcionális tetteket nézem.. Ebből én azt láttam, hogy az elején szándékosan nem volt transzparencia az adatok terén, ami igenis csökkentette a helyi védekezés hatékonyságát. Hogy ennek mik voltak az okai most nem aktuális megbeszélni, de később erről kell beszélni nemzetvédelmi vonatkozásban!!! Legalább legyen valami indok, de ez elfogadhatatlan így!
Azt írod majd, "ha eljön az a pont", hogy adni kell... Minden tiszteletem, nem kutakodni és számon kérni akarom a "létedet", de gyanítom nem igazán...
SystemError
..., de gyanítom nem igazán ismered az érem másik felét az életben. láttál már ilyet, értelmes ember vagy, el tudod képzelni, de szerintem csak azt hiszed, mert nem éltél így soha...Mint írtam ezt nem számon kérni akartam, hiszen nem létezhet egyszerre mindenki mindenki bőrében, de ez az ídő már régen eljött, hogy adjon a kormány és ne csak halasszon.

Ezernyi kiszolgáltatott élet van itthon, kisbabás becsületes munkás családok átlag vidéki melós fizuval stb...Szerinted Borsodba, Miskolc, Ózd miben lehet egy átlag család a panelben.. Annyira azért ne misztifikáljuk túl a jövőt. 2-3 olyan hónapról beszélünk max szerintem, ami kuka. Ha ezt nagyon lesarkítva bérekre nézem, akkor az egyik felét már az EU támogatásban kiajánlotta nekünk. 2000 milliárd. Igen ehhez hozzá kell tenni még ennyit, mint az összes többi ország hozzá tett és "megnyugtatta" állampolgárait. Bocs hogy ezt mondom tök jogosak, amiket írsz, de egy komplex problémakezelésnek mégiscsak a jelennek kell a meghatározó scope-nak.. A szegénység meg tudod olyan dolog, hogy az első letérdelés után jön a többi...Én ma jól keresek, Home Office-ban dolgozhatok, de nem volt ez így mindig és pontosan tudom, látom, hogy ez ország milyen kis részének adott most.

Szóval 2-3 hónap, aztán meglátjuk... Minden ország ezt megléte. Csak arra tud gondolni az ember, hogy sokkal nagyobb a baj anyagilag a háttérben, mint amit kommunikálunk. Minden más okból pedig egyszerűen nem emberséges így bánni egy ország kiszolgáltatott polgáraival és itt bőven munkából és bérből élő emberekre, családokra gondoltam...
Joker
Vezessenek be újra 9 hónap munkanélküli járadékot , Legalább ennyi idő kell egy normális munka megszerzéséhez mint alkalmazott . Jó volna ha most már végre észheztérnének ! Indítsa be végre as szoc hálót mert különben sokaknak kampó .
Amit kitaláltak az csak merő romboló képzelgés .Szóljatok a csútinak aki a közelébe jut !
SystemError
@Mirabilis: Nem tudom végigolvastad-e azt egészet. Az "egész" helyzet viszonyáról írtam, hogy amíg nincs vakcina, addig ez a 22-es csapda, ami miatt mindenkinek otthon kell lenni...hiszen érdemben az idősek a legkiszolgáltatottabbak

Valami ebben bántó vagy sértő, nem logikus megállapítás volt? Nem tagadtam az ellenkezőjét, hogy a fiatalok körében ne
A betegek eloszlása nem ugyanaz, mint a halottaké. Nyilván a betegből lesz a halott, így a sávos eloszlások egymás előszobái lesznek korosztályosan... A gyerek is beteg lesz, csak nem lesznek olyan tünetei az erős szervezete miatt, hoyg képbekerüljön. Ezzel viszont már bullshit a megbetegedetettek eloszlási statisztikája, mert az méri, aki képkerült és nem azt, aki valóban elkapta. Tehát marad az egyetlen valósan mérhet:( adat a halálozási görbi. Szerintem a többi csak a lefolyás után lehet komplex indikátorokkal vizsgálni..
Sámannus
Már ezért megérdemli a picsán rúgást.
division
@Mirabilis: Senki nem fogja a nyugdíjasokra, ez tévhit (legalábbis én biztosan nem). Inkább védeni kell őket, de amit ma is láttam egy bevásárlóközpont körül az autóból, az nem volt semmi. Családi kiruccanások tömkelege. Gratulálok nekik. A gyerekek valóban lehetnek hordozók, viszont kevésbé lesznek betegek, és akiről te írsz, közben már kiderült, hogy egy migráns fiú volt, betegségei voltak, ahogy annak a fiatal lánynak is rákja volt akiről cikkeztek. Nem szabad a médiának mindent elhinni, erősen sarkítanak.
SystemError
@Mirabilis: Ebből szerintem egy kicsit fekete vagy fehéret csináltál, miközben az A4 oldalnyi eredeti kommentemből/mondandómból egy olyan állításr támadsz, ami nem hangzott el...:) Nyilván a "legkiszolgáltatottabbak" kifejezésből adódik, hogy másra is veszélyes az egészet tekintve. Csak annyit írtam, hogy ennek a vírusnak a legkiszolgáltatottabb korosztálya az idősek és nyilván sokan áttételesen őket féltve maradnak otthon és nem magukat féltve elsősorban.Semmi olyat nem írtam, amit te most kiragadva támadsz. Igazából az egészet nem értem már bocs... Kitaláltál valamit, hogy én most miért nem úgy írtam valamit, amit írtam csak nem úgy kellet volna. Vagy fogalamam sincs mi bajod...:) 2 teli komment tartalmáról beszélünk. Ezt sikerült ebből kiemelni?
SystemError
@Mirabilis: Kérlek egyben olvasd el a 16:56/16:58. egyben mert nem fért ki és úgy értelmezd a rám ugrást. Szerintem @division: -nak abszolút racionálisak az érvei mégsem értek a hangsúlyok szintjén vele egyet. Attól, hogy objektív dolgokat elismerünk egymásnak még nem kell a torkomra menni..:) Elnézést, de ez kicsit ilyen volt...
SystemError
@Mirabilis: Akkor legyen így korrekt. Ennyiben érint ez mindenkit és mindenki ennek tükrében érezheti veszélyeztetettnek magát. Nyilván lesz olyan olyan "fiatal", aki így is retteg és nem akarom minősíteni ezt sem ide sem oda, de nem értem miért nem mondhatjuk ki azt, hogy alapvetően most az idősekre kell a legjobban vigyáznunk...Szándékosan megint a "legjobban"-t használtam..:)

res.cloudinary.com/nimblefins/image/upload/c_limit,dpr_1.0,f_auto,h_1600,q_auto,w_1600/v1/UK/economy/covid_19_fatality_rate_by_age
SystemError
@division: Ez az egyik, amiben mákos tojások lehetünk! . Ebben én is bízom és szerintem meg is van az alapja. Én úgy tudom, hogy már a lefolyás intenzitásában biztosan jó hatása van. Ha már nem veri le annyira az immunrendszert, hogy elhatalmasodjon a vírus az már sokat segítene. Nálunk szerencsére 1954 óta van még más országokban ritka, hogy ingyenes.
division
@SystemError: Vizsgálja Pécsen már sógornőm csoportja is, ő mondta hogy ez az egyik reménysugár. Sajnos abban egyre inkább nem lehet bízni, hogy majd csak úgy eltűnik, mint a sars. Ami még jó lenne, az egy jó 3 hetes teljes lakhely elhagyási tilalom, de húsvétra legalább mindenképpen.
division
@SystemError: Egyébként visszatérve a bevásárlóközpontra, a rendőrautó is ott ment el, és le sem szarták az egészet. Erről ennyit.
SystemError
@Mirabilis: Szerintem ebben mind egyetértünk. Meg amúgy is, ha teljesen végigolvastad, amit írtam..
division
@Mirabilis: Azért rólad lerí hogy nyugdíjas vagy, kizárólag kötözködni tudsz:-))
Rockxy
ezis kamu.
megy a szarkavarás.
a címben nem az van, ami a cikkben.
division
@Mirabilis: Nem tudom, jobb kellene hogy legyen? Én délután jártam egy Tesco környékén. Szóval ha 9 után nem engedtek be, akkor elvileg 65 alatt vagy.
division
@Mirabilis: Örülök hogy jól szórakozol. Amúgy eltaláltam? :-)
Sámannus
A köcsög fidezs vezérkar harminc éve nem találja a munkát, csak a harácsolást.
division
@Mirabilis: Azt, hogy még nem vagy 65:-)
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ez roppant álságos és cinikus hozzáállás olyan emberek részéről, akik életükben a kemény munkának még csak a közelébe se szagoltak. Mondjuk egy ember, aki ledolgozta már a magáét és nyugdíj előtt van pár évvel, nem biztos hogy van még türelme, ereje átképezni magát. Ez baromság. Nekem is van több végzettségem, de egyikből sem tudok rendesen megélni. Hogy ezután mi lesz, végképp nem tudom.@division: Sajnos, vállalkozói vénám végképp nincsen, elméleti ember vagyok.
division
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Egy komoly céget vezetni, fejleszteni nem egyszerű feladat, hidd el nekem, az egész főleg szellemi tevékenység.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@division: Igen, ez is benne van. A logisztika, emberek koordinálása nem az én asztalom. Azt szeretem, ha mindenki békén hagy és csinálhatom a dolgom 3-4 kollégával. Nagyobb team már gondot jelent nekem. Lelkileg.
illusion
@Mirabilis: Miért veszekedjünk, amikor verekedni is lehet? (persze a két méter távolságot szigorúan betartva)
Aki Én
@division: Ezt írtad valakinek:

,, Látom, te sem látsz annál tovább, hogy aki jól él az csakis csaló lehet. Rossz ez a felfogás, mondhatni magyaros."

Te mag azt gondolod, hogy akinek nincs tartaléka, az csakis naplopó lehet. Rossz ez a felfogás, mondhatni magyaros.
kokopelli
@Mirabilis: nem értem a fideszesek logikáját! Amennyiben szerintük is összedől a gazdaság,akkor hol keressen a
szerencsétlen munkanélküli munkát! Különben a németeknél azonnali munkanélküli ellátmány,ill. annak lejárta után
munkanélküli segély jár! Automatikusan! Ezt intézik azonnal az "Arbeitsamt"-ok! (még a privát banki kapcsolatokat is
ismerik a dolgozóknak!)
illusion
A semminél egy kicsi valami is több.
Az alapvető létfenntartást kötelessége biztosítania a kormánynak !!! !!! !!!

Jelenleg kutyába sem veszi a magyar embereket a kormány!
A jelenlegi törvények szerint egy kutya kínzása, éheztetése, megölése nagyobb büntetési tétel, mint a magyar emberek elleni vétség a kormány részéről.
illusion
Persze az 'peratív törzs semmirevaló bumburnyákok akik naponta fél órát dolgoznak, élnek, mint Marci Hevesen. Ők tudnak mit a tejbe aprítani - a semmirevaló tök felesleges, a fasiszta-kommunista hibrid fideszközeli bumburnyákok.
division
@Mirabilis: Túl fogjuk élni, neked is jó egészséget! Mondjuk a propi színvonalát vissza kellene állítani az évekkel ezelőttire, csak ahhoz vissza kellene hozni a moderációt, a több nick tiltását.
Aki Én
@division: ...ez jó. Te voltál már valami rock banda néven, Sandokán néven, meg még ki tudja.
Béla333
"Aki elveszíti a munkáját, az találjon gyorsan újat..."

Parragh már egyszer elmondta, hogy mi a teendő:

2012-03-09 08:40:59
"Parragh: ha nincs más munkahely, el kell menni gombát szedni"
www.atv.hu/egyeb/20120308_parragh_laszlo
division
@Aki Én: Megint értetlenkedsz. Azt írtam, hogy egy időben több nickkel, nem azt, hogy tiltás után visszajönni egy másikkal. Nagyon nem ugyanaz a kettő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.