Az atomerőmű egy dolgozója megfertőződött, a környezetének első tesztje azonban negatív lett.

Az atomerőmű kommunikációs igazgatója, dr. Kovács Antal megerősítette a hírt, miszerint az üzemviteli területen dolgozó egyik munkatársuknak pozitív lett a második tesztje, míg a többi, a környezetében dolgozónak negatív lett az első vizsgálata.

Dr. Kovács Antal hozzátette: az érintett dolgozó már tizenkét napja karanténban volt, ám koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért elvégeztette magán a vizsgálatot. Az első eredmény negatív, míg a hétfő este elvégzett második teszt pozitív lett. A vele dolgozó munkatársaknál is haladéktalanul el kell végezni a második vizsgálatot. Csak akkor lehet majd megnyugodni, ha mindannyiuknál negatív lesz az eredmény.

Koronavírusos lett egy dolgozó a Paksi Atomerőműben

Az atomerőmű kommunikációs igazgatója azt is elmondta, hogy nem tervezik lezárni az erőművet, helyette bevezettek egy olyan szabályrendszert, amely a vírus további terjedését gátolja meg. Elmondása szerint a fertőzött kolléga még idejében karanténba vonult.

Szétválasztottuk a munkatársakat, minden műszak után fertőtlenítés és a tisztítás-takarítás is része a védekezésnek, a dolgozók egy jelentős része továbbra is távmunkában dolgozik, nem jár be az erőműbe

– fűzte hozzá dr. Kovács Antal, aki folyamatos tájékoztatást ígért az üggyel kapcsolatban.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(pakspress.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.