A dán Konzervatív Néppárt EP-képviselőjének tudomása van arról, hogy több más tagpárt is hasonló lépést fontolgat, miután a magyar parlament elfogadta a felhatalmazási törvényt.

A Fidesz azonnali kizárását kezdeményezi az Európai Néppártból a dán Konzervatív Néppárt – erről a dán tömörülés elnöke és európai parlamenti delegációvezetője, Soren Pape Poulsen és Pernille Weiss EP-képviselő értesítette Donald Tusk EPP elnököt és Manfred Weber frakcióvezetőt a Népszava cikke szerint.

A lapnak nyilatkozva Pernille Weiss elmondta, tudomása van arról, hogy több más tagpárt is hasonló lépést fontolgat, miután a magyar parlament elfogadta a felhatalmazási törvényt.

Kezdeményezik a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Weiss szerint a Fidesz annyira eltávolodott a jogállami normáktól, hogy nem maradhat a pártcsalád tagja. "Sok pártelnök reménykedett a kedvező változásban, ezért döntött annak idején a magyar párt felfüggesztése mellett. Ezek után a Fidesznek végképp nincs helye közöttünk" – jelentette ki a dán politikus.

A Népszava emlékeztetett: EPP szabályai alapján öt országból legalább hét tagpártnak kell indítványoznia a kizárást ahhoz, hogy a javaslat a döntéshozó fórum napirendjére kerüljön.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(nepszava.hu)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Klubtag: Az elmúlt tíz év legszembetűnőbb tapasztalata...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83990265_203105577751435_1760094481417240576_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=I6jOwPFZGUkAX8uol_t&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=e9aee8c217330604bc48d777632a4610&oe=5EBD1FB3
+ az EU ejnye- bejnyéje, és a fidesznek EU-s támogatásból a magyarok közpénzéből sikerült szépen kiépítenie a totális diktatúrát. leépíteni a jogállamot és most lehet nézni az ellenzéknek, mint hülyegyereknek a moziban. A keményen dolgozó kisember meg szív mint a torkos bor és kuss van neki.
Zsopiale
Bolsevista és vagy fasiszta pártok illetve szövetségek tárt karokkal várják ezt a náci hazaáruló rablógyilkos emberiségellenes bűnöző patkányfalkát... együtt majd játszogathatnak szarbángeci homokozójában, katonásdit, meg hasonlókat...
namihami
Elfáradt a Néppárt fogsora a gittrágásban?
Megint összeülnek és kitalálnak valami átlátszó kifogást, hogy a 14 fideszes voksot ne bukják el.
Ahogy eddig is...
Borsodi
Nem fontolgatni kéne hanem kizárni.Mert így Magyarországnak annyi lesz.Ebben az országban már rég nincs demokrácia.Az van amit a fidesz akar.Aki ellenük tesz munka nélkül marad.
simmering73
Ez is megér egy misét: március 1- április 1.
angol font 398ft - 417ft
euro 338ft - 367ft
dollár 311ft - 337ft
svájci frank 319ft - 347ft
creativehun
Ők..mármint az EU tartja fenn Orbán hatalmát a folyamatos pénz pumpálással.Már rég ki kellett volna őket baszni..aztán akkor egyrészt nem tudtak volna az EU pénzéből lopni..de mivel a lopás a fidesz lételeme ezért majd a magyar néptől lopott volna...az meg már talán előbb-utóbb szemet szúrt volna a híveinek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.