A koronavírussal szembeni védekezésről szóló törvény addig lesz hatályban, amíg a veszélyhelyzet fennáll – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter kedd este az ORF osztrák országos közszolgálati televízió Zeit im Bild című műsorában.

Európában olyan jelenséggel állunk szemben, amely minden országot érint; minden ország ugyanazt a mintát követi: óvintézkedéseket vezet be, hogy életeket mentsen, megóvja az emberek egészségét, és legyőzze a gazdasági következményeket – emlékeztetett Varga Judit.

Kifejtette: a parlamentnek nagyobb hatásköre van, mint általában, ugyanis bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást, visszavonhatja a védekezésről szóló törvényt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy objektív tényezők fogják eldönteni: meddig tart a veszélyhelyzet.

Varga Judit alaptalan vádaknak nevezte a kormányt ért bírálatokat. Leszögezte:

Európában divat bírálni Magyarországot, mivel a nyugat-európai médiákat uraló liberális mainstream elutasítja azt a politikust, aki nem ért egyet velük.

Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány szabad választásokon egymást követően három alkalommal is kétharmados többséget kapott. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország több fontos kérdésben is konzervatív nézeteket képvisel.

Igazi európaiak vagyunk, de kritikusak, és emiatt támadnak bennünket

- tette hozzá.

A törvény azon paragrafusáról, amely szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő azok egy része, akik a járványügyi veszélyhelyzet alatt szándékosan hazugságot terjesztenek, azt mondta: ez arra hívja fel a figyelmet, hogy vészhelyzetben mindenkinek fegyelmezettnek kell lennie. Hangsúlyozta ugyanakkor: ahhoz, hogy valakit megbüntessenek, szándékosan téves állítást kell közölnie, amely az óvintézkedések hatékonyságát negatívan befolyásolhatja. Hozzátette azt is, hogy a valótlan állításoktól meg kell különböztetni a véleménynyilvánítást. A véleménynyilvánítás bármilyen formája nem tartozik ide, így a kormánnyal szembeni kritika sem, függetlenül attól, mennyire kemény a bírálat – szögezte le.

Varga Judit arról is beszélt: az alkotmány szabályozza azt, mikor kell választásokat tartani, és azt egyetlen más törvény sem helyezheti hatályon kívül. Így 2022-ben választások lesznek Magyarországon, az új törvénynek semmi köze ehhez – szögezte le.

A parlament hétfőn fogadta el koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, amely szerint a veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében. Varga Judit előterjesztésének kétharmados többséget igénylő rendelkezéseit 137 igen szavazattal 53 nem ellenében – sürgősséggel – szavazta meg az Országgyűlés. A törvény a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzettel összefüggő sajátos szabályokat állapít meg.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Tudtam, hogy egyszer nagyon túl fogják tolni. Szerintem pont a zavarossal jártak volna most jobban, mint hogy most a világ nézi őket. Így is mindent el tudtak volna intézni, sehol egy ember. Csinálták volna ugyanúgy ahogy szokták..de nem nagy pofával hatalmi kérdést kellett csinálni egy járványügyből. Hát most egy világ nézi, hogy miért lett a neve O1G
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@justhpeter: Rendben: egy pénzért mindenre képes gágogó háziszárnyas amit tömni szoknak...
kokopelli
@Qqberci: ...ha tudná a luvnya,hogy nyugaton mit kapnak a liberális pártok,orgánumok stb.-ik a pofájukra,
nem hülyitené az olvasóit! A nagynevű liberális politikusok kihalása után,a maradék utánpótlás csak agonizál!
Lényeg,hogy a "fityiszesek" elhiszik neki Miért is tarthatott az NSzK-ban előadásokat fiataloknak a Körber alapít-
vány nevében!Hogy mondta a Hofi! "Pár forintért ßopok,nyalok gombot varrok!" Ma is aktuell fityiszéknél? (;-))
illusion
A magyar igazságügyi miniszter hazudik.
Az igazságügyi miniszter hazudik.
Hol az igazság, ha az igazságügyi miniszter is hazudik - sokszor sokféleképpen.

A koronavírussal szembeni védekezésről szóló törvényt, felhatalmazási törvénynek hívják, ami teljhatalmat ad egy despota vezetőnek.
Aki az első napon, már a demokratikusan megválasztott polgármesterek jogfosztásáról nyújtott be törvényjavaslatot (bosszúból), oligarchák vagyoni érdekeltségét erősítette meg, plusz osztogatott csókosoknak sok pénzt, amiknek ugye semmi közük a koronavírus elleni védekezéshez.

A magyar igazságügyi miniszter hazudik - sokszor, sokféleképpen.
polar450
Hazudik a gazságügyi szuka, a jogállamisági csonkítások miatt köpködik a csordát szerte Európában.
vitriol
már a csapból is vargajudit folyik, én a tiszta csapvizet szeretem, ezt a nőt pedig unom!!
Edmond Dantes
Varga Judit,besúgó családban nevelkedett komszomolka a Fidesznek olyan elvtársnője,mint a szovjet Zója Kozmogyeszkaja az Ifjú Gárda partizánja.Parancsra gondolkodás nélkül bármikor,bárkire lő.(Hogy mi volt a magyar Ifjú Gárda,azt meg kérdezzék meg a Hír tv-s Gajdics Ottótól,ő egyenruhás KISZ táborparancsnok is volt) Ezek összejöttek egy kupacban,mint a szélfútta szemét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. May 30., 07:27
Vádat emelhetnek Árpa Attila ellen
Itthon - 2020. May 30., 07:50
Figyelem: változik a MÁV menetrendje