Fokozottan vigyázzanak magukra a krónikus betegséggel küzdők! – kérte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Emmi: aki ezekkel a krónikus betegségekkel küzd, nagyon vigyázzon magára!
Fotó: Pixabay

Kiemelték: különösen fontos a járványügyi ajánlások és szabályok betartása azoknak, akik nagyobb kockázatnak vannak kitéve koronavírus-fertőzés esetén. "Óvni is fokozottan kell őket" – szögezték le.

Bár a Covid-19 néven ismert új koronavírus az esetek 80 százalékában enyhe lefolyású fertőzést okoz, a 65 év felettieken kívül – életkoruktól függetlenül – nagyobb kockázatot jelentenek bizonyos krónikus betegséggel küzdőknek is.

Különösen fontos, hogy óvják magukat

a szív-érrendszeri-keringési, rosszindulatú daganatos, krónikus légúti megbetegedésben, valamilyen anyagcsere-betegségben (például diabéteszben) vagy máj- és vesebetegségben szenvedők.

Ha ugyanis megfertőződnek a koronavírussal, a betegségük lefolyása súlyosabbá válhat, ami növeli annak kockázatát, hogy kórházi, adott esetben intenzív terápiás kezelésre szorulnak – írták.

Ezért arra figyelmeztetnek, hogy a krónikus betegségben szenvedők fokozottan ügyeljenek a koronavírus-járvány időszakában előírt óvintézkedések, szabályok betartására. Különösen fontos, hogy az említett krónikus betegségben szenvedők

ne menjenek közösségbe, tartsanak legalább másfél méter szociális távolságot a többi embertől, mossanak gyakran kezet, valamint tartsák be a kijárási korlátozás előírásait.

A velük egy háztartásban élők pedig kiemelten figyeljenek a higiénés ajánlások betartására, krónikus beteg családtagjuk védelmére! – hívta fel a figyelmet az Emmi.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Mondjuk üzemeltessen egy repülőflottát hétköznapi anyagok beszerzésére válság alatt.
Előzze meg Türkmenisztánt (Kipcsakisztánt) a demagógiában míg ezek a vírust tiltják be emezek a védekezést ellene. Vajon melyik a kártékonyabb? Választ a szerkesztőnek küldjék be
1 válasz mind a kettő
2 válasz az egyik is meg a másik is.
3, válasz az egyik inkább kártékony, a másik még inkább kártékony
A helyes választ adóknak kisorsolunk házi készítésű kipcsak mosószappant fahamuból és elhullott szövetekből házilag készítve.
Sámannus
Azt mond meg hányadik szállítmányt loptátok eddig el!. Mert eddig csak egy baj volt, leszartátok ti a járványt is meg a magyarokat is EMMI-kém-
Sámannus
Állítólag azért gyengül a forint mert nem tudtok maszkot venni sem. Ja csak vitzeltem március 32-e van ugyiP.
Sámannus
@Mirabilis: A fidesznyik városokban má ingyért adják, máshol csak a vírust terjesztik ingyen tömegesen, mint Szegeden a fődoki. őt még ki is mosdatták faszául.
Zsopiale
idióta dilettáns NER-SSevik kretének még mindig nem értik hogy egy ilyen alattomos ragály elkapása nem ezen múlik hogy vigyázok magamra (kb 1-5%-al csökkenthetem az esélyeit ilyen szánalmas pánik fasságokkal mint maszk stb)... a szerencsén múlik, a sorson... ha nincs szerencsém, közlekedhetek Holdjáró szkafanderben is akár, akkor is el fogom kapni valahogy... ennyi...
creativehun
@Zsopiale: Hogy mennyire iagazd van...bizonyítja,hogy az olaszoknál az a doki is elkapta aki folyamatosan teljes járvány ügyis felszerelésben közlekedett..túlnyomásos oxigén palackos teljes öltözet..és baszhatja..Ő is elkapta..Én meg folyamtosan összezárva 300 másik melóssal akiknek a nagy része ukrán..akik magasról leszarják a higiéniát..és ott köpködnek bele mellettem a kézmosóba..nos..én még eddig szerencsére megúsztam...Kapok a cégtől heti 1 orvosi maszkot..és osszam be :) De nem panaszkodom mert máshol ez sincs...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.