Egy Index-cikkre hasonlító kamuhírt kezdtek el osztogatni április elseje alkalmából.

Orbán halálával viccelődő képet osztogat egy fideszes politikus

A hír így szól:

Meghalt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Ha már érintett volt a "tréfában", meg is írta az Index, hogy az álhírt Hoppál Péter miniszteri biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője is megosztotta Facebook-oldalán.

Hoppál így kommentálta a cikket: 

"Így viccel az átlag magyar ellenzéki áprilisi tréfaként vírusvészben, bolondok napján".

Később a kommentfolyamban elismerte, hogy a cikket nem az Index írta, majd miután a portál egyik munkatársa figyelmeztette, hogy a megosztott kép tartalma gyűlöletet kelthet az Index ellen, a politikus azt felelte:

Tisztelt Uram! Önnek nincs igaza. Az ellenkezője az igaz. Ha azt írtam volna a címben, hogy gyalázatos, amit az Index csinál, akkor lenne igaza. Ehelyett azt írtam, hogy a neten már egész nap keringő anyaggal az Indexet meghekkelték. Azt hiszem, az lenne a helyes, ha Önök ezt a tisztázást megköszönnék nekem (mégha nem is feltétlen érdemelték meg).

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Ha tényleg kifingott volna ez a náci parazita bélféreg, akkor kijárási korlátozás ide vagy oda, kb 8 millió magyar tombolna az utcákon önkívületben, euforikus, mámoros önfeledt vad ünneplés lenne hetekig, utcabál, karnevál sátras vonulás, mindenki tesó lenne... nagyobb eufória lenne, mint világháborúk végekor...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsopiale
Ha tényleg kifingott volna ez a náci parazita bélféreg, akkor kijárási korlátozás ide vagy oda, kb 8 millió magyar tombolna az utcákon önkívületben, euforikus, mámoros önfeledt vad ünneplés lenne hetekig, utcabál, karnevál sátras vonulás, mindenki tesó lenne... nagyobb eufória lenne, mint világháborúk végekor...
tudode
Ez is vicc bolondok napján:
.
Orbán látogatást tesz a Vatikánban.
Ahogy találkozik a Pápával, az kezet csókol neki.
A körülötte levő bíborosok ezen teljesen felháborodnak:
- Na de Szentatyám, ez azért túlzás...!
Mire a pápa:
- Ti csak ne szóljatok... ez az ember olyan, mint Jézus Krisztus!
A bíborosok megrökönyödve kérdezik:
- Hogy-hogy?
Erre a pápa:
- Istállóban született, barmok között él, akik imádják, és százezrek várják a mennybemenetelét...

!!!
Cicamama55
Van aki kedveli Orbán Viktort, van aki nem, de ő Magyarország miniszterelnöke. Én sem kedvelem, de nincs jobb! Gusztustalan dolognak tartom, hogy ilyesmivel viccelődjenek emberek! Ebben a helyzetben meg aztán főleg!
Sámannus
Úgy látszik sokan szeretnének a disznyó ganyély tetején lavírozni helyette.
SystemError
Na hát ha ilyeneket lehet akár osztogatni, akkor már tényleg nem értem, hogy mit nem lehet...
csak úgy....
@Cicamama55: más halálával valóban nem szabad mókázni,persze ha a sok átvert csalódottra gondolsz akik ugyan ott tartanak,sött nyomoruságosabban mint 10 évvel ez elött és közben stadionok épültek,kisvasút, a karmelita kolostor méretre a viktornak,közben ott lent a póri nép ...,csoda ha dühöng?
mi az,hogy nincs jobb? kapásból föltudnák sorolni, legalább ötöt ! (nyugi a ferkó nem lenne köztük!)
Cicamama55
Nem csoda, én is szoktam dühöngeni, mert számos olyan döntést hozott a Fidesz, ami engem és családomat is sújtotta, sújtja keményen. Jobboldali gondolkodású vagyok, én életemben nem kívántam senki halálát, bármennyire is haragudtam valakire. A Jóisten teszi a dolgát...Gyurcsányt nem gyűlölöm, miért is tenném? Ha ő meg nem emelte volna 2006-ban a közalkalmazotti béreket, hát biztosan sokkal nehezebb lenne az életünk napjainkban, mert 2010-től Orbán Viktorék csak lecsipegettek belőle, semmit nem nőtt az ő kormányzásuk alatt, hanem csökkent! Szüleim Gyurcsányék ideje alatt meg voltak elégedve a nyugdíj emelésekkel, nem úgy mint ma én. Nem gyűlölködni kell, nem a másik halálát kell kívánni, azzal viccelődni, hisz semmi nem old meg. Magáról állít az ilyen ember ki, szegénységi bizonyítványt én úgy gondolom. El kell menni szavazni a választásokkor mindenkinek, viszont ehhez hiteles, erős ellenzékre lenne szükség! Egy főt Orbán Viktor helyére persze hogy lehet találni, hisz sok az értékes, értelmes, tettre kész ember hazánkban. Olyan pártot viszont jelenleg még nagyítóval sem, aki képes lenne megmozgatni az otthon maradó szavazók tömegét. Mert ahhoz az egy "megváltó" személy nem elég...
polar450
Politikai húsbolt!

- Jó napot kívánok!
- Jó napot, mivel szolgálhatok?
- Kérek 1 kiló szabadságot.
- Sajnos nincs, már 10 éve nem gyártják, ami maradt, az már száraz és csak látványnak tartottam.
- Akkor kérek 1 kiló egyenlőséget.
- Sajnos az sincs már 10. éve, a múlthéten adtam el az utolsó darabot, de gyevi bíróval volt kezelve.
Helyette tudok ajánlani testvériséget, de ez meg orosz és ugye az orosz cucc...
- Köszi, azt nem kérek, van tartós jogállam?
- Sajnos már az sincs, a kormány daradokban felvásároltatta, és egy íztelen gagyi szart dobott be az embereknek.
- Demokráciából van még?
-Van egy szelet, de azt meg az idelátogató EP-s képviselőknek kell tartogatnom, hogy lássák, ők szeretik, no meg a nyugati vásárlók, ismerik is, meg szeretik is.
- Füstölt, eredeti alkotmánybíróság?
- Van, de az elmúlt években annyit változtattak rajta, hogy inkább hashajtónak alkalmas, de szép Fidesz csomagolása van, hogy valahogy kinézzen, a magyaroknak minden szar megfelel.
- Szólásszabadság, egy olyan fél kiló?
- Van, kb. 30 deka, de az ÁNTSZ és a kormány állandan ellenőrzi, nehogy állásában több legyen raktáron, bármikor csökkenthetik az íztartalmát.
- Úgy emélkszem, korábban volt itt tartós ellenvélemény, van még?
- Valamennyi még van, korábban fogyott is, de mióta Pintér Sándor az Ellenvéleményt Ellenőrző Hatóség vezetője, azóta nagyobb a szárazanyag tartalma.
Különben is, az éjjel kiadtak egy jogszabályt, mely szerint, ha büdös, lárvás, folyós, ehetetlen a kormányszendvics, akkor is csak dícsérhetem a vevőnek, különben rémhústerjesztésért akár 5 évre is becsukhatnak.
- Hát akkor köszi, átnézek Ausztriába, ott stabil az emberi jogok és a pultok tartalma!
Zsopiale
Megdöglött szarbángeci ÉLJEN AZ IGAZSÁG!
justhpeter
Nem kívánom a halálát, de jó érzéssel töltene el, ha életfogytiglani kényszermunkán látnám azzal a 133 bátor semmirekellővel maga körül. mert az lenne az igazságos ez után a tíz év után, hogy ahány év a parlamentben, annyi év a kényszermunkában.
Pálinkás Pál
Ha a hír igaz lenne,szerintem nem sok ember temetné zsebkendőbe a szemeit!!!
RonaGyuri
Minden hasonlat sántít, de ez releváns

a 13-ak javaslataira még nem reagáltak, de a párt központi napilapja mai vezércikke kiosztja az EPP vezetését, pontosabban Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke került a tollhegyük végére

„Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke és az Orbán-kormány kritikusa a pártcsaládból való kizárással fenyegette meg a jelenleg felfüggesztett tagsággal bíró Fideszt.” – írja a portál. Az euronews.com szerint „Former EU chief Donald Tusk is urging the largest party in the European Parliament to expel Viktor Orban's Fidesz from its ranks.”.
Nos a cikk címében „Tusk vírushoz hasonlította a magyar miniszterelnököt” alkalmazott kifejezés persze csúsztatás.
Lévén erről szó sincs sok mindent írt és mondott:
„morally unacceptable” vagy „Orban has been widely accused of using the virus to further dismantle democratic mechanisms in Hungary.”, de ez a hasonlítás nem szerepel a mondataiban. Sokkal inkább a Novák NER-társnő élénk fantáziája terméke, aki Tusk egy korábbi gondolatát értelmezet félre „a magyar kormányfő pedig oltás helyett vírushoz hasonlóan viselkedik” –ként, aminek persze szintén semmi nyoma! =))
Azonban meg kell mondjam, hogy van benne valami, magam is elgondolkodtam már rajta, hogy a hatásmechanizmusukban tényleg vannak hasonlóságok!

(m.blog.hu/ok/okos-tojas/image/orbankiraly2.jpg)
dr. prédikátor
Micsoda csodálatos hír lenne ha az O1G feldobná a pacskert!!!
karma1
@Cicamama55: 21.03-ra: Forditott esetben o nem mondana azt Rolad, hogy "szegeny Cicamama55 egy nagyon jo allampolgarom, nem szabad rola ilyen dolgokat terjeszteni", hanem hagyna Teged is meg a szeretteidet is az arokba rugni, mondjuk hoppal peter vagy valamelyik masik samesza, mondjuk orgovanyi erdoben elaso bayerzsoti altal...:o(((( Pedig Te sem vagy egy fikarcnyival sem kevesebbet ero ember, mint o... Azert ezt vesd a tudatodba, es azt is, hogy orban viktor az elmult 10 evben nem Erted, vagy Neked dolgozik, hanem minden ujabb torvenyevel egyre jobban ELLENED. Nem tudsz mondani egyetlen olyan donteset sem, ami a Te, vagy egy masik magyar atlagos polgar erdekeben tortent.
Ezzel egyutt senkinek a halalat nem szabad kivanni, mert a rosszkivansag mindenkire visszaszall...
nemkati
Ha kiderül, hogy ki kreálta ezt a hírt, egy biztos: rémhírterjesztésért nem lehet felelősségre vonni. Legfeljebb jóhírterjesztésért lehetne, de olyan büntetőjogi kategória nincs.
nemkati
@Cicamama55: @karma1: Senki halálát nem szabad kívánni, ez így van. De hogy nem lenne szomorú a magyarok nagy többsége ha elveszítenénk ezt a nem szeretett (finom voltam) embert, azt nem lehet tagadni. Mégegyszer mondom: ezt kívánni nem szabad. De a fellélegzést sem szabad visszafojtani.
Yoda69
Egy orszag lelegezne fel szabadon, meg ezekben a virusterhes idokben is, ha a hir igaz lenne.
nemkati
@Yoda69: :) Még a lélegeztetőgépen levők is egyből képesek lennének önállóan lélegezni.
Jozefina
Elég izléstelen bárki halálával viccelődni!!!
flex
Egy fickó minden nap fohászkodott Istenhez, hogy nyerjen a lottón. Ez így megy hónapokon keresztül, mikor egyszer leszól az Úr:
- Az Isten szerelmére, legalább vegyél már egy lottószelvényt!
Cicamama55
@karma1: Nem vagyok ám én hülye, csak ebben az eldurvult világban megpróbálok emberséges maradni, emberségesen gondolkodni..
Józsipapa
Ezt az énekes-vezénylő senkiházit sem az eszéért tűrik meg a fideSS-ben...
flex
Dögölj már meg, orbán.
Az egész világon MINDENKI arra vár - hogy megdögölj végre.
flex
Anyu, apu szeret téged?
Az a baj anyuval és apuval, hogy ők is betegek mentálisan. Nem mondanám, hogy őrültek, de valami hasonló.
karma1
@Cicamama55: Egy szoval sem mondtam, hogy hulye vagy... A kedvenceim egyike vagy, nagyon elol a sorban...:o))
flex
2,5 millióan szeretik orbánt, 2,5 milliárd meg a halálát kívánja.
Mit mond erre a statisztikus?
flex
Hitlert is szerették 2,5 millióan, de 2,5 milliárdan meg a halálát kívánták.
Mit mond erre a statisztikus?
luiz
Ebben az a legszomorúbb, hogy nem az index írta, de egyre közelebb a nap, hogy megírják, viktor se lesz fiatalabb
ómió
És ő is rajzolta? De, ha nem is, hazudjátok rá, efftársak!
Cicamama55
@karma1: Köszönöm szépen szavaidat! :)) Azért írtam így, mert amiket te leírtál, azokkal én is tisztában vagyok, hisz mint jeleztem, közvetlenül engem, minket, a családomat is sújtó intézkedések történtek folyamatosan a Fidesz kormány részéről. A gyűlölködést, másnak a halálával való viccelődését nagyon elítélem, még akkor is, ha a düh szétvet. Én, ha ilyen helyzetbe keveredtem az életem, munkám során, ahol ilyet tapasztaltam, próbáltam emberi szavakkal rendezni, békíteni, elsimítani a dolgokat. Ehhez kevés vagyok, mert csak 1 szavazatot tudok leadni...
cikicakk55
@Cicamama55: Április 01 22:00

Eztén is durva viccnek tartom,mert sok embert becsaptak vele,akik talán végre fellélegeztek. Félre a viccel,ilyet még április 1-én sem szabadna megtenni. A parlamentről meg annyit,hogy Igen, elég sok ember lenne alkalmas miniszterelnöknek, de vezető pártnak egyik sem. Miért ne lehetne össze vélogatni a jelenlegi pártokból azokat a megfelelő felfogású embereket,akik igen is jók lennének Minisztereknek,Államtitkároknak,Polgármestereknek,stb. Az biztos,hogy egyik párt sem alkalmas az ország vezetésére,de csak azért,mert a tagjaik 70%-ban olyanok,akik eddig is abból éltek,hogy a kiskapukat megkerülve Ők jól éljenek,ha nem az első pártban,akkor a másodikban,vagy a harmadikban. Az biztos,hogy olyan embert,embereket nem szabad a kormánynak még a közelébe sem engedni,akik már voltak hatalmon és ugyan úgy semmit nem tettek a nép jobb életéért,az életszínvonalunk emeléséért,mint most a Fidesz teszi. Egy biztos! Mielőbb le kell váltani ezt a kormányt és az emberekre bízni a választást,de megszabni a propaganda kampány szabályait, Lehetne egy teljesen új pártja az országnak,akik tényleg a lejobb megoldást keresnék a változásra. Na meg a számonkérést sem szabadkihagyni,nem úgy mint eddig.
Borsodi
@Zsopiale: Nem mennének az utcára akkor se,mint ahogy most se.inkább köpködjük Brüsszelt,hogy nem segít.De az biztos,hogy nem csak Április 4 lenne a felszabadulásunk ünnepe.
Rockxy
hiába no.
ez má toronymagas intellektus.
Borsodi
@karma1: Örülök,hogy jól vagy,és tudom igazad van neked és családodnak nagyon jó egészséget kívánok és nyugodt boldog életet.Mivel mások halálát nem illik kívánni,ezért a nektek kívánt minden ,jó ellen tétjét kívánom az orbán klánnak.
division
@Borsodi: Fenéket nem mennek az utcára, családi piknikeket látni szinte mindenfelé, a rendőrök meg nem csinálnak semmit. Nyakukba varrnám mindnek az 500 ezres büntetést.
division
@Zsopiale: Gondolod, hogy amennyiben Orbán meghalna, vége lenne a járványnak, neked meg közmunka helyett lenne más egyéb? Arról, ha valaki nem vitte semmire, nem Orbán tehet.
Azért nagyon aljas ember vagy te több nickes egyén, van is sejtésem ki lehetsz a stílus alapján.
bence
@Cicamama55: ! Csak ő viccelődhet velünk ! Tíz éve nem csinál mást mint bennünket szivat ! Azt meg , hogy nincs nálánál jobb , azonnal cáfolom mert kapásból feltudnék sorolni jópárat akik ezerszer jobbak lennének nála !
Cicamama55
@bence: Igaz tegnap már leírtam, de bemásolom újra a véleményemet ezzel kapcsolatban. "El kell menni szavazni a választásokkor mindenkinek, viszont ehhez hiteles, erős ellenzékre lenne szükség! Egy főt Orbán Viktor helyére persze hogy lehet találni, hisz sok az értékes, értelmes, tettre kész ember hazánkban. Olyan pártot viszont jelenleg még nagyítóval sem, aki képes lenne megmozgatni az otthon maradó szavazók tömegét. Mert ahhoz az egy "megváltó" személy nem elég..."
Zsopiale
@division: Írkálj csak, úgysem olvasom te szerencsétlen félmajom... XD
division
@Zsopiale: Akkor hogyan tudsz rá válaszolni?:-)
karma1
@Borsodi: Hahaha, nagyon diplomatikusan tudsz fogalmazni, KOSZI!...:)
Borsodi
@bence: De rosszabbat nem biztos,hogy tudnál mondani, fidesz kdnp nem lehet.
Csak vegyük alapul,hogy minden országban ebben a nehéz időben félreteszik a nézeteiket és együttes erővel jobb bal oldal megpróbálják megoldani ezt a helyzetet még Olaszországban is.Kivétel Magyarország!
bence
@Borsodi: ! A fidesz kdnp - nél rosszabb a világon nincs ! Ez az a párt amelyik azért jött létre , hogy bármi áron önmagukat nyeregbe tegyék ! Szinte lehetetlen megegyezni velük , mert miután pénzt akarna az ellenzék elvonni tőlük , hogy hazára fordítsák , abban a pillanatban újabb törvények megalkotásával , keresztbe tesznek mindennek és mindenkinek ! Egyetlen módját ismerik a megegyezésnek , ha korlátlan időre teljhatalmat szavazna meg számukra az ellenzék ! Ilyen kormánnyal NEM szabad semmiféle egyezséget kötni ! Ezekkel egyet lehet tenni , elzavarni őket minél messzebbre a hazánktól !
Borsodi
@bence: Teljesen egyetértek veled és örülök,hogy nem csak én gondolom ezt! Az biztos,hogy csak rosszabb lesz ha maradnak,legalábbis a szegényeknek és a munkából élőknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.