A zalaegerszegi önkormányzat a város minden lakosának eljuttat egy többször használható védőmaszkot a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására.

Már van olyan nagyvárosunk, ahol ingyen osztogatják a védőmaszkokat
Fotó: MTI/Varga György

Siófokon rendeletben kötelezték a helybéliket, hogy

közintézményekben, patikákban, üzletekben viseljenek védőmaszkot, vagy takarják el az orrukat, szájukat sállal.

A koronavírus-járvány miatt csütörtöktől Siófok hivatalaiban, intézményeiben, üzleteiben kötelező lesz szájmaszk vagy az azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró sál, kendő viselése Lengyel Róbert polgármester rendelete értelmében. Az önkormányzat a 25 ezer lakosú városnak 5 ezer szájmaszkot vásárolt, amelyeket siófoki üzletekben, hivatalokban tesznek ingyen hozzáférhetővé.

A maszkot üzlethelyiségben, gyógyszertárakban, drogériában, az önkormányzat által fenntartott oktatási, gyermekvédelmi, egészségügyi intézményekben, hivatalokban kell viselni. A szabályt megsértőket enyhébb esetben figyelmeztetik, de 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot vagy 200 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot is kiszabhatnak.

Zalaegerszegen kedden megérkezett, szerdán pedig ki is postázták

az első ötezer, többször használható egészségügyi szájmaszkot abból a 60 ezerből, amelyet az önkormányzat rendelése alapján a város minden lakosa ingyen megkap.

Balaicz Zoltán jelezte: szerdán újabb kétezer maszk érkezett, csütörtökön pedig további négyezer darabot várnak az ütemezetten két hét alatt megérkező teljes szállítmányból.

Dézsi Csaba András, Győr polgármester szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az önkormányzat április 1. és augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig

elengedi az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti díját és az idegenforgalmi adót.

Az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díját felére csökkentik, kivéve az élelmiszerüzleteket, a drogériákat, a gyógyszertárakat, a dohányboltokat, a szerencsejátékkal foglalkozó üzleteket, a bankokat, a biztosítókat és a pénzügyi szolgáltatókat. Emellett a Győr-Szol Zrt. is felére csökkenti a bérleti díjakat a Herman Ottó utcai vásárcsarnokban.

Egerben szerdától három hónapos szociális bérlakás-díj fizetési moratóriumot vezetnek be azoknak a lakosoknak, akik önkormányzati tulajdonú lakásokban élnek, de a koronavírus járvány miatt elvesztették munkájukat, jövedelmüket – közölte Mirkóczki Ádám, a hevesi megyeszékhely polgármestere az MTI-vel.

A debreceni önkormányzat korszerű mobiltelefonokkal és számítógépekkel segíti a városban dolgozó 93 védőnő munkáját. Az 50 asztali számítógép és 93 korszerű okostelefon szerdai átadásán Papp László polgármester azt mondta, az eszközök – amelyekhez korlátlan internet-használat is jár – lehetővé teszik, hogy a védőnők a járvány idején is szoros kapcsolatot tartsanak a kismamákkal és csecsemőikkel.

Nyíregyházán a NYÍRVV Nonprofit Kft. szerdától megkezdte a közterületi játszóterek és kondiparkok fertőtlenítését – közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel.

Tudatták azt is, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt az egészségügyi dolgozók – jogosultságuk igazolásával – korlátlanul és ingyenesen használhatják a helyi tömegközlekedési eszközöket.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@Cicamama55: Na ez a szomorú, hogy a lakosság kényszerül ráállni maszk gyártására és nem a kormány biztosítja.
És ezek után a maszkokat otthon gyártók majd orbánra fognak szavazni a következő választáson?
Cicamama55
@Mirabilis: Jelen helyzetben a baj elhárítása a cél, utána majd mérlegel úgyis mindenki, remélem.
Nessy
jelentem, Óbudán, az Auchan patikában , mosható maszk kapható. Ma kaptam kettőt a fiamtól. Ott vette!!
Yoda69
Kalserek pedig ingyenes eldobható bibliát küldenek mindenkinek maszk helyett.
Maria26
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.