Az egész ország területén egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Országos tisztifőorvos: az egész ország területén növekszik a fertőzöttek száma
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Müller Cecília elmondta: az elmúlt 24 órában 585-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon, egy ember meghalt. Az elhunyt szív- és érrendszeri betegségben, anyagcsere-betegségben szenvedett. Vele 21-re emelkedett az elhunytak száma. Hangsúlyozta azt is, hogy a gyógyultak száma is növekszik, ők jelenleg 42-en vannak.

A tisztifőorvos mindenkitől azt kérte, hogy a fertőződés esélyét minden lehetséges módon csökkentsék: ne találkozzanak másokkal, ha mégis, tartsák a másfél méteres távolságot, és csak akkor hagyják el otthonukat, ha feltétlenül szükséges.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Nyírfa: Vannak már klórmentes tisztitó-és fertőtlenitő szerek, azoktól nem fullad meg az ember. (nem reklám!!!- de a flóraszeptnek is van ilyen változata, meg a sanytolnak is-és jók),
Nyírfa
@kereső: Környezetbarát-termékeket használok már nagyon rég óta, az alap a szódabikarbóna, a mosószóda, a natrium-perkarbonat, a citromsav, az illóolajok. A teafaolaj a legjobb fertőtlenítő, de a grapefruitmagcseppek és az ezüstkolloid is része a háztartásomnak. A felhasználási lehetőségeik sokrétűek. Semmitől nincs olyan tisztaságszag a fürdőszobában mint a citromsavas tisztítás után. Szeretem. :)
kereső
@Nyírfa: Ha valaki tényleg tisztán akarja tartani a lakása levegőjét, akkor a gyakori szellőztetés mellett is tényleg a teafaolaj illóolaj változata a legmegfelelőbb , de jó a citrus olaj+ picike fahéj illó is. Ebből a fahéj a "gyógyitó" hatású. A tiszta(nem illióolajos!!!) teafaolaj meg tökéletes a bőrön(körmön) gombás kezelésre. Mindkét változat beszerezhető drogériákban- megfizethető áron. Ha valakinek felső léguti panaszai vannak (láz nélkül!!!), akkor tudom ajánlani a gyömbér teát- számtalan változata van a neten, hogyan készithető el- mézzel, citrommal- avagy natúr.Én abba is szoktam tenni egy csipat őrölt fahéjat.
Nyírfa
@kereső: Gondolom, a ceyloni fahéjat használod. Teafaolajból a Tebamolt használom, és, ha hozzájutok, a Zöldbolt 50 ml-es kiszerelését, de jó minőségű a Sunlife márkájú is, gargalizálni is lehet vele. Az olajok annyi mindenre jók, hogy az külön szakértelmet igényel, illetve, laikusként nagy odafigyelést és tájékozódást, mert, ha valamire igaz, hogy a kevesebb több, akkor rájuk, igen. Egyébként nagyon szeretem a fahéj illatát, kis vattakorongokra csöppentek néhányat, és mehetnek a szekrényekbe.
Van egy összeállításom belső fogyasztásra: lenmagolaj, inulin, kurkuma, csipkebogyó vagy homoktövis-örlemény, és olykor ezt megtetézem fahéjjal. Azért csak olykor, mert egy bizonyos adag után érszűkítő hatása van, viszont mértékkel úgy tartja karban a húgyutakat, és irtja ki belőlünk a parazitákat, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
Örülök, hogy járatos vagy a témában! Ha látnád a konyhámat, azt hinnéd, egy gyógynövényboltba tévedtél! Amúgy 30 éve vagyok vegetárius, de az utóbbi hónapokban, módjával, de elkezdtem halat enni.
kereső
@Nyírfa: Annyira nem vagyok "járatos", de mivel nem szivesen veszek be gyógyszert- ha fáj fejem akkor 3dl hideg,tiszta viz!(nem bubis)- ezért aztán szoktam ilyeneket böngészgetni, meg a Webbetegen is ajánlgatnak természetes gyógyitó növényeket, azok kivonatait., + az egyik sógornőm nagy spiler benne, és ha valamiben nem vagyok járatos, akkor ő segit.
Lakás levegőjének frissitésére csak kimondottan illókat használok, az "ambi pur"-tól, és társaitól prüszkölök.
Nyírfa
@kereső: Levegőfrissítésre, sőt, a fertőtlenítésére a szakirodalom a citromolajat ajánlja. Én egyébként sokszor használom a szegfűszeget is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.