Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott koronavírus-kutatócsoportok munkájáról tájékozódott csütörtökön videokonferencia keretében Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László miniszter; a megbeszélésen a kormányfő a hazai gyógyszergyártás és -raktározás fejlesztésének szükségességéről beszélt – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán: a java most következik
Orbán Viktor miniszterelnök az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott koronavírus-kutatócsoportok munkájáról tájékozódik videokonferencia keretében a minisztérium épületében 2020. április 2-án. A megbeszélésen a kormányfő a hazai gyógyszergyártás és -raktározás fejlesztésének szükségességéről beszélt. Mellette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az egyeztetésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem professzora, a virológiai kutatócsoport vezetője, Kacskovics Imre, az ELTE Természettudományi Karának dékánja, Röst Gergely matematikus, a Szegedi Tudományegyetem docense, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Józsa János, a BME rektora, Závodszky Péter biofizikus, az MTA és a Professzorok Batthyányi Köre tagja, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke, Keserű György, gyógyszerkutató-vegyész, valamint Lacza Zsombor ortopéd-traumatológus szakorvos, az MTA doktora vett részt.

A munkacsoportok vezetői ismertették kutatásaik eddigi eredményeit, valamint tájékoztatást adtak a közeljövőben várható lépésekről, eredményekről. Orbán Viktor elmondta:

a járvány hosszú lesz, a java most következik. Vakcina nincs, sokáig nem is lesz.

Aláhúzta: szükségünk van minden lehetséges gyógyszerre, ami enyhíti a betegség tüneteit. Magyarországon több gyógyszer tesztelése is zajlik, és vannak olyan gyógyszerek, melyeket gyártani is tudunk – tette hozzá a miniszterelnök. A feladat, hogy a következő hetekben elegendő mennyiségű gyógyszert halmozzunk fel – mondta.

(MTI)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Kurva anyádat jósolgass agyhalott hazaáruló náci patkány...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@division: megint nagyon hülye vagy, mert már láttad! =))
Megint ideevett a fene és elkezdtél mocskolódni!! Persze ehhez is nagyon hülye vagy! =))
division
@RonaGyuri: Nem mocskolódtam, te kezdted. Én csak megjegyeztem, hogy Zsopiale stílusa nem zavart, hiszen vele "pacsiztál". Ez mindent elárult rólad. Te kezdtél erre fel mocskolódni.
RonaGyuri
@division: te egy korlátolt buta paraszt suttyó vagy! Annyira korlátolt, hogy még hazudni is csak baromságokat! =)) Rólad az árul el mindent, amit megpróbálsz összehazudni! =)) Persze csak idétlen baromságokra fussa!!!
Te aki a büdös halfarok kedves cimborája vagy csak ne finnyázz!
division
@RonaGyuri: Most is mocskolódsz, te szerencsétlen, nem veszed észre magad? Még szerencse, hogy az igazán művelt, tanult emberek nem olyanok mint te, ilyenek azok, akik vették a diplomájukat, esetleg kettessel átbukdácsoltak, vagy protekcióval megkapták, annak idején erre még megvolt a lehetőség, de neked gondolom a korodnál fogva ezt nem kell magyarázni:-)
Lepényleső
A java vélhetően akkor következik,amikor sokan ráébrednek,hogy a legnagyobbnak mondott svindlizik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.