Szombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját, a válságkezelés részletes bemutatása pedig jövő kedden várható – jelentette be az MR1 Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor kormányfő.

Frissül!

Korlátozni fogják a locsolkodást húsvétkor, félmilliót kapnak az egészségügyi dolgozók idén

Orbán Viktor a műsorban az alábbi főbb üzeneteket mondta a Portfolio.hu szerint:

* 500 ezer forintos extra juttatást kapnak idén az egészségügyi dolgozók

* most szombattól bevezetik a járványügyi alapot, ennek részleteit majd Gulyás Gergely mondja el

* a gazdasági intézkedéscsomag négy főbb fejezetből áll, ebből kettő a munkahelyek védelmére koncentrál, ennek részleteit jövő kedden jelentik be

* jövő szerdán születhet döntés a kijárási korlátozásról, mert közeleg a Húsvét, amikor sok ember indulna rokonokhoz és locsolkodni, de a járvány miatt ez kockázatos.

Meg kell hosszabbítani a kijárási korlátozásokat

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. "Ha a kényszer rávisz, megtesszük" – fogalmazott.

Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, "vinné az embert a lába, a szíve", de

ez most aligha lesz lehetséges

vagy csak szigorú korlátozások között – jelentette az MTI.

Központi irányítás alá kerül minden egészségügyi dolgozó

Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte Orbán  az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés.

A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük – mondta.

A kormányfő azt is hozzátette, hogy 110 kollégiumot foglaltak le – ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni – és 58 hotelt – ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak –, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára – mondta Orbán Viktor.

A munkahelyek megőrzéséről és újak létrehozásáról szólva a miniszterelnök közölte: kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítési tervét.

Úgy küzdjünk meg ezzel a válsággal, hogy ne adjunk fel a céljainkat, ne adjuk fel azt, amit elértünk, ne adjuk fel Magyarország függetlenségét (...), a munkaalapú gazdaságot és a büszke élet lehetőségét sem!

- fogalmazott.

Cikk- és címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azért a hazai szellemi szinvonalról az is mond valamit, hogy most (MOST), a jelenlegi egészségügyi válság- és világhelyzetben valakinek egyáltalán a korlátolt agyába juthat az, a remek ötlet, hogy locsolkodni menjen.
Segítsünk be a vírusnak, a minél könnyebb helyváltoztatásában és a lehető leggyorsabb továbbterjedésében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fergeteg
@Horizont: mert felveszed és lelépsz !
kereső
@fergeteg: magadból indulsz ki, amint látom.
kereső
@szegfue: A rendelet szerint szolgálati idő, és kereset a nyugdijszámitásnál.A levont járulék nem a vállalkozás eredményét növeli- hiszen az csak "átfut " a vállalkozáson. Ezzel a rendelettel az adott ágazat dolgozói járnak jobban, hiszen csak szja-t, és max 7710 Ft eü.. bizt járulékot vonnak tőle.Na ez nagy segitség a sportolóknak, akik eddig is megúszták az össz járulék+szja kötelezettséget 15% -os egységes adókulccsal. És a sport ágazatban - "ami mint tudjuk az egyik legveszélyeztetettebbek közé tartozik-" ez januártól nincs szohó ( vagy ez már tavaly se vót???valamikor tavaly év közben változott). Akik eddig beletartoztak ebbe a kedvezményezetti körbe, az mun kavállalói szinten gyakorlatilag majdnem nulla. Hogy mi lesz a szállitókkal, a pékekkel, a kereskedelemben dolgozókkal???- azoknak nincs ingyen pénz- nincs munka nélkül jövedelem- ezt állitólag ma reggel is megerősitette igy orbán.Ezek után kiváncsian várom a "gazdasági" csomagot. Lehet, hogy nem sok köszönet lesz benne, ami a munkavállalókat illeti. pedig orbán felérhetné már ésszel- hiszen ő mindentudó tudorka, hogy munkavállaló nélkül minek a munkahely? És ha a munkavállalónak nincs jövedelme, akkor majd meg lehet nézni a fogyasztást- és ennek nyomán az idei gdp-t. Mert az a szárnyaló gdp a fogyasztásnak is köszönhető volt- a kereskedelem teljesitménye gdp adat.Na de aki a könyvelőjével egy kockás papir és ceruza segitségével késziti egy ország költségvetését, annak ez nem újdonság.
volvós
* 500 ezer forintos extra juttatást kapnak idén az egészségügyi dolgozók...mondta az ígéretekhez szok(p)ott büdös gigány ...tehát IDÉN, ki ekkor ki máskor ki pedig SOHA !! Ha egy stadionra kellene, már tegnap megkapta volna a méhszaros ... Ekkora patkány ez a kormány, a sok seggnyaló
szegfue
@kereső: Bocs, de azt én is tudom, hogy a levont járulék nem képez társ. adó alapot... én viszont a munkáltatók által fizetendő 17,5 szoc.ho +1,5 % szakképzésről beszéltem, ami viszont beleszámit a társ.adó alapba. Abban viszont nem hiszek, hogy pl. valaki most 40 éves és majd 30 év mulva, amikor nyugdijba megy, akkor is a mai törvények szerint számitják ki szolgálati idejét + a keresetét... a jó ég a megmondhatója, hogy mennyit változott a nyugdijszámitás:( A magam bőrén tapasztaltam, hogy amikor én mentem nyugdijba, akkor a bruttó keresetemből, aztán pár évvel később a férjem nyugdijánál meg már az SZJA-val csökkentett keresete alapján számolták a nyugdij alapot.A többihez meg nincs mit hozzátennem... sajnos valóban minden mindennel összefügg, nem nézhet az ember egy valamit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.