Az MNB szerdai lépése után ismét megemelkedtek a kamatok a bankközi piacon. Akik benne ülnek a moratóriumban, azok persze idén ebből még semmit sem érzékelnek. 2021 januárjában azonban eljöhet az igazság pillanata: a moratóriumban érintett változó kamatozású hitelek futamideje még jobban megnőhet, hiszen nagyobb lehet az elhalasztott kamatfizetés összege. Még a törlesztőrészletek is megemelkedhetnek az eddigihez képest (akár benne van a hitel a moratóriumban, akár nem), ha tartós lesz ez a viszonylagos monetáris szigor. Kiszámítottuk, mennyivel. Megemelkedtek a bankközi kamatok A törlesztési moratóriummal sikerült két legyet ütnie egy csapásra a jegybanknak: nemcsak a bankrendszert óvja meg az ügyfelek tömeges bedőlésétől idén, hanem anélkül szigoríthat monetáris politikáján is rövid távon, hogy az adósok többségének a törlesztőrészlete elszállna tőle néhány hónapos időtávon. Nem kellett sokat várni arra, hogy az MNB kihasználja ezt a saját maga által javasolt „kegyelmi...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
"Még februárban megkérdeztük az MNB-t az érintettek számáról és tartozásának összegéről, a jegybank a hitelintézetek szeptember végi KHR-adatai alapján válaszolt kérdéseinkre. Eszerint 1906 milliárd forintnyi változó kamatozású jelzáloghitel (lakáscélú + szabad felhasználású) van a hitelintézeteknél, a szerződések darabszáma 396 ezer. Közülük a jegybank tavalyi tájékoztatása szerint 129 ezren vannak azok, akik különösen veszélyeztetettek (10 évnél hosszabb hátralévő futamidő)"

orbanek adossagcsapdaba hajszoltak tobbszazezer magyar csaladot. Csakugy mint a deviza alapu hitelezesenel.
Mar latszik hogy hatalmas gazdasagi valsag fele halad a vilag. Nagyobb mint a 2008-as volt. Ezeket a csaladokat ki fogja megmenteni? orban vagy penztaroslolo?
Pálinkás Pál
nektek moratórium,csak a hülye nem látta mire megy ki a dolog...
Yoda69
@Pálinkás Pál: A szuperallampapirba 2 millioan raktam megtakaritott penzuket 5 eves lekotesre. Ha beszakad forint, ami ugy nem kizart, konnyen lehet 400-450 is 1 Euro, akkor ok lesznek a nagy vesztesei, a korona valsagnak.
Pálinkás Pál
@Yoda69: okos ember ezért nem fektet forintba!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Akik megtettek, azoknak mar keso. Most jon a fekete leves.
Pálinkás Pál
@Yoda69: ebben igazad van...csak csomóan áradoztak a moratórium miatt ,ami pedig egyedül a bankoknak jó!%!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Igy van, a moratorium is csak egy csapda. Kitolja a hitelezesi idoszakot magasabb kamatokkal. Annyi hogy nem most dol be a delikvens hanem 1 ev mulva 2x annyi penzzel.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Nem hihette senki komolyan. hogy ez segítség lesz???!!!
balos
Pedig nézd meg a Geci magyar tévét!Még mindig ezerrel nyomják a hitel reklámokat!Csak a HÜLYE nem akarja tudómásul venni,hogy amit ma itt művelnek,az Államilag támogatott RABLÁS!Egy Hiteles ezeknek csak addig kell,míg fel nem vette a hitelt!Utána már viszi a balhét!Élete végéig!
Clavigo
@Yoda69: @Pálinkás Pál: Rossz indulatú lettem...Akik megbíztak ennek a qrmánynak és első szamú bankárjának a "" politikájaban",,,,( 10 után is ),,,megérdemlik a befektetésük " eredményét ".
Yoda69
@balos: Egy banknak, foleg egy allami vagy fideSS-es banknak, nem az az ugyfel jo akinek van penze, hanem az akinek NINCS. Arra lehet ratukmalni a mezes-mazas hitelt. A delikvens beleugrik, elkezd torleszteni 10 even at. Az ugye nagyon hosszu ido, barmi tortenhet. Baleset, munkahely elvesztes, gazdasagi valsag, virus jarvany stb. A hitel bedol, a delikvens vagy kolcsonker mastol, hogy tudja fizetni a megemelkdett reszleteket, vagy a bank/fideSS viszi a hazat/lakast/kocsit stb.
Azt kegyetlenul jol kitalaltak orbanek, mar a deviza hitelezeskor. Akkor is beszivattak 200 ezer csaladot, most is.
A jarvany 1-2 honap mulva lecseng, de a valasag itt fog maradni meg jo nehany honapig, netalan evig is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.