A Honvédelmi Minisztérium újabb osztagokat vezényel ki.

Újabb cégeknél jelennek meg katonák – itt a vállalatok listája

További vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. A listán élelmiszeripari, szállítmányozási és vegyészeti cégek szerepelnek.

A közlemény szerint csütörtöktől 93-ra nőtt azon vállalatok köre, amelyeknél a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntésének eredményeként honvédelmi irányító törzsek segítik a biztonságos és zavartalan működést az ország ellátásbiztonságának érdekében.

Az akciócsoport döntése nyomán a következő cégekkel bővült a létfontosságúnak minősített vállalatok köre:

Rail Cargo Hungaria Árufuvarozási Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Waberer's International Nyrt., Bonafarm Zrt., Kometa 99 Élelmiszeripari Zrt., Pápai Hús Korlátolt Felelősségű Társaság, Goodmills Magyarország Malomipari Korlátolt Felelősségű Társaság, GLOBUS Konzervipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság, BONDUELLE CENTRAL EUROPE Zöldségfeldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság, ALKALOIDA Vegyészeti Gyár Zrt..

Kiemelték: a honvédelmi irányító törzsek nem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát. Fő feladatuk, hogy szakmai tudásukkal és a Magyar Honvédség eszközeivel szükség esetén segítséget nyújtsanak például logisztikai, teher- és személyszállítási, ellátási, őrzés-védelmi vagy biztonsági feladatokban.

Emlékeztettek: a Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével március 13-án megalakult létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntését követően először március 19-én 71 vállalathoz érkeztek irányító törzsek, március 25-étől pedig további 13 vállalattal bővült az ország folyamatos működéséhez nélkülözhetetlen vállalatok listája. A csütörtöki döntéssel összesen 93-ra nőtt azon vállalatok listája, ahol a honvédelmi irányító törzsek segítik azok zavartalan és biztonságos működését – áll HM közleményében.

Orbán Viktor március 13-án jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés keretében több akciócsoportot hoz létre. Ezek egyike a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport,amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Forrás/Kép: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polar450
"Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát. "
Tömény hazugság!
Egy vállalat vezetésénél vajon miért tudná hatékonyabban biztosítani a működést egy terepruhás kiscserkész társulat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
polar450
"Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát. "
Tömény hazugság!
Egy vállalat vezetésénél vajon miért tudná hatékonyabban biztosítani a működést egy terepruhás kiscserkész társulat?
Pálinkás Pál
Most erre mit lehet mondani...aki orbán alatt katonának áll...
Gauntlet
Titkos államosítás! Felchooti Junta !
Gyütt Mönt
Parancsba kell adni, hogy a vállalatoknál csakis vigyázzlépésben és állig fegyverben szabad közlekedni. Azért az mégis csak tekintélyt parancsoló...
justhpeter
Különben mit csinálnának a vállalatok, ha nem azt ami a dolguk ?
csipetke
Rohaggyon meg a szomszéd összes befőttye,ha rájövök,hogy pl zöldség,vagy bármelyik konzervipari céghez mijafrancnak kellenek katonák?Ha nem felvigyáznának,2 deka zöldborsóval kevesebb kerül a dobozba,vagy mi?Nincs elég bajuk a vállalatoknak amúgy is,most még lesznek ott katonák is láb alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.