A létpénz bevezetéséhez időre, nyugodt, békés időszakra van szükség. Az alapjövedelem lényege ugyanis, hogy nem szabad semmiféle teljesítményhez, semmiféle feltételhez kötni a minden egyes állampolgár megélhetését minimálisan biztosító jövedelmet.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
No amíg orbán lélegzik...nálunk nem lesz alapjövedelem,ezt nagy pénzben le merem fogadni!!!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Én is beszállok. Lesz itt nyomor, éhinség, fosztogatás, ha rajta múlik. Bár nem értem, mire jó mindez?
Pálinkás Pál
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: tippem lenne rá...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Komolyan érdekel... ha valakinek hatalmi tébolya van, azt ki is kell élni. Ha én király lennék, olyan népnek örülnék, ahol az emberek elégedettek, jól élnek és szeretnek engem, mint uralkodót. Na, jó most kihúztam a kezem a színarany biliből, de továbbra értem, miért szerez örömet valakinek a szenvedés, pusztulás, halál?
A beteg, éhező, otthontalan emberek hozzák el neki az üdvösséget? Alig hiszem...
Csizmás Kond
...alapjövedelem...ha bevezetnék mindenki abbahagyná a munkát...amúgy mondjatok egy európai államot ahol be van vezetve.
verőce21
Annyiban azért megegyeznek, hogy mindkettőt a lipsik osztogatnák előszeretettel! Akár gazdasági csőd árán is! :)
emerencia
@Csizmás Kond: Biztos lenne ilyen is de a legtöbben szeretnének, ahogy a magyar mondja, "haladni" vagyis egyre jobban élni. A magyar boldog, ha megbecsülik a munkáját és meg is fizetik és boldogtalan, ha nincs munka vagy csak nagyon rosszul fizetett, sz@r meló jut. Munkátlanság esetén nem célszerű bajban hagyni az embereket mert utána, mikor már normális rendben mennek a dolgok, nehéz lesz őket újra munkába állítani. Az alapjövedelem vagy bármely hasonló célú juttatás nem más, mint a munkaképesség szinten tartására szolgáló eszköz. Nem hülye az összes többi ország, mely a koronavírus miatt bajban lévő embereknek közvetlenül pénzt juttat, ugyanis a ragály elmúltával sokkal gyorsabban fog regenerálódni a gazdaságuk mert megőrizték az emberek munkahelyét, munkaerejét, önbecsülését, egészségét. Erről nekem az jut eszembe, hogy mikor a hadseregben elektronikus műszereket javítottam, gyakran került kezeink közé olyan műszer, amit raktárban tartottak tartalékként és senki nem használt már évek óta. A legtöbb műszert mégis meg kellett javítani, ha használni szerette volna valaki mert állás közben elromlottak. Az embereknél is így van ez: ha nincs éppen rájuk szükség, akkor is karban kell tartani őket!
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Nos...annyi alapjövedelem kéne ,hogy ne hallj éhen,ne dőzsölhess belőle...
verőce21
@Pálinkás Pál: Tipikus kommunista (és cigány) gondolkodás ez Palika!
Mit gondolsz ki akarna azután dolgozni...? :)
Főleg kit lehetne azután munkára fogni? És mennyiért...?
Pálinkás Pál
@verőce21: a cigányokat most sem tudod munkára fogni...és most is adsz pénjzt nekik,meret sorba potyogtatják a pulyákat a családiért...de ha ennyire bántanak a kokerók,akkor törvénybe iktatni hogy büntetett előélettel nem jár alapjövedelem,ezzel szinte az összes cigányt ki is zárod!!!
Yoda69
@Csizmás Kond: Az alapjovedelem, mint ahogy a neveben is benne van egy alapszintu megelhetest biztositana. Aki ezzel elegedett, az ennyi, aki tobbre vagyik az dolgozik meg melle.
verőce21
@Pálinkás Pál: Nem rossz ötlet, a cigányok felől...de mi van a kommunista ellenzékkel?
Csizmás Kond
@emerencia: Most mindenki másképp látja a dolgokat és egyszerűen elfelejtette, hogy a töménytelen hobivállalkozómunkadó csak azért jelenhetett meg a piacon mert ha egy fillérrel is valaki többet igért bárki bármilyen munkahelyet képes volt otthagyni. ingyenpénzt én is ellenzem mert az nem a jólétről szól hanem a semmittevésről és a nyomorrol. Az embereket nem inógyenélőknek kell nevelni hanem hogy önfentartók tudjanak lenni, de sajnos ma is ugyanaz a butasága divat mint régenm hogy egy ingyenfillérért bárkit bármire rá lehet venni, mert nincs karakter ink önbecsülés csak nyavajgás meg sírás.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...és ha mindenki elégedett lesz bele ki keresi meg nekik a megélhetésre szükséges alapot ?
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Szerintem amennyit a fűrered elb@szott stadionokra,meg a pénztáros lölönek,abból évtizedekig lehetne alapjövedelmet fizetni!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: A stadion azoknak van akik mozogni akarnak nem azoknak akik a valagukőn ülve üvöltenek az ingyenért.
1magyar
@Pálinkás Pál: Bizony a stadionokra elpazarolt pénz milyen jól jönne most.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: a botlábú ingyenélőkön kívül ki mozog bennük??? nemigen hallottam hogy szabadon megnyitnák öket a tömegsport előtt!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál:Tömegsportolni szabadon hogy lehet ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: buta vagy te macska! a stadionok nem azoknak épültek,akik mozogni , sportolni szeretnének,hiszen ki sem tudnák dellázni a bérleti dijat! cirmi,te egy mesékben élö mesefigura.
Csizmás Kond
@csak úgy...: Attól hogy te és itt a többi haverod mindeben csak a saját hasznotokat növelő dolgoknak drukkoltok attól még a világ nem úgy működik. A stadionok meghozzák a maguk jövedelmüket ami után az adót az állam nak fizetik, és ami azt eredményezi, hogy te, én és mindenki kevesebbet kell pótoljon ahhoz hogy bizonyos dolgok megvalósuljanak.
...na de ahhoz hogy te ezt megértsd ez a magyarázat nagyon kevés volt...többet pedig azért nem írok mert hidegen hagy hogy te mitv értesz meg és mit nem.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ez a végakaratod? azt akarod,hogy én is elhiggyem azt a sok marhaságot,amit te ezektöl beveszel? bolond vagy te cicus csak nem forogsz...
ja! még valami fontosat! nekem itt nincsenek haverjaim és felekezetem,teljesen kívülálló és pártoktól független gondolkodok,ami neked és a haverjaidnak sosem fog menni...,és ettöl jön majd a rákurjantás,mikor majd te is a börödön érzed,hogy hülyegyerek voltál! ...ha csak valóban, egy ukrán vagy román macska vagy,amit többen állítanak rólad és neked magyarország politikailag matyóminta,míg utalja a fidesz a lét,addíg támogatod.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...hogy te gondolkodol...azon hogy én ukrán vagy román vagy akárnmilyen vagyok...hát ez hatalmas megterhhelésbe kerülhet neked...és mond nem fáj ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: ok! maradjunk abban,hogy te magyar csak nem normális !
te mindíg az apróságokon ragadsz le! macska létedre, csöppöt sem vagy rugalmas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.