A miniszterelnöknek nem tetszik, hogy kritizálják a koronavírus-törvényt.

"Nekem erre nincs időm!" – Orbán Viktor levélben tiltakozik a Néppártnál

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken levelet írt Antonio Lopez-Isturiznak, az Európai Néppárt (EPP) főtitkárának, amelyet Novák Katalin, a Fidesz alelnöke tett közzé Twitter-üzenetében.

"Világunk határozottan a feje tetejére állt. Mi, kormányfők és pártvezetők a világ minden táján arra összpontosítjuk erőnket, hogy kellő időben hatékony döntéseket hozzunk az emberéletek megmentése, állampolgáraink egészségének és biztonságának védelme érdekében"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Szavai szerint nehezen elképzelhető, hogy bármelyik állami vezetőnek ideje lenne "fantáziálnia" más országok szándékairól. Mint írta: manapság ez költséges luxusnak tűnik.

"Minden tiszteletem az Öné, de nekem erre nincs időm!"

- írta levelében Orbán Viktor, közölve, hogy bármilyen kérdés megvitatására nyitott, amint véget ér a jelenlegi koronavírus-világjárvány, mindaddig azonban minden idejét kizárólag arra fordítja, hogy magyar emberek életét igyekszik megmenteni, valamint arra, hogy az alaptörvény keretei között intézkedéseket készítsen elő a gazdasági és társadalmi talpra állás érdekében.

"Azt javaslom, hogy mindannyian ugyanezt tegyük a saját országainkban"

- zárta levelét Orbán Viktor.

Előző nap az Európai Néppárt 13 tagpártja írt levelet Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének, amelyben arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a koronavírus elleni védekezésről elfogadott magyar törvényben a kormányra ruházott, határozatlan idejű rendeletalkotási hatáskör ellentétes a párt alapelveivel és a liberális demokrácia, valamint Európa értékeivel. Úgy vélik, hogy Orbán Viktor arra használhatja a rá ruházott jogkört, hogy a kormány tovább szűkítse a civil szféra mozgásterét. Levelükben a Fidesz kizárását kérték a néppártból.

Forrás: Blikk/MTI

Kép: Orbán Viktor/Facebook

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Piszlicsári dolgokra nincs ideje, hisz az állami vagyon szétosztása rengeteg energiát követel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
polar450
Sweet:
Menekülő róka
Emléxünk még erre a számra?
Nessy
Mondjuk két "nagyon fontos törvény és intézkedés" közben amelyeknek a járványhoz semmi köze nincs, szakíthatna rá időt! Meg ostoba videók helyett!
tudode
Naná! Hiszen
.
"Ha a pofázásra generátort lehetne kötni, a Fidesz egymaga kiválthatná a paksi atomerőművet"!!!
.
Gauntlet
Az felhatalmazási több! Hitler kéri a kopirájtos bevételt!
csipetke
Persze hogy nincs ideje.Ha ennyit izélgetik,akkor hogy posztolna a fészbukon orrba-&szájba,ha kell,ha nem?Meg akkor hogy csináltatná magáról azt a sok felesleges videót?
lampa laz
"Minden tiszteletem az Öné, de nekem erre nincs időm!" Na persze, meg nemá, h a zemberek érdekeljenek mert most is olyan intézkedéseken agyalsz, -főleg, h a mocskos mancsoddal magadhoz ragadtad a hatalmat- ami miatt a hülyék imát rebegjenek érted, ugyanakkor te meg a szűk köröd a legjobban jöjjön ki belőle. Rohadjon meg az összes "hős katonád" akik megszavazták neked ezt a határidő nélküli rendkívüli hatalmat, amit te qvára ki fogsz használni. Ezt egyik országban sem tették meg, mert máshol demokrácia van, itthon ti ezt xartátok telibe most is ahogy ezt már 10 éve teszitek.
Manhattan
Piszlicsári dolgokra nincs ideje, hisz az állami vagyon szétosztása rengeteg energiát követel.
kereső
Holoda Attila:

Remélhetőleg azzal mindenki tisztában van, hogy a legbölcsebb és leghumánusabb, „aki még soha nem hazudott” miniszterelnökünk ma reggeli igehirdetésében, virágnyelven közölte, hogy már pedig nem fognak segíteni senkinek, saját magunkon és a csókosaikon kívül? A fondorlatos előjátékkal megszerzett korlátlan hatályú és korlátlan határidejű felhatalmazást még véletlenül sem a járvány elhárításával, illetve a gazdaság valamilyen szintű megmentésével kapcsolatos, egyre sürgetőbb teendők kidolgozására és bevezetésére használják, hanem továbbra is a katonai akciókban hisznek, meg a fenyegetésben és a kocsmai színvonalú bölcselkedésekben ("munka nélkül nincs ajándékpénz"...).

De sajnos, nem más ez, mint pótcselekvés.

Olyan felkapaszkodott, dilettáns senkiházik pótcselekvése, akik így 3 hét múltán sem képesek magukból kiizzadni egyetlen normális válságkezelő programot. Továbbra is ott tartanak, hogy a Aperitív Törzs kiáll és követhetetlenül zavaros és normális ember számára érthetetlen „rendőrnyelven” elregéli, hogy ma éppen mennyi emberről derült ki, hogy vírusos, annak ellenére, hogy ezt már régen kideríthették volna, ha lenne elég tesztvizsgálat. Akkor esetleg el lehetett volna ezeket időben különíteni másoktól, hogy nem fertőzzenek tovább senkit és elkezdhessenek gyógyulni...

Nem érdekel, a napi statisztikák bejelentése, nem érdekel hány ember ellen indítottak eljárást rémhírterjesztés miatt, nem érdekel, hogyan tették tönkre egyetlen meggondolatlan intézkedéssel a hazai áruszállítást, engem az érdekelne, hogy mit tesznek a megelőzés, a válság eddig káros hatásainak egészségügyi és gazdasági elhárítása érdekében. Már régen ott kellene legyen minden postaládában, mit kell tenni, hogyan kell védekezni, hova kell(ene) fordulni a betegség megelőzése, illetve felmerülése esetén. Tudom, ez nem annyira izgalmas, mint konzultációs kérdőívet hazudni, de a pénz megvan rá, kérjék el Rogántól.

folyt...

2020.04.03.
kereső
Holoda Attila:

Nincs munka nélküli ajándékpénz? Aha, értem én, mindenre felhatalmazott Viktorunk: ez azt jelenti, hogy senkinek semmit, csak Tiborcznak 2 milliárd kikötőre, 2 épület ingyen Mariskának, 29 meg az egyházaknak, dafke újraindítjuk a Liget projektet, no meg gyorsan lezavarunk néhány közbeszerzést Lölönek okosba’. Ja, és megtiltjuk az átoperáltak nemváltását. Azt a mindenit! Egyből hogy megállt ezektől az intézkedésektől a járvány terjedése! Láttátok feleim szümtükkel??

Munka nélkül nincs ajándékpénz? Ne mondd! Miközben minden országban segítenek a munkájukat elvesztőknek, a vállalkozásoknak, nálunk kiáll a focimeccsek luxusgépen repkedő, szerény és puritán szotyisztárja és a képünkbe nyomja, hogy nincs segítség, mert az szerinte igazságtalan lenne. Aki elveszti a munkáját, keressen magának másikat. Nem mondod, Okoska? Hát, sokat segítettél rajtunk, de tényleg.

A hívek meg még mindig azzal érvelnek, hogy bezzeg máshol is van rendeleti kormányzás, mégsem diktatúra. Igen, van. Csakhogy, azokban az országokban rögzítik, hogy mire terjedhet ki (egészségügy, gazdasági mentőcsomagok) és rögzítik(!) annak végső határidejét is. De persze, aki ezt a két „apróságot” nem akarja meghallani és megérteni, annak hiába magyarázunk. A hittel szemben mit érnek az észérvek?

A lényeg, hogy a járvány ideje alatt a lopás és pökhendi kioktatás zavartalanul működik. Ezt ugyanis sokkal könnyebb, mint válságot kezelni, mert ahhoz más dolgokat kellene előtérbe helyezni. Mondjuk az embereket. De nekem néha már az is elég lenne, ha nem lopnának és nem hazudnának.

2020.04.03.
SystemError
Nincs időd, csak a Budapest–Belgrád-vasútvonal tiktosításra és másik hasonló nagyon időszerű dolgokra.

Nyugi "gondolkozni" biztos sok időd lesz ilyenen később. Szégyen itthon és a világban is, hogy ez az ember vezeti ezt az országot! és szégyen, hogy 30 évvel a rendszerváltás után ugyanazok az eszközök, amit használnak is.

Senkiházi!
RonaGyuri
Így van Viktor neked már nincs időd! LEJÁRT!!! =))
csak úgy....
a magyarok, ugyan úgy fognak járni orbánnal,mint a románok jártak a csaubácsijukkal!
a mai napig sem heverték ki az uralmát.
justhpeter
Mi van ? Nem kapta meg a mai piros és sárga gyógyszerét. Ezért tetszeleg országmentő szerepben ?
Zsopiale
Semmi gond hazaárulásért országkirablásért tömeggyilkosságért tényleges és végleges életfogytig szigorított fegyházban majd lesz időt mindenre náci patkánydiktátor...
RonaGyuri
@Manhattan: szétosztás??? szerintem szétlopás! =))
kokopelli
@Gauntlet: ...ahogy ecseteled:
Onkel Adolf Hitler követelte magának 1933-ban az un. "Bemächtigungsgesetze"-t,ami a korlátlan hatalmat ill.
cselekvést jelentette,és nyílegyenesen a II.világháborúhoz vezetett! Frankó példaképei vannak az egykori "Ober-
liberális" felcsúti kiskirálynak! Graz már türelmetlen !?
polar450
@Nessy: Nem ér rá, mert éppen "keccsöl"
kereső
“Első helyen várjuk ezt a papoktól (...) második helyen vannak az államvezetők, akiknek nehéz döntéseket kell hozni, a harmadik helyen a rendőrök, a katonák, a katasztrófavédelmiek, az egyenruhások vannak (...) aztán vannak az orvosok.”

Tényleg ezt mondta ma reggel orbán?-ilyen sorrendben a "bátor" emberek?
RonaGyuri
most majd lesz időtök! A pártotok után, most a képviselőiteket is felfüggesztik! =))
Madácsi Pali
-Mert még néhány tucat talicska lóvét gyorsan el kel tuntetni, mielőtt Brūsszel elő írná, hogy a zemberekre költsem! Ugye igy gondolta miniszterálnok úr?
RonaGyuri
hogy mire van ideje? tegnap előtti, de nekem eddig elkerülte a figyelmemet:
"Orbán Viktor levelet küldött Annegret Kramp-Karrenbauernek, a német CDU elnökének, amelyben panaszkodik Donald Tuskra, az Európai Néppárt elnökére. Szerinte a válság lecsengése után vissza kell térni arra, hogy Tusk rosszul végzi a munkáját.
"
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy igencsak releváns felvetés

Bár a német, főleg a bajor sajtót figyelemmel kísérők számára ez már korábban sem volt újdonság, de most Michael Roth taxatíve ki s fejtette

A Die Weltnek adott interjúban a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere, Michael Roth elmondta, hogy szerinte „be kell vezetni egy úgynevezett jogállamisági mechanizmust, amelynek révén rendszeresen valamennyi EU-tagországban megvizsgálják a jogállamiság elveinek érvényesülését”.
többek között kifejtette, hogy: „nem lehetne megmagyarázni a német lakosságnak, hogy hogyan fordulhat elő, hogy egy ország EU-s forrásokból finanszírozza az állami beruházások nagy részét, „és aztán megsérti az EU elveit”.”! =))
S tegyük hozzá, hogy finom volt és visszafogott, mert a bajorok azt is felvetették: hogy a pénz nagy része Orbán & Co. zsebeiben tűnik el! =))
Eladott Ország
A kívülről talán demokratikusnak tűnő, de egyébként diktatórikus berendezkedést még megtűrte az EU. A legtöbb országnak érdeke volt, hogy jó viszonyban legyen Orbánnal, hiszen befogadta a külföldi gyárakat és jóval az uniós bérek alatt dolgoztatta a munkásokat. És ugyan zavarta az EU-s vezetőket az, hogy sorra nevetség tárgyává tette a szövetséget, háttéralkukkal mindig meg tudták oldani azt, hogy meghátráljon. Eddig nem nyújtotta be igényét a teljes diktatúrára, ez azonban hétfőn megváltozott. Sokakat talán váratlanul ért, lehet pont ezért tartott egy kis időbe, mire Európa is észbekapott, de végül ez is megtörtént. A polgármesterek jogkörének csorbítása már túl sok volt, ezért megálljt parancsoltak Orbánnak. Aki persze még nem adta fel álmát, de az biztosan elmondható, hogy visszavetette őt egy időre. Úgy hihette, hogy minden sínen van, végre és eljött az ő ideje, de rá kellett jönnie, hogy tévedett. Fasiszta diktátorként ábrázolja Orbánt egy holland újság.
pbs.twimg.com/media/EUmTlAQWkAA9VOa?format=jpg&name=small
"Ha én Zsóti vónék,
Éccaka dógoznék.
Éjnek évadával
Salátákat írnék!
Salátákat írnék
Paragráfba szedve,
És összevigyorognék
Azzal, ki elrendelte."
A dallama itt halható: youtu.be/pxHQtuq8VcQ
RonaGyuri
Nem vagyok DK-s, de már bocsánatot kérek

Völner nem csak gátlástalan, de értelmi fogyatékos is, de hát igyekeznie kell mert az új főnök-liba nagyon hasít ezekben

Az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára nagyon kiosztott mindenkit: EU-t EB-t EPP-t és persze az ellenzéket.
„átírják a valóságot”, „nem mond igazat ”, „kettős mércét alkalmazzák”,
majd „miközben Európában tízezrek halnak meg a koronavírus miatt, a brüsszeli bürokraták és a balliberálisok megint a hazánk elleni politikai támadással vannak elfoglalva a védekezés helyett.”.
S végül: „A DK most például az alkoholtilalom bevezetését tartaná üdvösnek a koronavírus-járvány kapcsán. Gyurcsány már lehet, hogy be is spájzolt vodkából a biztonság kedvéért. Egészen elképesztő, amit művelnek, és sajnos aligha számíthatunk majd tőlük bocsánatkérésre”! =))
Nos ez a bizonyos Gyurcsányozás sem piskóta, már csak Orbán közismert pálinkázási szokásai okán is, de az alkoholtilalom ez még tőle is sok(k)! =))
Pálinkás Pál
@csak úgy...: a próféta szólhatna belőled...ha a vége is egyezik!!!
verőce21
Ezek az NPP-sek, meg EU, olyanok mint a kommunisták voltak! A politikai elvek fontosabbak voltak, mint az "árvíz"! - vagy járvány...

Eljátszották már a médiatörvénnyel, az Alaptörvénnyel, a migránsválsággal, és még sorolhatnánk. A magyarországi politikai NGO-k, és globalista anyaszervezeteik, az ellenzéki pártok, az ellenzéki sajtó, a nemzetközi testületek és az eurokrata elit tagjai egy sajátos szimbiózisban működnek: ezt úgy hívják, a nyílt társadalom hálózata.
A társadalom védelme, a közegészségügyi érdekek helyett számukra a liberális demokrácia és az emberi jogok elvont eszméi megint fontosabbak.
ómió
Nyugaton? Járvány "leküzdve"! (A napi párezer halottól "tekintsünk el"!) Nincs más dolguk, mint mások "oltogatása"! Efftársilag!
Eladott Ország
@verőce21: = @ ómió "efftársilag" Demokrácia liberalizmus nélkül nem létezik! Ahogy egy normális országban történne!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84111946_135824627897337_7393621238960095232_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=8WsosNMIi3IAX8Dhymg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=32c4c0d968c282d42fc2101f335a155e&oe=5ED4CAC1
A börtönben majd lesz ideje gondolkodni a bűnöző és politikai prostituált szarházi cigánynak! Most a falusi plébános havi 850 ezerért tudományosan megalapozza a Szent László lovagkirály zarándokutat, hogy a saját lábbal bennünket taposó elszentült család által fillérekért privatizált egykori munkásszállókból rendszert váltott zarándokútszéli kérók turistaszállóként rentábilisak legyenek a felettünk két nemzetközi focimeccs között átrepülő egyélősködőistennek. Főleg mióta a magyar kétkezi dolgozókat tudományos igényességgel daráltatta be az úri Magyarország újraalapozásába potenciális kereszténynek a kommunista ingyen diplomát lobogtató ludovikás partizánvadász, a győri program ellen tiltakozó szakszervezetist munkaszolgálatos aknaszedésre hajtó vitéz tábori csendőr és a gettóbeli civil zsidóirtásban jeleskedő nyilas szaporulat, akik természetesen mindannyian a piaristáknál érettségiztek és a keresztény szabadságukban szárnyaszegetten is jelesre államvizsgáztak marxizmusból.a lakiteleki szellemi erőcentrum és múltszabászat szerint a Kádár kolbász vékonyabb volt, mint a TEK-é, a Horthy verőlegények bikacsökjeinek hatékonyságával pedig össze sem hasonlíthatók a fenti keresztény szabadságot hol korlátozó, hol garantáló eszközök. Talán majd a német tankok lánctalpai. Igen, az illiberális demokrácia magasabbrendűségét a Tienanmen téren a nagy testvéréknél a lánctalpak egyértelműen bizonyították, tehát a jövőkép tiszta, már csak a múltat kell hozzá igazítani. A piacgazdaságban zsebesnek áll a világ, de az alattvalók korszerű imája már a realitás jegyében kezdődik: „Mert tiéd az ország, a hatalom és minden stadion.”
Béla333
"...a Néppárt EP-frakciójában is aláírásokat gyűjtenek a Fidesz kizárásához. A Fidesz tagságát ugyanis csak az európai ernyőszervezetben függesztették fel egy éve, ezért állt elő az a helyzet, hogy a fideszes képviselők tagjai maradhattak az Európai Parlament legnagyobb politikai csoportjának."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/epp-orban-valasz-kizaras-level.703640.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Végre szorul a hurok Orbánék nyaka körül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.