Orbán Viktor megjegyezte, a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése áll kormánya válságkezelő programjának középpontjában.

A magyar munkaalapú gazdaságra, a munkahelyek megvédésében szerzett magyar tapasztalatokra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök abban a válaszlevélben, melyet az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkárának írt

– közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Luca Visentini a napokban egy nyílt levélben aggodalmát fejezi ki azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyekkel a magyar kormány enyhítené a koronavírus-járvány miatt várható gazdasági károkat.

Orbán Viktor válaszában azt írta:

ritka megtiszteltetés a magyar miniszterelnök számára, hogy levelet kaphat Öntől. A mostani koronavírus-járvány okozta gazdasági bajok indokolják az Ön különleges gesztusát. Örömmel látom, hogy nyomon követi a magyar kormány és a magyar nép koronavírus legyűrése érdekében folytatott erőfeszítéseit.

A miniszterelnök bátorítónak nevezte, hogy ilyen nehéz helyzetben is számíthatnak a szakszervezetek figyelmére. Biztosította a főtitkárt, hogy

meggyőződésünk, szándékaink és céljaink most is egybeesnek.

Orbán Viktor: annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít

Orbán Viktor emlékeztette Luca Visentinit arra, hogy az elmúlt tíz évben Magyarországon – talán egyetlenként Európában – sikerült felépíteni egy munkaalapú gazdaságot.

Mint bizonyára Ön is tudja, ezzel térdre kényszerítettük a munkanélküliséget, amely a mi kormányzásunkat megelőző időszakban jóval meghaladta a tíz százalékot. Ez azt jelenti, hogy a magyar kormány, a mostani válságkezelő intézkedései során bátran támaszkodhat a 2009-es válság idején kialakított politikájának tapasztalataira

– folytatta.

A kormányfő megjegyezte, a magyar tapasztalatokat az elmúlt tíz évben is készek voltak megosztani az érdeklődőkkel.

Leszögezte: a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése áll kormánya válságkezelő programjának középpontjában.

Biztosíthatom Önt, annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít. Együttérzését, szolidaritását és bátorítását a magyar nép nevében köszönöm!

– zárta az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárának írt levelét Orbán Viktor.

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Tamás

(MTI)

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Persze...térdre kényszerítettétek...beleszámoltátok a közmunkásokat,a külföldön dolgozókat a munkavállalók közé...és nem számoltátok bele a munkanélküliek közé aki kiesett az ellátásból!!!...Plusz még fideszes a KSH!!! Így könnyű jó eredményt produkálni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Persze...térdre kényszerítettétek...beleszámoltátok a közmunkásokat,a külföldön dolgozókat a munkavállalók közé...és nem számoltátok bele a munkanélküliek közé aki kiesett az ellátásból!!!...Plusz még fideszes a KSH!!! Így könnyű jó eredményt produkálni!!!
SystemError
Ne ígérgess te populista senkiházi paraszt, ha közben a teljhatalmadat azzal indokoltad, hogy bármi lehet...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Mégis...honnan a patvarból fogsz létrehozni munkahelyeket? Ami most romba dől, az csak lassan fog újra indulni...és addig?
lusta
Aki elveszti a munkáját dolgzohat az államnak havi 50 ezerért. Az állam pedig ezeket a munkákat kiadja gebinbe a nemzet vejkójának, pénztáros Lölőnek és más ner-lovagnak.
Qqberci
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Lesznek új miniszterek, államtitkárok, helyettes seggnyalók...
justhpeter
Eddig is csak ígérgetett és hazudozott. Ehhez kellett a teljhatalom.
Csizmás Kond
Közületek hányatoknak jutott az eszébe hogy a vírust a kodorgók hozták az országba nem a kormány ?
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Qqberci: Nem az állami vízfejről beszéltem. Értük nem aggódom.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: csak te vagy ennyire birka, a kódorgó kormány pribékre gondoltál, meg a csókosaikra? =))
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: csak hogy itt most nem a vírusról van szó, hanem a főnököd újabb orbitális hazugságáról!!!
kokopelli
@justhpeter: A régi mondás szerint: "Az Orbán V. még nem volt soha olyan szegény,hogy ígérni ne tudott volna!"
SystemError
"Orbán Viktor: annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít"

A korlátlan idejű rendeleti felhatalmazásra kb a bármi történhet volt az egyetlen indokuk. Ennek tükrében nem érzem felelős kijelentésnek a fenti kijelentést úgy, hogy még a java el sem kezdődött itthon és a világban.

Ezt úgy hívják, hogy alapok nélküli populista ígérgetés. Mivel üti egymást a kát érvelés is, akkor találja, hogy tudja-e mi lesz a jövőben vagy ahhoz tartja magát, hogy fogalma nincs, hogy mi lesz és pánikból a demokráciára kell rontani. Szerintem egy "egészséges", viselkedni tudó, felelős Európai politikus fejében a kettő között lesz valahol az arány és így próbál kiegyensúlyozott, mindenki számára transzparens döntéseket hozni!
polar450
"Nincs munka nélküli ajándékpénz? Aha, értem én, mindenre felhatalmazott Viktorunk: ez azt jelenti, hogy senkinek semmit, csak Tiborcznak 2 milliárd kikötőre, 2 épület ingyen Mariskának, 29 meg az egyházaknak, dafke újraindítjuk a Liget projektet, no meg gyorsan lezavarunk néhány közbeszerzést Lölönek okosba’. Ja, és megtiltjuk az átoperáltak nemváltását. Azt a mindenit! Egyből hogy megállt ezektől az intézkedésektől a járvány terjedése! Láttátok feleim szümtükkel??
Munka nélkül nincs ajándékpénz? Ne mondd! Miközben minden országban segítenek a munkájukat elvesztőknek, a vállalkozásoknak, nálunk kiáll a focimeccsek luxusgépen repkedő, szerény és puritán szotyisztárja és a képünkbe nyomja, hogy nincs segítség, mert az szerinte igazságtalan lenne. Aki elveszti a munkáját, keressen magának másikat. Nem mondod, Okoska? Hát, sokat segítettél rajtunk, de tényleg.
A hívek meg még mindig azzal érvelnek, hogy bezzeg máshol is van rendeleti kormányzás, mégsem diktatúra. Igen, van. Csakhogy, azokban az országokban rögzítik, hogy mire terjedhet ki (egészségügy, gazdasági mentőcsomagok) és rögzítik(!) annak végső határidejét is. De persze, aki ezt a két „apróságot” nem akarja meghallani és megérteni, annak hiába magyarázunk. A hittel szemben mit érnek az észérvek?
A lényeg, hogy a járvány ideje alatt a lopás és pökhendi kioktatás zavartalanul működik. Ezt ugyanis sokkal könnyebb, mint válságot kezelni, mert ahhoz más dolgokat kellene előtérbe helyezni. Mondjuk az embereket. De nekem néha már az is elég lenne, ha nem lopnának és nem hazudnának."
(Holoda Attila írásából részlet)
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Mit nem hiszel el abból amit mondott ?
peterkelemen
Magyarország egészségügyi rendszere a LEGUTOLSÓ! Európában! Szégyen és gyalázat, hogy hova rohasztotta le Orbán és bűnbadája a magyar egészségügyi rendszert. Orbán parancsára ezidáig több, mint 800 milliárdot herdáltak el sportlétesítményekre és ebben még nincs benne mennyi milliárdot dobtak ki az ablakon falábú focistákra. Európa: Egészségügyi Index országonként 2020 - Íme a lista >>> www.numbeo.com/health-care/rankings_by_country.jsp?title=2020®ion=150
peterkelemen
Már 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg Magyarországon (hivatalos adat, amire még jócskán rá kell számítani!) www.atv.hu/belfold/20200404-mar-85-egeszsegugyi-dolgozo-fertozodott-meg-magyarorszagon
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Nem Gyuri azokra mindig csak ti gondoltok...más hasznos értelem hiányában.
peterkelemen
Ilyenkor látni, hogy folyamatosan hazudtak és hazudnak Orbánék. Ilyen jó, meg olyan jó a magyar gazdaság sőt jobb, mint Németország és stb. Nevetséges és a sok buta birka mindezeket a folyamatos hazudozásokat elhiszi, de nem baj majd amikor éhezni fognak, mert kifogynak a tartalékaikból villámgyorsan megváltozik a gondolkodásuk.
peterkelemen
Ír miniszterelnök helyettes: "Nem teszünk különbséget azok között, akik már elveszítették a munkájukat, és azok között, akik két hét múlva fogják. Mi garantálunk egy bizonyos jövedelemszintet minden ember számára az országban."
www.gov.ie/en/service/be74d3-covid-19-pandemic-unemployment-payment/#rate-of-payment
Jelenleg heti 350 eurót kapnak mindaddig amíg tart a koronavírursra kihirdetett vezélyhelyzet. Ez havonta 1400 euró (többb, mint havi félmillió forint!). Erre még kérhetőek egyéb kiegészítések is.
kereső
Nem azon kéne inkább "agyalni", hogy megmaradjanak a meglévő munkahelyek?, minthogy a nulláról indulni. És mi lesz azokkal az emberekkel, akik most veszitik el a munkájukat- mert a kormány érzéketlen dilettáns fatuskók gyülekezete. A három hónap munkanélküli ellátás az semmi, ( nem segély!!!,hanem előre járulékkal megfizetett ellátás), nem kéne azon dolgozni, hogy az állam segitse a vállalkozásokat a munkahelyek megtartásában?
A felsoorolt "gazdasági" intézkedések - csak a bevétel megszerzésére hajtó rekvilálásások- ennek a pénznek a felhasználása pontosan ilyen beszámolót igényelne. Mert a bankok költségnövekedééseit is a lakosság fogja megfizetni, a helyi önkormányzat adóbevételeinek elvétele a helyi lakosságot súlytja. A kormány mi a lófaxt vállal be? - Talán le kéne állitani a Tao kedvezményeket, az egyházak támogatását, és a határon túliakét is. Meg be kéne fejezni az ország vagyonának szétosztását.És meg kéne szabadulni ajó néhány álomtitkártól, kormánybiztostól- meg tanácsadó cégtól. Nem kéne tovább pénzelni habony média birodalmát, a köznek csúfolt ujságokat tv-t, rádiót. Érjék be kevesebbel, ha már "arányos" közteherviselésről zengezik a kormány. Kezdje magán a csökkentésekekt- fizetésben, létszámban- de egyenlőre csak a más faxával verik a csalánt.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: hát...pl...eddig ti egy normális munkahelyet nem teremtettetek a 10 év alatt.../a közmunka nem az/..és most sem fogtok,
RonaGyuri
@Csizmás Kond: pedig a fertőzések zöme hozzájuk tartozik! =))
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Én nem az biztos, de mit tudsz te a normalitásról Pali ha folyton ilyen marhaságokat állítasz ?
kereső
@Pálinkás Pál: Dehogynem- annak az egy millió magyarnak aki "valahol" Európa másik szegletében teremtett magának és családjának egzisztenciát.
Zsopiale
Hát persze viktorka boborjánka, te pl az életfogytig fegyházban fogsz szorgosan szalagon dolgozni... néha tarthatsz szünetet, akkor lehajolsz a szappanért és jönnek a gigantikus gorillák mögéd... XD
Aki Én
@Csizmás Kond: Milyen kódorgók, te zombi? Azok, akik síeltek az olaszoknál, osztrákoknál, vagy a beengedett kínaiak ezrei?
A kormány-vírus meg 10 éve van rajtunk.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: ok...gyorsan sorolj fel itt néhány munkahelyet ,amit a fidesz hozott létre.!!
Oposit
Amúgy ez már egy megint hangzatos jelmondat. Nem lehet majd az igazi tényeket megismerni és elszámoltatni sem lehet utána, mert akármennyit mond, annyival fog dicsekedni a birkái meg bólogatnak.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: miért kéne az neked ?...amúgy ahányat nem tudom de amit az a közmunka amit biztosan ők hoztak létre.
és ha már itt tartunk arra is azért volt szükség mert gyurcsányék tönkretették az előzőeket, eladták ...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: na ne viccelj...a közmunkának semmi gazdasági haszna nem volt...csak kozmetikázta a statisztikát...és ezt te is nagyon jól tudod...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...most miért kavarod a gazdasági haszonnal ?,,,azt kérdezted mit hozott létre nem azt hogy mekkora hasznot hozoztt...amúgyis azt mondták, hogy ANNYI MUNKAHELYET FOGNAK LÉTREHOZNI AHÁNYAT A VÍRUS ELPUSZTÍTOTT...namármost ezen kéne filózni ha értenéd mit is jelent ez.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: persze hogy értelek,hisz az új ötlet hogy az egyetemisták meg a vendéglátósok menjenek éhbérért földet túrni a fidesz-farmokra...elvégre az is munka ,igazad van...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: egyetemistaként ne dolgozzon...vendéglátósként meg számolja a jattot amit félretett...és ne a fidesz farmra enjen ami az is lehet csak a te agyad szüleménye hanem dolgozzon otthon ha van kertje ha nem béreljen és ne sírjon hogy nincs amit csináljon.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Nézd Pali, aki akar dolgozni az talál megoldást, aki nem akar az meg mindig talál kifogást...ezért vitázni pedig nincs értelme.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: úgy érzem nem vitatkozunk...legalább is nem komolyan...de egy dologban biztos vagyok,ha ez sokáig tart így, a helyzet csúnyán eldurvulhat...az embereknek kezd tele lenni a púpja a bezártsággal...csak be kell menni egy áruházba ,és figyelni miről beszélnek...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma 16:08; Spontán privatizáció 1987–1990 között, zajlott, aminek során az állami vagyon meghatározó része került mélyen áron alul a pártállami elit vagy külföldi befektetők kezébe. Azok a bizonyos fejlődést segítő "kormányhoz toleráns tőkések" ( Pénztáros Lőrinc és társai ) jobb helyeken előbb lettek tőkések, utána kormányhoz toleránsak. Nem fordítva. Nos ha nem NER-szemüvegén keresztül nézzük a tényeket, az azért eléggé nyilvánvaló, hogy az állami tulajdon nem 'került' sehova véletlenül, hanem ELADTÁK, nem kevés csúszópénzek fejében...
Mese a Mátrai Erőműről. Ez elment az erőműre vadászi és megszerezte...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/88240513_135122111363758_6806591843451535360_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=meP2VovZksIAX_jm_eP&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=9538ca4739b4baa872d24eed61482bb4&oe=5EA4DADB
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p960x960/91281301_10157851540921405_6907990347658297344_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=SxB96vaYGsQAX9Kh00f&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&_nc_tp=6&oh=30e60da408b52cad492490ed6799faeb&oe=5EACFC82
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/81813336_704566843283385_2653834200272076800_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_ohc=t5smGxiVkcoAQlD1SgCHqaCiuKqvgBKDBgVSarq3FZ9YyaVa7bKfxHfuQ&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&_nc_tp=1&oh=55be9b403d92614a98ca782cd9f47382&oe=5E913434
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, te most sem vagy tisztában bizonyos dolgokkal...miaz hogy elege lesz valakinek a bezártságból ? kiafaszom okozta mindezt ?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Tudom vazzee..Gyurcsány is akkortól milliomos...
Nessy
És milyen munkahelyekre gondol bölcs miniszterelnökünk? Amikor a nagy gyárak, üzemek leálltak, a kis vállalkozások egyre többen húzzák le a rolót,
A kereskedelem sem kívánja bővíteni a létszámát. Érdeklődve várom majd az elképzeléseit! Azért írtam egyes számban az "elképzeléseit", mert értelmes javaslatot nem igazán hallgat meg, különösen most, hogy övé az ország, övé a hatalom ha nem is mindörökké, de hosszú időre, melynek a végét ő szabja meg!
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: látom nem érted...tök mindegy hogy mi okozza...az emberek kezdenek idegesebbek lenni...főleg látják ,az összes szomszéd országban segítik őket,itt meg ha kirúgnak,keress magadnak gyorsan új állást!!!
Nessy
@Pálinkás Pál: Nem érdemes vitázni! Ha egyszer a párt és a kormány azt mondja van munkahely, és keressen magának, aki munka nélkül maradt, akkor van munkahely! Címlistát ne kérj, mert arról fogalmuk nincs, hogy mi történik a való életben! Az ő köreikben ez a probléma nem létezik, akkor nincs is! A többi ország körülöttünk nem ismeri a "munkalapú társadalmat"! Legalább is ezt az unortodox, illiberális katyvaszt nem! Feltételezem, nem is igazán akarják!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ..látják vagy olvassák a pletyókat ?...
Nyírfa
Az értelmesek minden lényegeset elmondtak, két dolgot fűzök csak hozzá, mindkettő személyes:

1. Voltam a piacon, megmérték a hőmérsékletemet, ami 35.5 fokot mutatott, de a homlokomon, szóval, nem hűltem ki. De jó.
2. Látni akarom a bukásukat, a megszégyenült elkullogásukat. Ez a legkevesebb, ami jár nekünk - de nem az egyetlen.
flex
És addig mi lesz a máról hónapra élőkkel, akik dolgozói szegénységben élnek gyalázatosan kevés fizetésből, folyamatosan emelkedő árak mellett? Mi lesz velük és a családjukkal a jövő hónapban, a két, három, vagy akár hat hónap múlva?
Egy szó ugrott be most: embertelenség
Egy másik is beugrott: irgalmatlanság

Persze a sajátjait, akik a seggében vannak, még most is tömi pénzzel.
Már szinte belefulladnak a pénzbe, de még kell nekik, mert ezeknek semennyi nem elég. Ezeknek a Mammon az istenük, bármit is hadoválnak a kereszténységről.

"Jézus úgy beszél a Mammonról, mint valami személyről, démoni hatalomról, melynek szolgálata Isten szolgálatával ellenkezik" - Ooops!
flex
Pontosítanék - a fideszes gyökerek, de főleg durbincs kedvéért -, ha esetleg nem lettem volna teljesen érthető.

Valójában azokra az állásukat vesztett emberekre gondoltam, akik eddig is kevés pénzért dolgoztak, éltek máról hónapra, ezért, vagy semennyi vagy csak nagyon kevés tartalékuk van, amivel képtelenség hónapokig kihúzni.

Azoknak, akik meg örülnek, hogy többet keresnek mint négy -, nyolc -, tíz éve, azt üzenem, hogy óriási tévedésben vannak, Orbán képességeit illetően!
Mert ha normális vezetése lett volna enne az országnak tíz éven keresztül, most SOKKAL többet keresnének, és szabadabban, boldogabban élhetnének!
Ehelyett az EU-s fizetések, nyugdíjak töredékét kapják, és csak acsarkodnak, gyűlölködnek, és szélmalomharcot vívnak mindennel és mindenkivel - de legfőképpen magukkal (kognitív disszonancia).
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Ha még mongyuk nem ilyen idétlen kölyökalkotáspkkal próbálkoznál villigni, akár valamely színten értékelni is lehetne a tehetségede,t de ezek a primitív mutatványok már akkor is gyatrának számítottak amikor kitalálták...
kereső
Felfüggesztette már a kormány a "közteherviselés" jegyében az atlétikai vb. stadionépitését, a foci akadémiák épitését, a tao pénzek eltéritéséét, az egyházak állami támogatását, a kikötő épitésre...etc. adott milliárdokat, az ingyen vagyon juttatásokat "köz" alapitványok és az egyház részére? Na majd, ha ez is benne lesz a legújabb "akciótervben" akkor "hiszek" a közteher viselésben. Mert egyenlőre a kormány csak az én zsebemben nyúlkál. Az élelmiszer árak a multik megadóztatása nélkül is az egekben vannak. Mi lesz akkor, ha még külön adót is fizetniük kell? Belegondolt már ebbe az aki most teljes mellszélességgel támogatja a kormány intézkedéseit.
Macskaszem
@Csizmás Kond: Nem véletlen mondják, hogy akinek nincs humora, az mindenre képes. Ezért lettél fideszköcsög, mert a humort se érted, meg azt se, hogy mért mondják, hogy a kúrmányod semmirekellő hazaáruló, mocsok geci alakulat.
ómió
Akkor a "kölcsönbül segíjezés" efftársi szisztémája továbbra se...?
Csizmás Kond
@Macskaszem: Hogy ki milyen köcsög arról fölösleges vitázni, mert a beírás mindent elmond, és az hogy te, ti, a baloldaliak, ellenzékiek csak köcsögözve, szarakodva, köpködve, gecizve, tudjátok kifejezni a mondanivalótokat az sokat megmagyaráz.
Lepényleső
Nem volna pontosabb megfogalmazás ha így lenne; annyi munkahelyt fogunk létrehozni mint amennyit hagytunk
a korona vírusnak tönkretenni?
namihami
Hol és milyet?
Azok is rohamosan fogynak, amelyek eddig voltak. Honnan lenne új?
Talán az utcákon fognak dolgozni, csíkos mellénykében, kis nyírfaseprűikkel? Vagy ismét lesznek villamoskalauzok? Persze, ahhoz már feltétel lesz a diploma...
verőce21
Csak az eddig elveszett munkahelyeket, vállalkozásokat, stb., nem lehet hat évnél hamarább helyrehozni! És még az elején tartunk a válságnak...
De lehet ugyanannyit újrateremteni, csak azt biztosan nem vállalja másik párt az országban. Ez is a Fideszre marad! Mint minden más, ami értékteremtés. Újabb minimum hat év kormányon...!
A lipsiknek csak a kész kellene, teli kassza és az azonnali elkölthető készpénz! pl. IMF-hitel...("úgy tettünk, mintha kormányoztunk volna...")!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.