Orbán Viktor megjegyezte, a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése áll kormánya válságkezelő programjának középpontjában.

A magyar munkaalapú gazdaságra, a munkahelyek megvédésében szerzett magyar tapasztalatokra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök abban a válaszlevélben, melyet az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkárának írt

– közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Luca Visentini a napokban egy nyílt levélben aggodalmát fejezi ki azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyekkel a magyar kormány enyhítené a koronavírus-járvány miatt várható gazdasági károkat.

Orbán Viktor válaszában azt írta:

ritka megtiszteltetés a magyar miniszterelnök számára, hogy levelet kaphat Öntől. A mostani koronavírus-járvány okozta gazdasági bajok indokolják az Ön különleges gesztusát. Örömmel látom, hogy nyomon követi a magyar kormány és a magyar nép koronavírus legyűrése érdekében folytatott erőfeszítéseit.

A miniszterelnök bátorítónak nevezte, hogy ilyen nehéz helyzetben is számíthatnak a szakszervezetek figyelmére. Biztosította a főtitkárt, hogy

meggyőződésünk, szándékaink és céljaink most is egybeesnek.

Orbán Viktor: annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít

Orbán Viktor emlékeztette Luca Visentinit arra, hogy az elmúlt tíz évben Magyarországon – talán egyetlenként Európában – sikerült felépíteni egy munkaalapú gazdaságot.

Mint bizonyára Ön is tudja, ezzel térdre kényszerítettük a munkanélküliséget, amely a mi kormányzásunkat megelőző időszakban jóval meghaladta a tíz százalékot. Ez azt jelenti, hogy a magyar kormány, a mostani válságkezelő intézkedései során bátran támaszkodhat a 2009-es válság idején kialakított politikájának tapasztalataira

– folytatta.

A kormányfő megjegyezte, a magyar tapasztalatokat az elmúlt tíz évben is készek voltak megosztani az érdeklődőkkel.

Leszögezte: a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése áll kormánya válságkezelő programjának középpontjában.

Biztosíthatom Önt, annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít. Együttérzését, szolidaritását és bátorítását a magyar nép nevében köszönöm!

– zárta az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárának írt levelét Orbán Viktor.

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Tamás

(MTI)

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Persze...térdre kényszerítettétek...beleszámoltátok a közmunkásokat,a külföldön dolgozókat a munkavállalók közé...és nem számoltátok bele a munkanélküliek közé aki kiesett az ellátásból!!!...Plusz még fideszes a KSH!!! Így könnyű jó eredményt produkálni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Macskaszem: Hogy ki milyen köcsög arról fölösleges vitázni, mert a beírás mindent elmond, és az hogy te, ti, a baloldaliak, ellenzékiek csak köcsögözve, szarakodva, köpködve, gecizve, tudjátok kifejezni a mondanivalótokat az sokat megmagyaráz.
Lepényleső
Nem volna pontosabb megfogalmazás ha így lenne; annyi munkahelyt fogunk létrehozni mint amennyit hagytunk
a korona vírusnak tönkretenni?
namihami
Hol és milyet?
Azok is rohamosan fogynak, amelyek eddig voltak. Honnan lenne új?
Talán az utcákon fognak dolgozni, csíkos mellénykében, kis nyírfaseprűikkel? Vagy ismét lesznek villamoskalauzok? Persze, ahhoz már feltétel lesz a diploma...
verőce21
Csak az eddig elveszett munkahelyeket, vállalkozásokat, stb., nem lehet hat évnél hamarább helyrehozni! És még az elején tartunk a válságnak...
De lehet ugyanannyit újrateremteni, csak azt biztosan nem vállalja másik párt az országban. Ez is a Fideszre marad! Mint minden más, ami értékteremtés. Újabb minimum hat év kormányon...!
A lipsiknek csak a kész kellene, teli kassza és az azonnali elkölthető készpénz! pl. IMF-hitel...("úgy tettünk, mintha kormányoztunk volna...")!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.