Húsz pontból álló átfogó gazdasági és szociális javaslatcsomagot jelentett be a DK elnöke. Húsz pontból álló átfogó gazdasági és szociális javaslatcsomagot jelentett be a DK elnöke. Gyurcsány szerint a 3000 milliárdos csomag elég arra, hogy pótolja a kieső fizetéseket, megmentse a kisvállalkozásokat és segítse a nyugdíjasokat. Íme, a pontok: 1. A legsürgetőbb feladat a munkahelyek megmentése, a kieső bérek, jövedelmek pótlása. Javasoljuk, hogy mindazok számára, akik a veszélyhelyzet kihirdetése óta elveszítették az állásukat, vagy azóta fizetés nélküli szabadságon vannak, a kormány korábbi bérük 80 százalékának megfelelő keresetpótló támogatást fizessen. A támogatás felső határát a nemzetgazdasági átlagkereset másfélszereséhez kell igazítani. 2. A járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt állásidőre az állami és önkormányzati közszolgálatban, intézményekben, valamint a köztulajdonban lévő cégekben dolgozók a teljes alapbérüket megkapják. Ahol a...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Már megint az a bizonyos alapjövedelem, csak bújtatva, Lári-Feri módra.
Kapsz százezret de ne csinálj semmit...
vacsi
Felénk erre mondják, hogy: más f@szával veri a csalánt!
verőce21
Röhögi saját magát ez a bolsevik ribanc is!
Kunhalmi Géniusz Ágika szerint egy globális katasztrófa alatt jó ötlet lenne a vállalatokra nagyobb terheket rakni.
Ez igen, ez már Sztálin elvtárs szint.
verőce21
Ágikát aztán nem állítja meg semmi, ...csak egy lengőajtó...!
Csizmás Kond
első pont...a munkahelyek megmentése
csak a lényeg...aki kiesik amunkából az kapjon segély...és mi lesz a munkahelyével, mert azt akarja megmenteni ?
..ez a feri egyre zavarodottabb.
Pálinkás Pál
@verőce21: És a sok patkány fideszes,aki nem százezret kap és nem csinál semmit??? azokkal mi van???
kereső
@Zsopiale: Miért, orbán honnan lop?? Abban nincsen semmi ami a tényleges munkahelyek megvédését szolgálná. Azt amit mma GG belengetett, mind csak "védekezési" pénz- tartok tőle, hogy egy-egy szájmaszk majd csiilliárd áron lesz megszámitva. Úgy lesz ez is, mint a szépen szóló csilliárba kerülő kerités.
kereső
@vacsi: Mond csak orbán mit csinál? A sajátjával veri?Arányos közteherviselést óbégat- és közben sarcol. Nem ám a propaganda, az egyház, meg a kikötő épités. Nem. önkormányzati adót vesz el, olvasd már el, mit mondanak- azután mond azt , amit monódtál.
kereső
Budaörs polgármestere:
WITTINGHOFF TAMÁS:

A mai bejelentés szerint nem, hogy nem veszik figyelembe, hogy az az adó, ami miatt Budaörstől törvénytelenül, szolidaritás címén, havi 200 milliós nagyságrendű pénzt vonnak el, az a pénz nincs, hisz a cégek mennek tönkre, adót alig tudnak majd fizetni, de további "szolidaritásként" a gépjárműadó önkormányzati részét is elvonja az állam. Ez további több, mint 170 millió.
A MKIK-ból kiszivárgott terv szerint pedig kedden a gazdaság megmentő terv szerint a gazdálkodóknak nem kell helyi adót fizetniük...
Az állam pedig, ugyan védelmi többlet feladatokat ad, forrást hozzá egy fillért se.
Budaörs tehát idén elveszíti összes bevételét.
Megnyugtató, hogy eközben családtagok, haverok, üzletfelek milliárdokat kapnak a kormánytól turisztikai magán beruházásaikhoz!

Na akkor ki is veri más fxával a csalánt- @vacsi???
Arról nem is szólva, hogy továbbra is épülnek a milliárdokat felemésztő fociakadémiák- csak a szombathelyi hat milliárdba kerül ( most!!!),...
Zsopiale
@kereső: Na jó de hatalombitorló náci diktátorként jóval könnyebb lopni, mint közutálat tárgyát képező törekvő párt elnökeként... vagy netán saját és egyéb ballib magánvagyonokhoz nyúlna? A korábbi zsákmányhoz?
CsipkeRózsa
Az a 3 000 milliárd ismerős szám, ha az még megvolna, akkor már egyből rendben lenne a Gyurcsány-terv.

Egyébként, anélkül is megvalósítható, ha felesleges elképzeléseiről lemondana a kormány(Orbán).
Pl.: ne most hosszabbítson játékvasutat!
lampa laz
Orbánc megint kitalálta, h kiket kell megsarcolni, a bankokat meg a multi kereskedelmet... ismerős ez nekünk, hiszen megint velünk fizettet meg mindent, mert a bankok is meg a kereskedelem is ránk fogja tolni a sarcpénzt. Ezzel szembe Feri egészen másképp kezelné mindezt. Talán nem ártana a tolvajoknak ebből is lopkodni -nemcsak az adónkból- néhány értelmes és kivitelezhető ötletet. Kezdhette volna a saját, a bábjancsi k.elnök, a miniszterei, a csillagszám mennyiségü államtitkár meg azok helyettesei, meg a tanácsadók, meg a gombnyomogató majmok, stb. 50%-os fizetéscsökkentésével is. Szép summát tenne ki az, többet meg nem is érdemelnek. De leginkább az ellopott pénzünket kellene visszarakni a kasszába, sarcolás helyett.
kereső
@Zsopiale: Ne csináld már! Gyurcsány melyik rokona lett két év alatt a 100 legazdagabb magyar egyike-előkelő helyen 33.
Melyik gyermekkori szomszédja lett 6 év alatt gazdagabb, mint az angol királynő? Persze volt "nokiás doboz" ( a méretét ismerve, nem tudom hogyan fért bele húsz milla,,???), de nem 780 milliárdos stadion épités- helyette 700 km autópálya, a focisták nem közpénzből éltek- nagyon jól ( a leggyengébb fizetés az 1,5 milla/hó), nem épült kisvasút a kötcsei kúriához. Ja, és Gyurcsány nincs az első százban a vagyonával. Ami meg a hozzájárulást illeti- szeretném kérni széles gábort, parragh lászlót, csányi sándort, leisztinger tamást, puch lászlót- hogy nyissák meg az adakozó pénztárcájukat. És természetesen Tiborcz Istvánt, és mészárost, meg kósát...
kereső
És , ha már ki fizeti a révészt- ne legyenek kétségek- mi.Mindannyian- kivéve a gyevieket: az ukrán nyugdijasokat- évi 15 milliárd Ft, az erdélyi nemzettestvéreket, az egyházakat, és természetesen az új arisztokráciát.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Nahát! Ez pont annyi, mint az ellopott magánnyugdíj! Ezek szerint megvan! :D :D :D Remek...skkor számoljunk...25 éve eltelt kamatos kamattal az annyi mint... na mivan?
Zsopiale
@kereső: Szóval nem mondtam, hogy annyit loptak mint ez a náci hazaáruló rablógyilkos NER-SSevik patkányfalka... de azért loptak jó bőven, sőt ugyebár, még a kimentett bolsi zsákmány nem csekély maradványai is ott voltak nekik... szóval azért nehogymár sajnáljuk őket... Miből milliárdos Fletó? A szép arca miatt? Nyilván szarbángeci és maffiája 14 év alatt 10000-szer annyit rabolt, mint a posztbolsik 12 évig tették, főleg hogy nem is akartak ennyire aljas emberellenes pofátlan náci módon rabolni... a náci hazaáruló szarbángeci maffia eleve a teljes magyar földvagyont elrabolta... bolha és elefánt nyilván, de az nyilvánvaló hogy ők is loptak csaltak ahol csak tudtak... pont ezért köszönt le többek közt Medgyessy...
kereső
@Zsopiale: Azért egy rohadt nagy különbség van a vagyon gyarapodást illetően. Gyurcsány milliárdosként tért vissza a politikába 2000-ben, orbán mmeg soha semmi mást nem csinált életében, mint politikus volt. Az hogy nem az ő nevén van a vagyon- az egy dolog- de van a felesége nevén több száz hektár föld, az apja, testvére nevén a bányák- kérdezem mibű??
Akiket felsoroltam nem véletlen volt- mindannyian a gengszterváltáskor alapozták meg a vagyonukat- néhányan tönkre téve azt amit megszereztek, és politikai pályára léptek(parragh- a semmit érő kamara elnöke most is)- mások meg tovább fejlesztve az uzsorát gazdagodtak .Medgyesy azért köszönt le, mert az szdsz bizalmatlansági inditványt készitett elő, és azt megelőzendően távozott. Csak, hogy megjegyezzem- Gyurcsány kicsinálásában is vastagon benne voltak.Ja, és még egy -Gyurcsányt az mszp megyei elnökei emelték trónra anno puchék ellenében ( nagyobb hatalmuk volt, mint az elnökségnek-választmánynak).
Zsopiale
@kereső: 2000-ben még szarbángeci trónolt és rabolt... Fletó vagyona szerinted abból van, hogy mekkora zseni? Mert köztudott hogy nem, hanem a bolsi maradványvagyonból kapott, Apró villa Apró hozomány ugyebár (többek közt)... azt tudta úgy forgatni ahogy az arrogántotya, hogy államilag fedezett ingatlanmutyikat csinált... ő is és az arrogángeci is nulláról lett ebből milliárdos 30-as éveiben, bár szerintem 2000-ben még kizárt hogy milliárdos volt, max fél-egy milliárdocskája lehetett, de ezt úgysem tudhatjuk... A fura az, hogy 2000-et említed, amikor még szarbángeci tombolt... aztán a bizonyos átkos 8 év alatt is jó bőven fosztogattak tovább szarbángeciék is szinte zavartalanul és építgették hazaáruló nemzetközi maffia-kapcsolatocskáikat... ebből is látszik, hogy igencsak sejthető a szarbán-fletó háttérpaktum... csak úgy a lopni és lopni hagyni népi bölcsesség jegyében... de persze ez csak feltevés... szóval mégha a posztbolsik kevesebbet is loptak, mégis egyik kutya másik eb, mert az is túl sok amit ők loptak, sőt 1 forint is túl sok, amit a nép kárára lop a hatalom...
verőce21
@Pálinkás Pál: (16:11) Kikre gondolsz, csak nem azokra, akik helytállanak a járvány elleni védekezésben?
verőce21
Lári-Feriék 2008-ban már megmutatták, hogyan kezelnék a válságot: megszorításokkal, adóemelésekkel, bércsökkentéssel és IMF-hitellel.
polar450
@verőce21: Szenvedj! Amikor a gazdidból kitör a tudatalatti valóság!

Abból az Orbán Viktor-interjúból, amelyet a Frankfurter Allgemeine Zeitung közölt, feketén-fehéren kiderül, hogy a Bajnai-kormány munkájával kapcsolatos fideszes állításokból az ég világon semmi nem volt igaz..., hacsak a magyar miniszterelnök nem hazudott a tekintélyes német napilapnak, amely lehetőséget azonban az ismert okok miatt el kell vetnünk.
„A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymás utáni kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egyhavi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességükben többet tesznek ki, mint amire bármely európai ország vállalkozott – mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen.” No, már most, normál viszonyok közepette az az eszmefuttatás a kutyát nem érdekelné, végtére is a világ legtermészetesebb dolga, ha egy kormányfő elismeréssel szól az elődje tevékenységéről, ám idehaza, ahol az ellenzék 13 hónapon keresztül pillanatnyi szünet nélkül ócsárolta a válságkezelésre vállalkozó Bajnai Gordonékat, elég furcsán csengenek Orbán Vitor szavai.
Mert hiszen miket is hallottunk a mai kormánypárt tagjaitól a 2009. április 20. és 2010. május 29. között működő Bajnai-kabinetről? Hát, például azt, hogy egy bábkormány, amelyet a háttérből továbbra is Gyurcsány Ferenc irányít, hogy nem kezeli, hanem csak tovább mélyíti az múgy is rendkívül súlyos pénzügyi-gazdasági válságot, hogy családellenes politikát folytat, hogy szétveri az egészségügyet, hogy értékelésként egy jókora 1-est kell beírni a bizonyítványukba, és így tovább, és így tovább, és így tovább. De nyugodtan idézhetném akár Orbán Viktor jobbkezét, Szijjártó Pétert is (ja, elnézést, ez a kitüntető cím már Matolcsy Györgyé), aki nem csupán azt mondta, hogy a...
verőce21
Böszméék 4-szeresére emelték a gáz és villanyárakat.

-Stagnált a nyugdíj.
-Meg akarták adóztatni a nyugdíjat
-Meg akarták adóztatni a családi pótlékot
-Be akarták vezetni az általános ingatlanadót; az ingatlan aktuális forgalmi értékének évi 2%-át kellett volna fizetni. Egy 50 nm-es panel akkor 11 millió volt. Az évi 220.000.-Ft, havi 18.000.-Ft-jával.

– Százezreknek fizettek ingyen segílykét.

-Dúlt az “öregezés”; Kuncze rászabadította az idősekre a cigányghordákat, “megélhetési bűnözésnek” definiálva, 20 ezer Ft értékig szabad zabrálást engedve.
verőce21
@polar450: Fenti neked, "bele a pofádba"!
Rockxy
hátmán a fletó zsebbe nyúlna, ha hagynák neki.
de kiébe?
polar450
@verőce21: - Ó, te szellemi roki, az "akarták meg az "akarták" meg az "akarták" a nulla véleményt takarják!
- 1526-ból még nem hoztál semmit picinyem, mennyi volt az Euró Gy. alatt?
- Mos is van gazdasági világválság?
- nem szégyelled magad, 11 év elteltével is a tatárokra és a törökökre mutogatsz?
- Mit monditt a gazdád 2010. novemberében a FAZ-nak adott nyilatkozatában a Gy-Bajnai kormányról?
"Na ugye" csak kínlódsz, kapirgálsz, izzadva keresed a támaszod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.