Online sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter "Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány?" címmel.

Eddig 85 egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust Magyarországon
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A tájékoztatón Gulyás többek között arról beszélt, hogy honnan vonja el a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges forrásokat. 

Szóba került az is, hogy a védőnők és egészségügyi szakdolgozók

20 százalékos novemberi béremelését biztosítani fogják a pénteken bejelentett, minden egészségügyi dolgozónak járó bruttó 500 ezer forintos – várhatóan nyár eleji, június-júliusi – juttatás mellett.

Gulyás Gergely arra a felvetésre, hogy elrendelik-e a kötelező maszkviselést közterületen, és ha igen, mikor, azt mondta: ezekben az ügyekben az operatív törzs hoz döntést, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak, illetve magyar virológus szakemberek véleményének a figyelembe vételével. Eddig ilyen javaslat nem volt – jelezte a miniszter.

Eddig 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal

- közölte egy kérdésre válaszolva.

Azt is elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök nem tervez külföldi programot, ami lett volna, lemondta, az európai tanácsi ülések pedig videokonferencián zajlanak.

Hozzátette: a miniszterelnök minden energiáját a védekezésre fordítja. Elmondta, a kormányfő ugyanúgy védekezik a fertőzés ellen, mint bárki más, ám nála nagyobb a fertőzés kockázata, mert hivatalánál fogva sok emberrel találkozik.

A miniszterelnök jó egészségnek örvend

- jegyezte meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nyilván nem volt ott időben és megfelelő a védőfelszerelés. Csak a pofázás megy a kormány részéről.
csipetke
A kormányinfó azzal a címmel,hogy "Mit miért tesz a kormány?",teljesen értelmetlen.Helyesebb lenne,ha az lenne a cím,hogy Mit miért nem tesz a kormány?És miért ilyen későn?
@Horizont: Ez abszolut így van.Ha legalább az eü--sök kaptak volna időben normális védőfelszerelést,nem dől ki ennyi eü-s.Pedig azt sejtem,hogy ez még csak a legeleje a dolognak,és mire tetőzik a járvány,nem lesz aki ellássa az embereket
tudode
Őfélesége tett/tesz magasról, az a lényeg, hogy falusi gyerök fölgyütt Pöstre, megragadta az ország almáját, aztán hasonlóan az ország térkövezéséhez, az Orbán-klán gazdagodásának gondja mellett rászánta magát
.
---- Orbán: Minden kórházi kórtermet, minden várótermet fel kell újítanunk
.
index.hu/belfold/2020/01/09/orban_orbaninfo_eu_korhazak_felujitas_korterem/
.
Annak ellenére, hogy Kínában már aratott a koronavírus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.