A magyar kormány a koronavírus fenyegetése közepette – a rendkívüli helyzetben – is saját hatalmát igyekszik erősíteni. Eközben azonban egy szót sem ejtenek a legelesettebbekről, a társadalom perifériájára szorult emberekről, akiket a vírus ugyanúgy – sőt talán még fokozottabban – érinthet, mint a többi embert. Ezt persze az elmúlt években már megszokhattuk a Fidesztől. A magyar illiberalizmusban, illetve a szerintük erősödő kereszténydemokráciában aligha mutatnak jól a magyar gettótelepeken generációk óta mélyszegénységben élők, főleg ha még a kisebbséghez is tartoznak.

(Forrás: 168 óra)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A kormány élén orbánnal és a keresztényi fedesz-kdnp-nek ez a családpolitika!!!?? Csak a saját családjuk, de az mindenek felett!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A kormány élén orbánnal és a keresztényi fedesz-kdnp-nek ez a családpolitika!!!?? Csak a saját családjuk, de az mindenek felett!!!
Pálinkás Pál
ÓÓÓÓ...hát el ne sírjam magam a cigók miatt...majd ha közülük legalább 1 % valami hasznot hajt a társadalomnak,akkor talán gondolkodok rajta!!!
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Szerintem az1 %-nál többen vannak közülük, akik hasznot hajtanak. A tömegesen közmunkát végzők is hasznot hajtanak. Teremtsenek nekik valódi munkahelyeket, ez is a kormány feladata lenne.
Egyébként, akárkikről legyen szó, nem lehet hagyni őket éhen halni.
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: Láttál te már közmunkásokat...félrészegen,lapáton támaszkodva??? mert ez volt a jellemző...
Nessy
@CsipkeRózsa: Ezek a fidesz féle "keresztény gyökerek"! Ha a Szent család ide tévedne, kapásból karanténba zárnák őket! Természetesen ellátás nélkül!
Nessy
@Pálinkás Pál: Sőt echte "magyar" munkásokat is láttam a nyáron távhő csövek cseréje közben! Egy lapátolt, hárman nézték! Két óra múlva dettó, csak most másik lapátolt, és az előző nézte a többiekkel. De láttam tisztességesen dolgozókat is.
Pálinkás Pál
@Nessy: az a ritkább...és lássuk be a közmunka egy szociális segély volt nulla haszonnal,orbán szivatása...sőt...a közmunka infrastruktúrájának megteremtése szerintem többe volt mint ami hasznot hozott...de persze a börtön sem nyereséges...8000 Ft /nap rabtartás...főleg ha mondjuk 2000 Forintjával ülöd le a bírságot napointa!!
Nessy
@Pálinkás Pál: De itt most sok ezer család nem közmunkás volt, akiknek megszűnt a munkahelye, és jövedelem nélkül maradtak! Ők nem segélyből éltek! Őket ugyanúgy cserben hagyja a családbarát keresztény kormány! Hogy most kiket, miket támogat a járvány égisze alatt, , az önmagáért beszél.
Pálinkás Pál
@Nessy: ez igaz...plusz még kb 4000 embert kirúgnak naponta...de tudod mit mondok...megérdemeltük...ha emlékszel 18-ban választások előtt mondtam,egy törpe cézár ellen nem lehet becsületesen nyerni...de a drágalátós ellenzékünk oda meg vissza volt a demokratikus eszmékért...,itt az eredménye...orbánt ,csak orbáni módszerekkel lehetett volna legyőzni,átgázolni rajta...erre szerintem fletó lett volna képes, de ő nem volt nyerő a műellenzéki lmp-nek...meg a vona vezette mini fidesznek!!!
Nessy
@Pálinkás Pál: Ebben egyetértek veled! Jelenleg miből áll a kormány védekezési elképzelése?? Külön adók. elvonások, zéró támogatás ott, ahol szükség lenne rá, és plusz támogatás a haveroknak, egyházaknak, sportnak, propagandának! A külön adókat mindannyian fizetni fogjuk!!!
Finoman fogalmazva a mi kacsónkkal szedi a csalánt a kormány, és ezért még hálát, tiszteletet, Brüsszeltől több pénzt vár! Amit most kívánnék nekik, azt nem írom le!
Eriksson
@Nessy: Bocsánat, hogy beleszólok. Sem az uniónak, sem a magyar államnak nincs jövedelme. Csak annyiból tudnak gazdálkodni, amennyi az adókból befolyik.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Eriksson: Állj, állj! Kivétel nélkül mindenütt segítenek az állampolgároknak, PÉNZZEL! Egyedül itt van MEGSZORÍTÁS, válság idején. Szerinted hol normális ez? Pakolják ki a milliárdodok csak egy részét annak, amit összeharácsoltak és mindenkinek jut annyi, hogy átvészelje ezt az időszakot.
Eriksson
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Pénzt csak úgy lehet adni, ha valakitől elveszik.
Az más dolog, hogyha a népnek nem lesz pénze, bedől a gazdaság. Ha nincs kereslet, nem kell termelés sem. Az lesz az igazi csőd.
Nessy
@Eriksson: Ez így igaz! De a felhasználást a kormány határozza meg állami szinten! Abba nekünk már nincs beleszólásunk! És ha évekig egy -két agymacskát finanszíroznak, ha szűk kör gazdagodását biztosítják, akkor bizonyos területek tönkremennek, és tartalék sem lesz.
Most ez üt vissza!
Eriksson
@Nessy: Egy élő közgazda veszett el benned.
Szerinted nem így volt ez minden kormányokkal kapcsolatban amióta világ a világ?
Nessy
@Eriksson: Az igaz, de nem ennyire! Hiszen most is külön adóval ( amit mi fizetünk, mint 2011-ben.). A mindenki fizessen elfogadható lenne, ha nem lennének megint kivételezettek! Az önkormányzatoktól elvont összegeknek is mi látjuk a kárát!
Eriksson
@Nessy: Nakérlekszépen: A legutóbbi egy-két évtizedig szinte semmit nem tudtunk a állami dolgok menetéről, csak mióta elterjedt az internet. Ott meg mindenféle olvasható.
Velünk élő korosztályunk kevés kivétellel azt mondja, jobb volt édes tudatlanságban élni. Nem volt annyi idegbeteg.
Nessy
@Eriksson: Akkor is és most is a politikusok ködösítenek, és testületileg ostoba kiskorúként kezelnek bennünket. Legfeljebb régen kevesebb egymásnak ellentmondó információ volt. A közelmúltban nyomon lehetett követni a parlamenti munkát. ma már a királyi média határozza meg mit láthat a plebsz! Ez meg egy nagyon egysíkú, részrehajló!
kolnidre
A koronovírustól félek.Orbántól undorodok.
Eriksson
@Nessy: Érdekes amit mondasz, mert én pl. láttam közvetítést, többet is. Válassz, melyikre vagy kíváncsi?
https://www.youtube.com/results?search_query=...
Nessy
@Eriksson: Köszönöm! De ma már egyikre sem!
Nessy
@Eriksson: Maradok a könyveknél! Most éppen aktuális amit olvasok. Ráth Végh István: Hatalom és pénz!
Eriksson
@Nessy: Igen. Aktuális. Jó értelmezést kívánok! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.