A parlament egyhangúlag döntött, a kormány nem állt be a politikus mögé.

Felfüggesztették a korrupcióval vádolt kormánypárti politikus mentelmi jogát – úgy tudni, bosszúra készül

Egyhangúlag döntött az Országgyűlés a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztéséről hétfőn. A kormánypárti politikus kiadását hivatali vesztegetés elfogadása, vesztegetés elfogadása, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntette miatt indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész.

Az ügyészség szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei fideszes egyéni képviselő 2015-ben a választókerületében található települések polgármestereit a kétpói önkormányzathoz hívta egy találkozóra, amelyen közeli bizalmasa, munkatársa és kabinetfőnöke társaságában az következő évekre előre meghatározta, hogy az egyes települések vezetői a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében rendelkezésre álló keretből mire, mekkora összegben pályázhatnak eredménnyel abban az esetben, ha a Boldog által meghatározott feltételeknek eleget tesznek.

Boldog nyilvánvalóvá tette, hogy befolyása van a pályázatok elbírálására, illetve elmondta, hogy a feltételeket közvetítője útján fogja közölni.

A mentelmi bizottság határozati javaslatából az is kiderül, hogy 2018 és 2019 fordulóján Boldog István kabinetfőnöke és egy vállalkozó találkozott az egyik közbeszerzési eljárás győztes cégének ügyvezetőjével, valamint Cserkeszőlő alpolgármesterével; itt közölték, hogy a cserkeszőlői beruházások nyertes kivitelezőinek a kivitelezési költségek 10 százalékát kell visszajuttatniuk nekik. Ennek megfelelően 10-10 millió forint készpénzt juttattak Boldog kabinetfőnökének és az egyik vállalkozónak.

A tényállást a tanúk vallomásai, a NAV által végrehajtott rejtett figyelés eredménye, az ügyben gyanúsítottként szereplők lehallgatása során szerzett információk, gyanúsítottak vallomásai, lefoglalt bűnjelek, hívásforgalmi és cégnyilvántartási adatok is alátámasztják.

A 24.hu úgy tudja, hogy Boldog István most bosszúra készül félreállítása és leleplezése miatt.

Forrás: 24.hu

Kép: M1

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Majd ő is elmondja, hogy O1G és akkor mi van??!! Attól még ő bűncselekményt követett el!!!
justhpeter
Ne kíméljen senkit, álljon ki és beszéljen, Hulljon a többi férges is !
human
Elnézve ezt az emberutánzatot sírva fogunk röhögni az ő bosszúján.
nezelodo
Ugyan már ez tíz éve így meg mindenütt. Meg sem kapják az illetékes önkormányzatok a pénzt, ha nem a kijelölt, (mindig ugyanaz a kivitelező), kapja a megbízást. Aztán ami a háttérben történik, csak az ilyen öntelt alakok magabiztossága miatt bukhat ki, amikor a sajátjaik is besokallnak. Nem kell úgy tenni, mintha ez a módszer nem lenne általános az országban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.