A koronavírus-járvány miatt a kormány által hétfőtől bevezetett teljes körű ingyenes parkolást a kerületi polgármesterek nem támogatták, és a díjmentesség hatására a közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont az elmúlt hetekhez képest érdemben nőtt a közúti forgalom Budapesten – írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.

Karácsony: az ingyenes parkolást a kerületi polgármesterek jó okból nem támogatták
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A főpolgármester kiemelte: azt ígérte a fővárosiaknak, hogy a rendkívüli helyzetben is csak olyan döntést hoz, amely többséget kapna a Fővárosi Közgyűlésben, vagyis a polgármesterek többsége támogatja.

"Nos, a teljes körű ingyenes parkolást a polgármesterek nem támogatták, méghozzá jó okból"

- írta Karácsony Gergely.

A főpolgármester erre Belváros-Lipótváros Fidesz-KDNP-s polgármesterének nyilatkozatát idézte, amely szerint Szentgyörgyvölgyi Péter arról beszélt: nem tehetnek olyan szakmai javaslatot, amely veszélyezteti a kerületben élők parkolását a lakóhelyüknél, és nagyobb forgalmat okoz. Ez ugyanis szerinte elősegítheti a koronavírus terjedését, tehát ellentmond az operatív törzs azon állásfoglalásának, amely a lakhely elhagyásának korlátozására hívja fel a figyelmet.

Vagyis a járvány nem tud változtatni azon a tényen, hogy a belső kerületekben nagyjából kétszer annyi az autó, mint a parkolóhely

- írta Karácsony Gergely, hozzátéve, "és ezen a miniszterelnök sem változtatott".

A bejegyzése szerint a közlekedési adatok alapján az látszik, hogy jelentős részben olyanok ültek autóba, akik eddig otthon maradtak. Továbbá a közterület-felügyelők jelentései szerint a szabálytalan parkolások száma visszaállt egy átlagos hétköznapnak megfelelő szintre, több esetben a közlekedést akadályozó parkolás miatt kellett intézkedni.

Karácsony Gergely közölte, a kórházak környékén, ahol ez indokolt, az egészségügyi dolgozóknak parkolóhelyeket jelölnek ki, hogy ott ne fogyjanak el a helyek.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Most ez lesz az új gumicsont??? Mindenki tudja,egyik felet sem a parkolás érdekli,hanem a pénz ,amit a csúti elvett,a kerületeknek meg hiányzik...de akkor miért nem lehet ezt egyenesen kimondani...??
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: mert a pénz is igaz, de ezek is tények! Amit szerintem Orbán is tud, de neki fontosabb a főváros megrendszabályozása!
human
Én is arra tippelek, hogy a tömegközlekedésbe nem fog több hely lenni a korábbinál. Inkább akik eddig keresgélték az ingyenes parkolási lehetőséget azok már nem keresik.
Pálinkás Pál
@Pegero: Annyira van hatékony mint az hogy lebetonozzuk gyorsan a Népligetet!!!
vitriol
orbán minden ténykedése arra irányul, hogy kereszbe tegyen a fővárosnak, pedig ha belegebed akkor sem nyerheti meg Budapest polgárainak szimpátiáját, viszont sokat ronthat saját esélyein!
Sámannus
Ebből a parkolási ügyből látszik, hogy ha szarkavarásról van szó a pohos ott baszik ki az emberekkel ahol csak tud. Van ennek az árulásnak egy megoldása, ami ellen a pohos nem tud tenni...Jó kis szardobálás lehetne belőle.
Nessy
Egy "előnye már van"! A helyi lakósok keringenek a háztömb körül, mint gólyatoll a levegőben, mert soha nem látott autók parkolnak a ház előtt.! Hiába van éves parkoló kártyájuk! És máshol sem jobb a helyzet!
Aki Én
Béla Benke a fészbuk esze!
Bécset rossz példának szoktátok emlegetni. Most mi változott? Más az érdek?
@ómidióta: Karácsony már régen mentesült a parkolási biznisz vádjai alól. Hozzád kicsit szűrve, kicsit késve érnek el a hírek. Mondjuk téged nem szoktak összezavarni a tények, lúzer bolsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.